Kickstarter Projesi Nodez, Pahalı Akıllı Ev Ürün Ailelerine Meydan Okuyor

Kickstarter Projesi Nodez, Pahalı Akıllı Ev Ürün Ailelerine Meydan Okuyor
Yüksek fiyatlı akıllı elektronik ev sistemleri dikeyininde oyunu bozmak isteyen Nodez, bugün Kickstarter kampanyasını yayınladı. Nodez erişilebilir fiyatı, zengin sensör seçenekleriyle rakiplerine meydan okuyor.

Nodez, bir istasyon ve 8 farklı nod ile her evi uçtan uca akıllı hale getirebilen bir IoT ürün ailesi. Bir yılı aşkın bir sürede geliştirilen Nodez'un hedefi akıllı ev sistemleri dikeyini demokratikleştirmek. Tasarımcı ve mühendislerden oluşan 6 kişilik Nodez ekibi, herkes tarafından erişilebilir bir ürün ailesi sunmaktan gurur duyduklarını söylüyor.

Nodez akıllı ev ürünleri ailesinde 8 farklı nod (Guard, Plug, Socket, Remote, Flood Sensor, OpenClose Sensor, Button, Ambient Sensor) bulunuyor ve bu nodlar ile sayısız senaryo modellenebiliyor. Nodez aydınlatma ve nem  vb. sensörlerle ideal yaşam koşullarını oluşturmayı sağlamanın yanında CO, duman, su taşkını ve hareket sensörleriyle kötü sürprizlere karşı dur diyor. Nodez, kullanıcı dostu mobil uygulamasıyla tüm sensörlerin tek noktadan kontrol edilebilmesini sağlıyor.

Nodez'un baş tasarımcılarından Sait Borlak, "Bir evi akıllı hale için yüzlerce dolar ödemekten memnun değildik ve bütünleşik, minimal ve uygun fiyatlı bir ürün ailesi geliştirmek istedik. Kickstarter'ın güçlü topluluk desteğiyle hedefe ulaşmayı umuyoruz." diyor ve şöyle devam ediyor; "Eğer Moore Yasası denen bir gerçek varsa artık akıllı ev sistemlerinin de demokratikleşmesi ve her eve girebilmesi lazım."

Goldman Sachs ve BI Intelligence öngörülerine göre 2004'te 1,35 dolar civarında olan ortalama bir sensör fiyatı 2020'de 38 cent'e kadar düşecek. Gartner verilerine göre ise 2017'de dünya çapında 6,4 milyar çevrimiçi nesne olacak ve IoT ürünlerinin kullanımı hızla artacak. Bu IoT tsunamisine şimdiden kucak açan Nodez, Kickstarter'da hem evini hem de iş yerini akıllı hale getirmek isteyen teknoloji tutkunlarının desteğini bekliyor.

Nodez'un her alanda ideal kullanım seçenekleri sunduğunu söyleyen Borlak, "Nodez, herhangi bir şekilde elektrik tesisatına girmediği için kolayca kurulabiliyor. Nodez'u geliştirirken geniş Amerikan evlerinde bile güçlü ağ kurabilmeyi hedefledik ve Bluetooth 5 altyapısını tercih ettik. Sadece ihtiyaç duyduğunuz nodu alabilir ve kurulu sisteme hızlıca ekleyebilirsiniz." diyor. Nodez CTO’su Okan Saraçoğlu, yeni nesil Bluetooth teknolojisini neden tercih ettiklerini ise şöyle açıklıyor; "Bluetooth 5, tamamen IoT ürünleri hedeflenerek geliştirilen bir teknoloji; düşük güç tüketimi, geniş kapsama alanı ve askeri seviyede şifreleme gibi çok önemli özelliklere sahip. Yakında tüm üreticilerin Bluetooth 5 altyapısına geçeceğini tahmin ediyoruz.”

Electronic Security Association (ESA) tarafından yapılan bir araştırmaya* göre sadece bir alarm sistemi kurmak ev sigorta ücretlerinde yüzde 20'ye varan bir indirim sağlayabiliyor. Nodez da basit bir alarm sisteminden daha fazlasını vaat ederek her ailenin sigorta ve verimlilik açısından tasarruf edebilmesine olanak tanıyor.

Özellikler:
  • Merkezi istasyona ek 8 farklı IoT nodu ile zengin sensör desteği
  • Üyelik ve abonelik bedeli olmadan ömür boyu kullanım
  • Kullanıcı dostu mobil uygulama arayüzü
  • Minimal tasarım ve elektrik tesisatına dokunmadan kolay kurulum
Kickstarter'da $100.000 toplamayı hedefleyen Nodez'a 196 $ Super Early Bird fiyatı ile sahip olmak için acele edin.

Nodez Hakkında: 1 Mayıs 2017 tarihinde Kickstarter kampanyasını başlatan akıllı ev ürünleri ailesi Nodez, başta ABD olmak üzere akıllı ev sistemleri dikeyinde dengeleri değiştirmek istiyor. Altı kişilik Nodez ekibi, daha önce farklı kitlesel fonlama projelerini başarıya ulaştıran deneyimli isimlerden oluşuyor. 10 Haziran 2017 tarihine kadar Kickstarter'da destek toplayacak olan Nodez, Ekim 2017’de ilk ürün gönderimlerini yapmayı hedefliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar