Android Kooperatifi mi kursak acaba?



Çin'de kaliteli ucuz tableti bulan alıp getiriyor ve %100-%200 üzerine koyup satıyor. Toptan alıp getirecek kadar param olmadığı için bir kooperatif kurup almak isteyenler bir araya toplanıp alsak mı acaba? Hatta kooperatif olarak Fatih Projesi ihalesine de girebiliriz. Hükümette Fatih Projesi için yerli şartı koymadı mı? Koydu. Etiketi değiştiririz, içine birkaç uygulama ekleriz yüzde bilmem kaç yerli olur. Casper, Exper ve Netaş güçlerini birleştirmiş ya nasıl olsa onlarda aynısını yapmayacak mı?

Kooperatif yolu ile en azından aracıları ortadan kaldırır %100-200 hatta %300 daha fazla para vermemiş oluruz. Çin ile irtibatı olan illaki birini buluruz. Zaten şuan internetten satış yapan birçok site de öyle yapmıyor mu? Birazda fazla getirtiriz depolama derdi olmadan Teknosa, Hepsiburada,Hızlıal,Vatan, Gold v.s. veririz. Hiçbirine satamadık mı fazla getirdiğimizi BİM ve A101'de satarız.

Yerli firmalara sesleniyorum

Artık marketçiliği bırakın yavaş yavaş üretime geçin. Türkiye kocaman bir markete ve teknoloji çöplüğüne döndü. Firmalara yağ var, un var, şeker var ama niye helva yapmıyorsunuz diyecem ama aşçı yok yani ülkemize herşey mevcut ama üretim yapacak babayiğit firmalara ihtiyaç var. En büyükleri de ithal ediyor en küçükleri de. Yerli üretim konusunda şuan anlatamayacağım amaTelpa güvencesinde General Mobile'dan biraz ümitliyim. Umarım önlerine engeller çıkmazda planladıklarını gerçekleştirirler.

Bir tavsiye de getirdiğiniz ürünü neden orijinal adı ile satmıyorsunuz? İthal eden herkes ürünün adını mı değiştiriyor? Son dönemde bu da moda oldu

Güncelleme:  Yeni bir gelişme var. Yazıda linki var. Gelişme şöyle;

Arçelik, Vestel, Exper, Casper, Netaş ve Aselsan ortak olarak, yüzde 86 yerli üretimle tablet yapacak. Tabletin sadece camı ithal olacakmış

 http://www.gelecekonline.com/metin/fatih_projesi_icin_casper_exper_ve_netas_guclerini_birlestirdi-14971

İnsanların beklentilrini yüksek tutan bir haber. İşlemci,ekran, ekran kartı, ram v.s. üreteceklermiş gibi. Bana inandırıcı gelmedi. General Mobile'ın projesi daha inandırıcı idi.

Yine de olumlu gelişme. Belki yavaş yavaş marketçilikten kurtuluruz. Bu arada firmalarımızdan olsa iyi olur ama %100 yerli üretim beklemiyoruz. Belirli parçaları teknoloji devleri bile hazır alıyor. Ayrıca Çin'de üretilen her ürün kalitesiz değildir. Bakmayın bizimkiler genelde kalitesiz olanları getirdikleri için öyle bir düşünce yaygınlaştı. Çin'in dünya devi birçok üreticisi var ve dünya piyasasında birçok kaliteli ürün satıyor. Ayrıca işçilik, vergi, enerji, hammadde v.s. ucuz olduğu için Çin'e fabrika açan firmalarda var.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Ben de katıılıyorum.Teşekkürler bilgilendirici yazınız için.

    YanıtlaSil