Türkiye’den çıkan akıllı bisiklet devriyesi teknolojisi Alman polisini hayran bıraktı

Türkiye’den çıkan akıllı bisiklet devriyesi teknolojisi Alman polisini hayran bıraktı
Dünyanın ilk akıllı devriyesi “ekin Patrol”ü geliştiren Türk firması ekin Technology, Almanya’da yeni ürünü ekin Bike’ı tanıttı.

Güvenlik teknolojileri alanında küresel başarılara imza atan ekin Technology, kendi geliştirdiği çığır açan akıllı bisiklet devriyesi teknolojisini, 7 - 9 Haziran tarihlerinde Almanya’da gerçekleşen Genel Polis Ekipmanları Fuarı’nda (GPEC) tanıttı.

Trafikte araçların plaka ve hızlarını okuyan dünyanın ilk ve tek akıllı devriye teknolojisi ekin Patrol’ü geliştiren Türk şirketi, sistemi daha ileri bir noktaya taşıdı; bisiklet üzerinde kullanılabilen yenilikçi bir teknolojiye dönüştürdü. Saatte 300 km/h ve üzeri hızla giden araçların bile hızlarını ve plakalarını takip edebilen ekin Bike Patrol adlı akıllı devriye teknolojisi, GPEC Fuarı’nda Alman polisini hayran bıraktı.

Trafik ve şehir güvenliği için akıllı bisikletler dönemi başlıyor

ekin Technology’nin akıllı devriye sistemini bisiklet üzerinde kullanılabilir bir teknolojiye dönüştürdüğü teknoloji ile, bisikletli polis devriyeleri daha atak davranabiliyor. Sistem, park veya hareket halindeki araçlar, kişiler veya nesneler için kullanılabilme ve saatte 300 km/h ve üzeri hızla giden araçların bile hızlarını ve plakalarını takip etme özellikleriyle, polisin en üst düzeyde verimle güvenliği sağlamasına odaklanıyor. Kanun uygulayıcı birimlere motorlu taşıtların limitlerini aşan alanlara dahi girerek denetleme ve trafik sıkışıklığı olan yollarda veya kalabalık içinde bile kolaylıkla hareket edebilme imkanı sunuyor.

Akıllı trafik teknolojilerinin öncü firmalarından ekin Technology’nin Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin: “Dünya çapında polis departmanları, bisiklet kullanarak; yasaların uygulanması, acil tıbbı müdahale ve güvenlik alanlarında avantaj sağlayabiliyor. Esneklik sağlayan ve sessiz çalışan bu taşıt, geliştirdiğimiz bu sistem ile artık aynı zamanda akıllı” dedi. Bisikletli devriyelerle trafikte ihlallerin tespitinin daha hızlı ve kolay, dolayısı ile trafiğin daha güvenli olacağını belirten Ekin, “Tamamen ekin Technology olarak geliştirdiğimiz otomobil ve ayrıca bisiklet üzerinde sunduğumuz dünyada ilk ve tek olan akıllı devriye sistemimizle GPEC Fuarı’nda Alman polisini etkilemiş olmaktan mutluyuz” dedi.

ekin Patrol ve ekin Bike Petrol, tüm ekin akıllı trafik çözümleri gibi trafik merkezileri ile bağlantı ve iletişim kurabiliyor ve yeni teknolojiler ekin sistemlerinin yanı sıra diğer tüm sistemlerle de entegre olabiliyor. Bu sayede uygulamaya geçilmesi ile birlikte ekstra bir altyapı yatırımı gerektirmiyor. Akıllı devriye sistemleri ayrıca, altyapı yatırımları gerektirmeden bir noktadan diğer noktaya taşınabiliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar