“Mutlu çalışan müşteriyi de satışı da arttırır”

“Mutlu çalışan müşteriyi de satışı da arttırır”
Satış ve pazarlamada oyunun kurallarının yeniden oluştuğunu söyleyen  Detaysoft Satış ve Pazarlama Direktörü Evrim Akpınar,  “Dinamik bir sektör olan SAP danışmanlığı sektöründe hizmet veren bir şirket olarak teknolojinin oyunun kurallarını nasıl değiştirdiğinin farkındayız.  Ancak satış ve pazarlamada  en  güçlü kaynağımız yine de insan. Mutlu çalışan müşteriyi de satışı da arttırır” dedi.

İş uygulamalarında dünya lideri olan SAP’nin Türkiye’deki Gold Partner’ı Detaysoft’un Satış ve Pazarlama Direktörlüğü’ne atanan Evrim Akpınar satış ve pazarlamada oyunun kurallarının yeniden oluştuğunu söyledi.  Dinamik bir sektör olan SAP danışmanlığı sektöründe hizmet veren bir şirket olarak teknolojinin oyunun kurallarını nasıl değiştirdiğinin farkında olduklarını belirten Evrim Akpınar, “Ancak satış ve pazarlamada  en  güçlü kaynağımız yine de insan. Mutlu çalışan müşteriyi de satışı da arttırır” diye konuştu.

Konvansiyonel iş uygulamaları danışmanlığının yanı sıra bulut, mobil, veritabanı & teknoloji ve analitik çözümleri alanında akla gelen ilk şirket olmayı hedefleyen  Detaysoft’a Oracle’dan trasfer olan Evrim Akpınar,  mevcut ve yeni müşteriler için uzun soluklu işbirlikleri kurma yönünde satış ekiplerini büyüttüklerini belirterek şunları aktardı: “Çalışan sadakatinin yüksek olduğu şirketlerde başarı oranı da  aynı ölçüde artıyor. Uzun süre aynı iş yerinde çalışmanın hem kuruma hem de çalışana katkısı yadsınamaz. Bugüne kadar çalıştığım her firmada uzun yıllar görev aldım. Hak ettiğiniz çalışma koşullarına sahip olduğunuz takdirde kendinizi geliştirerek şirketinize fayda sağlamak için çalışıyorsunuz. Çalışan motivasyonu yüksek olduğunda bu müşteri memnuniyetine ve beraberinde satış rakamlarına artış olarak yansıyor.  Detaysoft olarak bu dönem daha aktif bir pazarlama stratejisi belirledik. İş uygulamaları alanındaki uzmanlığımızı yeni ekip arkadaşlarını da aramıza dahil ederek devam ettiriyoruz. Sektörel ya da çözüm odaklı iş geliştirme birimleri kuruyoruz. Hem kendi içimizde hem de müşterilere karşı ekip ruhunu en üst düzeyde tutmayı ilke edindik. Müşterilerimiz tek bir danışmanla yüz yüze çalışsalar bile çözüm sürecinin arkasında deneyimli bir kadronun olduğunu biliyorlar.”

İş ortağı ve yol arkadaşı
SAP danışmanlığının dinamik bir sektör olduğuna dikkat çeken Akpınar şöyle konuştu: “Bir şirkete katma değer yaratmak için verdiğiniz danışmanlıkta belli varsayımlarla müşterinin beklentilerini karşılayacak proje kapsamını, süresini ve ekibini belirliyorsunuz. Bu esnada müşterinin de sizin yetkin olduğunuza ikna olması gerek. Her iki taraf için de karar vermesi ve yönetmesi oldukça zor ve içinde belirsizlikler taşıyan bir süreç söz konusu. Bu noktada kendinizden emin olmanız ve müşterinin güvenini kazanmanız gerekiyor. Müşteriniz sizi iş ortağı ve uzun yol arkadaşı olarak gördüğünde her iki taraf için de çalışması keyifli ve birbirine güven duyulan bir ortam sağlamış oluyorsunuz. Bunun için de özel satış stratejileri ve emekle, ince ince dokunan bir yaklaşım gerekiyor.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar