Twitter, Periscope üzerinde yapılan yayınlara önemli güncellemeler getiriyor

Twitter, Periscope üzerinde yapılan yayınlara önemli güncellemeler getiriyor
Yakın bir gelecekte ilgilendiğiniz alanla ilgili yayınları arayabilecek, drone’lardan yapılan yayınları da sisteme yükleyebilecek, dahası yayınlarınızı kaydederek 24 saat sonra da izleyebileceksiniz.

Sevgili Perisope ailesi,

Her gün Periscope dünyamızda muhteşem yayınlar yapılıyor; bunlar kimi zaman yeni bir yeri ziyaret, söylenen özel bir şarkı veya büyük ilgi duyulan bir konuyla ilgili tartışma olabiliyor. Önümüzdeki haftalarda kullanıcıların ilgilendikleri başlıklarda gruplar oluşturmak ve yeni bakış açılarıyla yayın yapabilmek adına yayın arama ve drone desteğini başlatıyoruz. Ayrıca, 24 saatin de ötesini kapsayan ve yakında açıklayacağımız yeni yaklaşımımızın da bir özetini paylaşmak istiyoruz.

İlgilendiğiniz yayınların aranması

Önümüzdeki haftalarda, yayınları bir başlık veya konuya göre arayabileceksiniz. “Global List” içindeki “Arama” bölümüne tıkladığınızda, arama yapabileceğiniz #Seyahat, #Müzik, #Yiyecek gibi birçok başlık önerisi göreceksiniz. Arama sonuçları içerisinde istediğiniz hashtag üzerindeki “Yayın yap” butonuna basarak veya doğrudan hashtag’i ekleyerek yayına başlayabilirsiniz.

Halen iki ayrı özel başlık içerisinde arama yapabilmek için de denemelerimizi sürdürüyoruz. “First Scope” ile yeni yayıncıları ailemize kazandırabilirsiniz. “GoPros ve Drone” ile de “GoPros” ve hatta drone üzerinden yapılan yayınlara da ilk kez ulaşabileceksiniz.

Drone’larla yeni bir bakış açısı

Desteklenen bir DJI drone üzerinden yayın yapmak için iPhone’unuzu drone’un uzaktan kumandasına bağlamanız yeterli olacak. Anında drone’unuzdan videoyu otomatik olarak sisteme alarak; drone, iPhone kameranız ve de GoPro arasında gidip gelmenizi sağlayacağız.

Yayın sırasında görüntünüzü telefonunuzdan kuş bakışı şeklinde verebilecek ve hatta önemli noktalara dikkat çekmek için çizim (Sketch) özelliğini de kullanabileceksiniz:

iPhone telefon veya destekli bir DJI drone sahibi herkes bu hafta yayına başlayabilecek.

24 saat geçse de yayınınızı saklayın

Geçtiğimiz hafta, videolarınızı 24 saatten sonra da saklayabilmenize olanak tanıyan beta sürümünü tanıtmıştık. Bugün ise önümüzdeki haftalarda başlatacağımız çok daha geniş kapsamlı çözümün ilk adımını sunmak istiyoruz.

Tek bir hedefimiz var: size yayınlarınız üzerinde tam yetki sağlamak. Yakında yayınlarınız Periscope ve Twitter üzerinde yorumlar ve kalpler de dahil olmak üzere otomatik olarak kaydedilecek.

Fikrinizi değiştirirseniz, yayınlarınızı “yayın sonrası ekranında” veya profilinizde istediğiniz an silebilirsiniz. Ayrıca yayınının 24 saat sonra silinmesini isteyenler de bunu ayarlar bölümünden kolaylıkla yapabilirler.

Bu güncellemelerin, yayınları ve ilgilendiğiniz grupları bulmanızı daha da kolaylaştırmasını umuyoruz. Daha fazla bilgi için aramalar, drone yayınları ve 24 saat sonrasında kaydetme özellikleri için “Yardım Merkezi”ne başvurabilirsiniz.

Sevgiyle
Periscope Ekibi

Yorum Gönder

0 Yorumlar