MediaClick, Karel.com.tr web sitesinin yeni yüzünü tasarladı

360 derece dijital pazarlama ve web tasarım ajansı MediaClick, Türkiye’nin önde gelen iletişim şirketlerinden KAREL’in yeni web sitesini yeniledi.

MediaClick, yeni web sitesini tasarlarken öncelikle kullanıcı dostu bir sunum ve bunu destekleyen bir renk kullanımı konusuna odaklandı. Tasarım yapılırken, web sitesi ziyaretçilerinin, siteyi kullanırken en çok hangi konularda bilgi aldığı tespit edildi. Bu tespitlerden hareket edilerek tasarım öğelerinin yerleşimleri tasarlandı. Geniş bir ekip tarafından yönetilen web sitesi yapım süreci yaklaşık 3 ay gibi bir sürede tamamlanarak yayına alındı.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız MediaClick Dijital Art Directoru İlker Korkmaz şunları söyledi : “Yaptığımız tüm işlerde kullanıcı odaklı bir tasarım yapmaya özen gösteriyoruz. Bizce bir işin başarısı, amacına ne derece hizmet ettiği ile ölçülmeli. Bu bakış açısı ile yola çıktığımız karel.com.tr projesinde, öncelikle kullanıcı davranışlarını analiz ettik. Akabinde buna uygun olacak bir yerleşim planı çizdik. Akabinde, kolay kullanılır ve anlaşılır bir tasarım ortaya çıkartmaya çalıştık. Gerek müşterimiz gerekse kullanıcılardan aldığımız tepkiler çok olumlu oldu”

MediaClick 2012 yılından bugüne dek hizmet veriyor. Bünyesinde yaklaşık 25 kişilik bir ekiple İstanbul’da hizmet veren şirket web tasarım dışında, dijital tasarımlar, web tabanlı yazılımlar ve dijital pazarlama hizmetleri de sunuyor. Yine şirket Türkiye’de responsive kodlama ile mobil uyumlu web siteleri üreten ilk ajanslar arasına girmeyi başarmıştı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar