Nanomatik Çamaşır Yıkama Topu Dolandırıcılığı

Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntemle karşımıza çıkıyor. Piyasadaki kullanıcının dikkatini çekebilecek ama fazla bilgisi olmayan neredeyse tüm ürünleri kullanıyorlar.

Yeni yöntem de çamaşır yıkama topu dolandırıcılığı. Bu dolandırıcılığın bir çok versiyonu var ama genel olarak sizin evinize gelirler. Tanıtım amaçlı, dikkat edin hemen hemen tüm dolandırıcılıklarda kilit kelime "tanıtım amaçlı bedava veriyoruz". Bedavayı duyan kurban ne zararı var deyip tuzağa düşüyor, savunması da düşmüş oluyor. Konumuza dönecek olursak. "Tanıtım amaçlı nanomatik çamaşır yıkama topunu bedava dağıtıyoruz. Kutuların bazılarında hediyelerde olabiliyor. Yanımızda kutuyu açıp hediye çıkarsa 50 TL vermeniz gerekiyor." deniliyor. Hediyeyi duyanlar merak içinde genelde kutuyu açıyorlar. Genelde 5-10 TL'lik bir kol saati çıkıyor. Dolandırıcı kutu açıldığı için 50 TL ücret istiyor. Hemen hemen herkes de bu parayı veriyor.

Senaryolar farklılık gösterse de üç aşağı beş yukarı bu şekilde. Siz siz olun gerek kapıdan olsun gerek telefon yoluyla olsun tanıtım amaçlı bedava veriyoruz veya ürünü bedava gönderiyoruz diyenlere inanmayın. Bir de telefon yoluyla ürün kazandınız veya tanıtım amaçlı ...ürününü bedava gönderiyoruz ama kargosu, vergisi şu kadar deyip uçuk ücretler isteyenlere inanmayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar