Ücretsiz Kaspersky Security Scan'dan hiçbir zararlı kaçamıyor

Ücretsiz Kaspersky Security Scan'dan hiçbir zararlı kaçamıyor

En güncel zararlı yazılım ve trojan’ları bile fark eden, raporlayan ve çözüm önerisi sunan Kaspersky Lab’in ücretsiz uygulaması “Kaspersky Security Scan”, diğer popüler güvenlik önlemleri olan bilgisayarlarda da “ikinci görüş” olarak öneriliyor

Kaspersky Lab’in ücretsiz uygulaması “Kaspersky Security Scan”, diğer popüler ticari güvenlik uygulamalarının çoğu zaman gözünden kaçan zararlı yazılımları bile tespit ediyor. Kaspersky Lab tarafından, bilgisayarların güvenlik durumunu tanımlamak, sistemde gizlenmiş tehditleri ve zayıf noktaları bularak, bunlar hakkında güncel bilgi vermek amacıyla tasarlanan bu ücretsiz uygulama, zararlı yazılımı ve trojan’ları keşfederek, kullanıcıları tehditler karşısında başarıyla uyarıyor.

Mesela, Kaspersky Lab tarafından yapılan bir çalışmada, diğer sağlayıcıların güvenlik çözümleri tarafından korunan çok sayıda bilgisayarda “ZAccess” olarak anılan bir Trojan tespit edildi. Bu zararlı program, sisteme bir kez re yüklendiğinde, birçok kötü amaçlı ekstra modülleri de beraberinde indiriyor. Trojan ayrıca, arama motoru sonuçlarını ele geçirdiği gibi siber suçlular tarafından önerilen bağlantıları otomatik olarak açıyor ve dosyalar indiriyor.

Kaspersky Lab’in çalışmasında ortaya çıkan diğer bir zararlı yazılım programı “Sality” adını taşıyor. Bu zararlı yazılım, hedef alınan bilgisayarda bulunan güvenlik çözümlerini devre dışı bırakıyor ve güvenlik sağlayıcılarının web alanlarına erişimini engelliyor. Üstelik virüsün manuel olarak silinmesi de bir hayli güç. Bunun önüne geçmek için, Windows Görev Yöneticisi ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kullanmak üzere yapılan tüm girişimler de engellenmiş. Yüklemeden sonra bu program, bilgisayar sahibinin gizli verilerini çalmak, istenmeyen e-posta göndermek ve hedef bilgisayarı şifre deneme yanılma aracına dönüştürmek üzere ekstra birçok modülü de beraberinde indiriyor.

ZAccess ve Sality, Kaspersky Lab uzmanlarının çalışmalarına dahil bilgisayarlar üzerinde tespit ettiği birçok zararlı yazılım programından sadece ikisi. Bu tespitler, test edilip onaylanmış güvenlik çözümlerinin bile eksiksiz güvenlik sağlayamadığını ve ikinci bir görüşe ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyuyor.

İKİNCİ GÖRÜŞ ÖNEMLİ
Tam bu noktada devreye giren Kaspersky Securit Scan, bilgisayarlarda ilave bir denetleme yapan özellikle ikinci bir görüş çözümü olarak tasarlanmış ücretsiz bir uygulama. Virüsleri, trojan’ları ve diğer zararlı nesneleri tarayarak tespit etmeyi sağlayan uygulama, harici cihazların potansiyel tehlikelerinin yanı sıra Windows işletim sistemini de tarıyor. Uygulama aynı zamanda, Kaspersky Lab’in diğer ticari ürünleri tarafından da kullanılan aynı anti-virüs veri tabanındaki güncelleştirmeleri günlük olarak takip ediyor. Tüm bunlar sayesinde program, en son tehditleri kolaylıkla tespit edebiliyor. Tarama tamamlandığında ise detaylı bir problem raporu sunuyor ve çözüm önerilerinde bulunur.

Kaspersky Security Scan'in önemli bir avantajı da diğer güvenlik çözümleri ile çakışmaması. Bu, kullanıcıların Kaspersky Lab uygulaması ile ilave bir denetleme yapmak istediklerinde halihazırda kullandıkları zararlı yazılım önleme programlarını kaldırmalarına ya da devre dışı bırakmalarına gerek olmadığı anlamına geliyor.

Kaspersky Lab Zararlı Yazılım Önleme Araştırma Müdürü Oleg Ishanov, bu ücretsiz uygulamayla ilgili olarak, “Kaspersky Lab’in en önemli önceliği, kullanıcıları günümüz siber tehditlerine karşı korumak” diyor. “Bunu sağlamak için, ikinci görüş çözümü olan Kaspersky Security Scan’i geliştirdik. Bu program, bir kullanıcının Windows ortamının ne kadar iyi korunduğunu değerlendiriyor ve onu zararlı yazılımlara karşı denetliyor” diyen Ishanov, sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “Kaspersky Lab uzmanları tarafından toplanan istatistikler, güvenlik çözümleriyle korunan bilgisayarlar için bile böyle bir denetlemenin oldukça yararlı olduğunu gösteriyor. Bu ücretsiz uygulama, herhangi bir nedenle güvenlik yazılımı kullanmayan ancak bilgisayarlarının güvenlik durumunu denetlemek ve bir bulaşma olmadığından emin olmak isteyenler için de faydalı olacak. Buna karşılık biz tüm kullanıcıların Kaspersky Internet Security 2013gibi kapsamlı bir güvenlik çözümü alıp bilgisayarlarına kurmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar