Sosyal ağlarda "benim sadece bu hesabım var" demek sizi kurtarmaz

Sosyal ağlarda "benim sadece bu hesabım var demek sizi kurtarmaz"
Zaman zaman birileri tarafından insanları korkutarak paylaşılması sağlanan yukarıdaki veya benzer paylaşımlar sizleri sorumluluktan kurtarmaz.. Öncelikle yukarıdaki konuya girelim.

Fotoğraftaki paylaşımı veya benzerlerini yapmaya gerek yok. Söz konusu genelge şu http://www.basbakanlik.gov.tr/genelge_pdf/2016/2016-1955.pdf ve bu genelgeye bile aslında gerek yok. Konusu suç ise memur olmuş vatandaş olmuş hatta milletvekili olmuş bir şey fark etmez. Fark sadece suçu işleyen kamu görevlisi ise cezalar katlanarak arttırılır. Bu genelgedeki konular zaten memurlar ile ilgili kanunlarda var.

Ayrıca herkesi ilgilendiren bir durum ise "benim sadece bu hesabım var" demek size bir şey kazandırmaz. Onaylanmış hesabınız olsa dahi başka bir hesabınızın olmadığı anlamına gelmez. Hatta Google + gibi sadece gerçek kişilerin hesap açabildiği platformlarda bile bu sizi sorumluluktan kurtarmaz. Yani bu açıklamayı yaparak ben sorumlu değilim diyemezsiniz. Eğer hesabın size ait olduğu ve sizin cihazlarınızdan paylaşımın yapıldığı ve anormal bir durumun (yani genel paylaşımlarınıza dikkat çekecek şekilde aykırı) olmadığı sürece paylaşımı ben yapmadım diyemezsiniz. Diğer her durum için sizin adınıza konusu suç teşkil eden bir durum olduğunda merak etmeyin ilgili birimler gerekli soruşturmayı yapar ve sizinle bağlantılı olup olmadığı ortaya çıkar.

Bu konuda sizin yapmanız gerek ise hesaplarınıza burada anlatıldığı gibi güçlü şifreler vermek ve burada anlatıldığı gibi sosyal ağlardan sizden kim olursa olsun bir şey isterse emin olmadan yerine getirmeyin. Ayrıca hesaplarınıza mutlaka telefon numaranızı tanımlayın. Bir de hesaplarınıza kendi cihazlarınız haricinden girmemeye çalışın.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Maalesef ki bu konuda halkımız çok bilinçsiz, bilinçsiz internet kullanımı nedeni ile de bu tarz mesajlar çok büyük kitlelere ulaşabiliyor.

    Maniplasyon ve dezenformasyon da tabi ki bu noktada karşımıza çıkıyor. Umarım hocam sizin paylaşımlarınız ve çevremizdeki bilinçli insanların paylaşımları giderek artar ve bu konuda biraz da olsa bilinç sahibi olabiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Google gibi sadece gerçek kişilerin mi hesap açabileceği? Sen interneti nerden kullanıyon?

    YanıtlaSil