Türkiye 4.5G Endüstri Zirvesi 10 Mayıs’ta İstanbul’da

Türkiye 4.5G Endüstri Zirvesi 10 Mayıs’ta İstanbul’da
1 Nisan 2016’dan itibaren Türkiye’de resmi olarak hayata geçen 4.5G teknolojisi, ülkemizin en büyük üç mobil telekomünikasyon operatörü tarafından kullanıma açıldı. Aynı zamanda 5G’ye geçiş sürecinde de önemli bir adım olan 4.5G mobil genişbant teknolojisi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) destekleri ve Huawei’nin ev sahipliğinde ile gerçekleştirilecek. “Türkiye 4.5G Endüstri Zirvesi” çerçevesinde, ulusal, bölgesel ve uluslararası tüm paydaşlar nezdinde 10 Mayıs’ta ele alınacak.

Bilgi ve iletişim sektörünün, dolayısıyla gelişen tüm diğer sektörlerin en önemli gündemlerinden biri olan 4.5G teknolojisi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Küresel Mobil Tedarikçiler Derneği’nin (GSA - Global Mobil Suppliers Association) destekleriyle, Huawei’nin organizasyonunda, 10 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Zirvede BTK’nın yetkilendirmesi ve operatör yatırımlarının; kullanıcı, ülke ve sektör açısından yaratacağı endüstriyel gelişim fırsatları değerlendirilecek. Organizasyon çerçevesinde ayrıca, mobil genişbant, mobil genişbant üzerinden sağlanacak faydalar, uygulamalar ve 4.5G ekosisteminin gelişimine yönelik katkılar üzerinde de durulacak. Bu zirveyle aynı zamanda, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla gerçekleştirilen işbirlikleri ile bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün tüm paydaşlarının bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Türkiye 4.5G Endüstri Zirvesi; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Huawei Telekomünikasyon İş Birimi Global Satın Alma ve Satış Çözümleri Başkanı Ken Wang, Huawei Kablosuz İletişim Teknolojileri CMO’su Yang Chaobin, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, Turkcell İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel’in katılımıyla gerçekleşecek.

100’ü sektörün üst düzey yöneticilerinden olmak üzere, 200’den fazla sektör ve kamu temsilcisinin katılımıyla gerçekleşecek olan Türkiye 4.5G Endüstri Zirvesi; dünyanın ilk bölgesel sektör zirvesi, dünyanın ilk ülke bazlı ticari zirvesi ve en geniş kapsamlı ticari 4.5G zirvesi olma özellikleri ile de öne çıkıyor.

Konusunda uzman 10’dan fazla konuşmacının kürsüde yerini alacağı Zirve’nin temel konuları arasında, dünya çapında 60’tan fazla operatörle hayata geçirilmesi planlanan 4.5G teknolojisinin, Türkiye’de yaratacağı iş ve gelişim fırsatları, BT sektöründe ulusal rekabet ve sosyal dönüşüm ile 4.5G’nin Türkiye’de stratejik gelişimi yer alıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar