6. sınıf öğrencisi cep telefonuyla kumanda edilebilen robot yaptı

6. sınıf öğrencisi cep telefonuyla kumanda edilebilen robot yaptı
Son günlerde hemen hemen aynı yaştaki öğrencilerin haberleri birbiri ardına gündeme geldi. Dün Malatya Battalgazi Vakıfbank Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Kerem Demir'in haberini yapmıştık. Bugün de Tokat Mevlana İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ubeydullah Güngör'ün haberi ile karşınızdayız.

Tokat Mevlana İmam Hatip Ortaokulunda okuyan ve Tokat merkeze bağlı Çubuklu köyünde ikamet Ubeydullah'ın küçük yaşlardan beri elektronik işlere merakı varmış. Şırıngadan robot yapmaya çalışırken bazı imkansızlıklar nedeni ile bu projesini şimdilik ertelemiş. Köydeki evinde imkanları ölçüsünde elektronik bir kaç araç yapmış.

Babası ile birlikte Tokat Valisi Cevdet Can’ı makamında ziyaret eden Ubeydullah, yaptığı robot ile ilgili dört motorla hareket eden ve cep telefonuyla kumanda edilebilen robotu tamamen kendi imkanlarıyla bulduğu malzemelerden yaptığını, hedefinin gelecekte gerçek bir robot yapmak olduğunu söylemiş.

Ubeydullah’ın Çubuklu Köyü’nde ikamet eden babası Salih Güngör ise, oğlunun iki yaşından beri mekanikle uğraştığını ifade ederek, “Ubeydullah’ın memleket için faydalı işler yapmasını istiyorum. Bunun için de devletimizden destek bekliyorum” dedi.

Küçük Ubeydullah’ı başarısından dolayı tebrik eden Vali Can, kendisine her türlü desteğin verileceğini ifade etti.

Haberin detayı aşağıdaki videoda


Yorum Gönder

1 Yorumlar