Burs ararken zorlandı E-Bursum’u kurdu

Burs ararken zorlandı E-Bursum’u kurdu
Boyner Grup’un sosyal girişimcileri destekçileriyle buluşturmak için kurduğu Buluşum Platformu’nda yer alan “E-Bursum” projesi, eğitimde fırsat eşitsizliğini asgari düzeye indirmek amacıyla burs sistemini dijitale taşıyan bir sosyal girişim. www.bulusum.biz üzerinden 50 bin TL destek toplamayı hedefleyen proje, burs almak isteyen başarılı öğrencilerle burs veren destekçileri dijital ortamda bir araya getirerek bursların daha sistematik ve demokratik bir süreçle verilmesini amaçlıyor.

“Bir öğrenci bir okulu, bir okul bir toplumu, bir toplum dünyayı değiştirebilir” düşüncesiyle hayata geçirilen E-Bursum projesi, Boyner Grup’un sosyal girişimcileri destekçileriyle buluşturmak için kurduğu Buluşum Platformu’nda destek toplamaya başladı. Eğitimde fırsat eşitsizliğini asgari düzeye indirmek amacıyla kurulan E-Bursum, Türkiye’deki manuel burs sistemini dijital sisteme taşıyor. Sistematik hale getirilmiş burs sisteminin yanı sıra, E-Bursum temel finansal okur yazarlık eğitimi, sosyal etki ölçümü ve online mentorluk ile burs verenlerin etkilerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. E-Bursum, Buluşum'dan alacağı destek ile yeni nesil burs yöntemi olan "Kitlesel Burs Fonlama" sistemini geliştirmeyi de amaçlıyor.

Burs ararken zorlandı E-Bursum’u kurdu
E-Bursum projesinin tohumları, kurucusu Mesut Keskin’in 2011 yılında memleketi Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından deneyimlediği burs edinme sürecinde yaşadıkları sonrasında atıldı. Burs edinme süreçlerinde var olan sorunların bir parçası olmak yerine çözümün bir parçası olmayı düşünen Mesut Keskin, E-Bursum’un ilk adımları attı. 2015 Eylül ayında hayata geçirilen E-Bursum bugüne kadar binlerce öğrencinin hayatına dokunmayı başardı. Siz de katkı sağlayarak E-Bursum'un geliştireceği "Kitlesel Burs Fonlama" sisteminin kurulmasına ve daha fazla öğrencinin burs edinmesine destek olabilirsiniz.

Buluşum’da hayatın farklı alanlarına dokunacak birçok yaratıcı proje destek toplamaya devam ediyor. Sosyal girişimciliğin ve bireysel bağışçılığın gelişmesi için proje sahipleri ile destekçileri buluşturan platform Buluşum’da küçük desteklerle siz de büyük farklar yaratabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: www.bulusum.biz - www.e-bursum.com

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Geçmiş zaman , üni.yi kazandık. Kapı kapı burs arıyoruz, Her gittiğimiz yerde aynı laf "adamın olmazsa boşa uğraşmayın". Sıfır burs la okulu bitirdim. Ama o günleri hiç unutmadım. O yüzden hiç bir yardım kuruluşuna yardım etmem. Gider elden kendi imkanımca ihtiyaç sahibine yardım ederim.

    YanıtlaSil