Dünyanın önde gelen müzeleri Khan Academy Türkçe sitesinde

Dünyanın önde gelen müzeleri Khan Academy Türkçe sitesinde
Dünyanın önde gelen modern sanat müzelerini artık oturduğunuz yerden hiçbir ücret ödemeden gezebilirsiniz. Ücretsiz öğrenme platformu Khan Academy Türkçe ile MoMA’dan British Museum’a, Metropolitan Sanat Müzesi’nden Asya Sanat Müzesi’ne kadar pek çok ünlü müzedeki sanat eserlerini incelemek, sanatçılarla yapılan röportajları ve ünlü sanatçıların performanslarını izlemek mümkün.

Bugün dünyanın pek çok ülkesinde bulundukları toprakların tarihi ve kültürel zenginlikleri yansıtan, farklı dönemlerden eserlerin sergilendiği birçok müze var. Tarihe ve sanata meraklı olanlar tarafından ziyaretçi akınına uğrayan bu müzeler, turistik bir seyahatte “mutlaka gezilmesi gereken yerler” sıralamalarında en üstlerde yer alıyorlar. İngiltere’de British Museum ve Tate Müzesi, New York’ta MoMA ve Metropolitan Sanat Müzesi, San Francisco’da Asya Sanat Müzesi bunlardan yalnızca birkaçı.

300 milyondan fazla kullanıcısıyla dünyanın en büyük dijital sınıfı olarak bilinen ücretsiz öğrenme platformu Khan Academy; geniş müze arşivi ve sanat içeriği ile sanatseverlere bu müzeleri yakından tanıma olanağı sağlıyor. Khan Academy Türkçe’yi ziyaret edenler, onlarca müzede yer alan yüzlerce eseri sanki yanındaymış gibi inceleyebiliyor ve uzmanların eserler ile ilgili yorumlarını izleyebiliyorlar.

Sanatseverler; binlerce farklı sanat eserine ev sahipliği yapan ve bugüne kadar yaşamış pek çok ırkın başlangıcından itibaren dünyada bıraktığı izleri çizimler, heykeller ve farklı sanat eserleri üzerinden inceleme fırsatı veren British Museum, 2 milyondan fazla eserin yer aldığı New York Metropolitan Müzesi, dünyanın en önemli modern sanat müzesi olan MoMA (Modern Sanat Müzesi) hakkındaki videolara Khan Academy Türkçe üzerinden ücretsiz ulaşabiliyorlar. Ayrıca Tate Müzesi, J. Paul Getty Müzesi, Amerikan Doğa Tarihi Müzesi, Asya Sanat Müzesi içerikleri de Khan Academy Türkçe web sitesi ve mobil uygulamasında sanatseverleri bekliyor.

Kültür-sanat alanında Türkçe’ye kazandırılan içeriklerin sayısı arttıkça bu müzelerdeki eşsiz eserler, sanatçıları ve bilinmeyen yönleri ile ilgili pek çok bilgi de sanat meraklıları ile Khan Academy Türkçe’de buluşuyor. Herkese, her yerde, dünya standartlarında bir öğrenim imkanı sunmayı amaçlayan Khan Academy Türkçe, yaz tatilinde Müzeler, Sanat ve Sanat Tarihi bölümleri ile tüm sanatseverleri yeni eserlerle tanışmaya davet ediyor.

“Tek bir şeyi bilmelisin: Her Şeyi Öğrenebilirsin” sloganıyla toplumsal farkındalık yaratmayı ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi hedefleyen Khan Academy Türkçe’nin eğitim içeriklerine hiçbir ücret ödemeden ulaşılabiliyor. www.khanacademy.org.tr ve tr.khanacademy.org adreslerinde 4500 ders videosu ve 150.000 alıştırma Türkçe olarak yayınlanıyor. Khan Academy Türkçe’nin dersleri ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine kadar matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, iktisadi bilimler, uzay bilimleri ve tıp gibi konularda geniş bir alanı kapsıyor. Ayrıca, ders videoları altyazı seçeneği ile sunuluyor ve böylece işitme engelli kullanıcılar için de bir kaynak oluşturması amaçlanıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar