Son Kullanıcı Mobil İnternet Testleri 1: Avea Mobil İnternet Testi

Hep GSM operatörleri test yapacak değil ya. Bende bağımsız olarak bir test yapayım dedim. Bakın test sonucunda Avea ne durumda.

Test için sezonun popüler yerlerinden biri olan Batı Karadenizin tatil cenneti sahil şeritlerinden birini seçtim. Test güzergâhı aşağıdadır.

Testimize Sakarya ilinin Kocaali ilçesinden başlıyoruz. Kocaali ilçe merkezinde 3G bağlantımız vardı. Bu beni oldukça sevindirdi. Teste geçmeden önce güzergâhımız hakkında bilgi vereyim. Güzergâhımız onlarca tatil köyünün, turistik tesisin ve plajın bulunduğu bir bölge. Burayı seçmemin amacı özellikle yaz aylarında kumsalı ve denizi yüzünden nüfusu 10 kat artan bir yer ve Düzce il merkezine 35 Km, Adapazarı'na ise 60 Km mesafe olan bir yer. Ayrıca Karadeniz bağlantı yolu olan bir yol.


Daha Büyük Görüntüle

Şimdi geçelim testimize. Kocaali'den yola çıkarken 3G bağlantımız bulunuyordu. Kocaali Akçakoca arası 26 Km'dir. İlçe merkezinden Akçakoca tarafında doğru yola çıkmıştık ki daha 2 Km olmadan düm düz arazide Edge hızına düştük.  Yolumuz Kocaali'den Karaburun'a kadar dümdüz arazidir. Karaburun'a yaklaşırken Edge ile idare ederken birden tüm şebeke gitti. Biz yolumuza devam ettik ama uzun süre şebeke gelmedi. Paşalar köyü civarına geldiğimizde şebeke geldi ve Edge hızı ile interneti kullanabildim. Yolumuza biraz daha devam ettikten sonra şebeke tamamen tekrar gitti. Yanlız şunu belirteyim. Karaburun'dan itibaren Akçakoca'ya 3 Km mesafe kalana kadar yol dağlık ve tırmanarak ilerledik. Akçakoca çevre yoluna girdiğimizde Akçakoca'ya 3 Km mesafe vardı. Şebeke tekrar geri geldi ve Edge hızı ile interneti kullanmaya devam ettim. Umudum Akçakoca gibi yılların turizm merkezinde 3G ile internete bağlanmaktı ki daha Akçakoca'nın girişinde şebeke gidince şok oldum. Hemen yakınımda bol yıldızlı  oteller ve Kale vardı. Belki küçük bir bölgede sorun var diye düşündüm ve ilerlemeye devam ettik. 1 Km sonra şebeke geri geldi. Ama mobil internet hızım Edge idi. Şehir merkezine girdiğimizde belki 3G olur dedim ama olmnadı. İyice şaşırdım. Çünkü Kocaali'de 3G olurda Akçakoca'da nasıl olmazdı. Yolumuza devam ettik. Düzce yoluna girince 3G kullanabilirim diye düşünüyordum. Çünkü söz konusu yol Karadeniz bağlantı yoludur. Günde binlerce araç geçer. Ama yine hayal kırıklığına uğradım ve yolda yine şebeke sorunu ile karşılaştım. Düzce'ye girmek üzere iken 3G hızına kavuştum.

Bu teste başlamadan önce de Kocaali'ye bağlı Ortaköy beldesinde mobil internet ile sorun yaşadığımı Avea müşteri temsilcilerine bildirdim. Bana teknik servis yönlendireceklerini söylediler. Ama yaklaşık 20 gün geçti arayan olmadı. Ortaköy karayolu ile Kocaali'ye 13 Km, Akçakoca'ya 25 Km, Düzce'ye 45 Km mesafededir.

Yaklaşık 8 ay önce de Düzce'nin göbeğinde Valiliğe 100 metre mesafede bulunan Polis Merkezinde ve Yığılca İlçe Emniyet Amirliği ile İl Emniyet Müdürlüğünde Avea kullananların şebeke sorunu yaşadığını 2-3 defa belittik. Avea teknik servis yönlendireceğini ve teknik servisin bizimle irtibata geçeceğini söylemesine rağmen şuana kadar arayan, soran olmadı.

Bölgeyi incelediğinizde burada 3G hızında internet kullanılamıyorsa Türkiye'nin birçok yerinde kullanılamıyordur diye düşünüyorum. İstanbul gibi büyükşehirler hariç diğer illerde mobil internet sorunlarının olduğunun işaretidir diye düşünüyorum. Ben mobil interneti evimide kullanacaksam ne yapayım öyle mobil interneti Avea? Öyle İstanbul'da test yapmakla olmuyor bu işler. Elimde bulunan 3 Avea mobil internet hattımın geleceği ile ilgili karar diğer operatörlerin test sonuçlarına bağlı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar