Terör ve ikramiye yoluyla para ve kontör dolandırıcılığına dikkat!


Defalarca gerek bizler gerekse çeşitli yollarla güvenlik birimleri uyarmasına rağmen son günlerde iyice yaygınlaşan ve kendini Emniyet görevlisi olarak tanıtan kişilere dikkat edin...

Son günlerde kendisini Emniyet görevlisi olarak tanıtan kişiler vatandaşlardan çeşitli sebeplerle para istiyor. Bu bazen terör olaylarında adınız geçiyor, bazen suç şebekesinin içerisinde görünüyorsunuz, bazen de hesaplarınızdaki paraları birileri almak istiyor bu paraları koruma altına almak için geçici olarak Emniyet2in şu hesabına yatırın v.s. gibi kurbanlarından para istiyorlar. Hatta bu tuzağa muhtarlar dahi düşüyor. Bu konuda 1 ay içerisinde şahsen tanık olduğum 3 dolandırıcılığı anlatayım.

İlk dolandırıcılık bir muhtara;
İsmini ve merenin muhtarı olduğu vermeyeceğim muhtara Toplum Destekli Polis ekipleri bu konuda uyarıların yer aldığı el ilanları veriyor ve dağıtılması konusunda yardım istiyor. Polis ekipleri gittikten hemen sonra daha el ilanları muhtarın elinde iken muhtara bir telefon geliyor. Telefondaki şahıs "Muhtar bey emniyet olarak Van depremi için yardım kampanyası düzenliyoruz, vereceğim hesaplara sizinde katkınızı bekliyoruz diyor" Muhtar hemen 6000 TL'yi verilen hesaplara gönderiyor. Daha sonra elindeki ilanları muhtarlığın camına asarken okuyor ve şüphelenerek Polis'e başvuruyor. Dolandırıldığı ortaya çıkıyor.

İkinci dolandırıcılık olayı ise;
Bir esanafı arayan dolandırıcı yapılan bir opresyonda kaçakçıları yakanladığı ve adının temize çıkması için soruşturma başlatıldığı ama emniyetin imkanlarının yetersiz olduğunu ve cep telefon görüşmelerini devletin karşılamadığını (aslında bu kısım doğru. Memurlar tarafından aranan ve karakola davet edilen kişilerin cep telefon masraflarını devlet karşılamıyor. Bu nednele birçok memur zor durumda kalıyor) bu konuda yardımcı olması isteniyor. Esnafta hemen 1500 TL'lik kontür gönderiyor. Dolandırıldığını ise bir esnaf arkadaşının uyarısı ile öğreniyor.

Üçüncü olay ise;
70 yaşlarında bir bayanı kurban seçen dolandırıcılar "Emniyetten arıyoruz. Bir soruşturma kapsamında şebekenin sizin banka hesaplarınızdan fark ettirmeden küçük küçük paralar çektiğini öğrendik. Bu şebekeyi yakalamamız ve paralarınızı güvenli hale getirmeniz için yardımınıza ihtiyacımız var" diyor ve bir hesaba yatırmasını istiyor. 70 yaşlarındaki bayan hemen en çok parası olan bankaya idiyor ve banka görevlisinde  "Oğlum ev aldı parayı oraya göndereceğim" diyerek yalan söylüyor ve 70 000 TL parayı gönderiyor. Durumu çocuklarına anlatması ile olay ortaya çıkıyor.

Bu tür yüzlerce dolandırıcılık örneği mevcut. Bu yazıyı daha önce Gelecekonline'da yazmıştım ama hala ve daha büyük meblağlarla dolandırıcılık olayları devam ediyor. Ayrıca benzer şeklilde ikramiye kazandınız şu hesaba para yatırın veya şu numaraya kontör gönderin ikramiyenizi kazanın gibi mesajlarada dikkat! Başvurusunu yapmadığınız yerden ikramiye kazanmanız mümkün mü? Bu piyango bileti almadan büyük ikramiyeyi kazanmaya benzer.

Gerek EGM Asayiş Daire Başkanlığı web sitesinde de göreceğiniz gerekse diğer güvenlik birimi web sitelerinde de göreceğiniz gibi



Hiçbir devlet görevlisi hiçbir işlemden dolayı sizden para istemez veya isteyemez ve bu tür suçlamalar var ise size ilgili birime davet eder.Bu tür durumlarda Polis veya Jandarmaya başvurun


Polis Uyarıyor: Dolandırılmayın

Yorum Gönder

0 Yorumlar