Ericsson ve Facebook Internet.org için Inovasyon Laboratuarını kurdu

Ericsson ve Facebook Internet.org için Inovasyon Laboratuarını kurdu
  • Hedef gelişmekte olan pazarların internete erişimini genişletmek ve daha iyi mobil deneyimleme yaratmak
  • 5 milyar potansiyel internet kullanıcısı için uygulamaları, networkleri, cihazları ve hizmetleri optimize etmek
  • Internet.org’un kilit hedefi ağ toplumunun vizyonuna paralel olarak interneti herkesi erişimine sunmak.
Ericsson ve Facebook,  Internet.org girişimini destekleyecek ortak “İnovasyon Laboratuarı” oluşumunu duyurdu. Bir Ericsson-Facebook işbirliği olarak Internet.org İnovasyon Laboratuarı, 5 milyar potansiyel internet kullanıcısı için uygulamalar, networkler, cihazlar ve diğer internet hizmetlerin optimizasyonu ve uzmanlığı için yeni bir çalışma alan sağlayacak.

2014’ün ikinci yarısında Facebook’un Menlo Park, Kaliforniya kampüsünde hayata geçmesi beklenen yeni laboratuar, Internet.org’un herkese internet erişimi sağlama hedefini başarması için çalışacak.

Ericsson Cihaz ve Uygulama Onay Hizmet Yeterliliği ve şirketin mobil ağlardaki teknoloji liderliği ile birlikte Ericsson; Facebook ve uygulama geliştiricilere dünyanın dört bir yanındaki networkleri harekete geçirme imkanı sağlayacak. Böylelikle networkler de mobil uygulama ve hizmetleri geliştirme ve test etme imkanına kavuşacak.

Facebook Altyapı Mühendisliği Başkan Yardımcısı Jay Parikh konuyla ilgili olarak; “İnovasyon Laboratuarıyla geliştiriciler, yeni pazarlardaki networkleri harekete geçirerek, birden fazla senaryo dahilinde uygulamalarını test edip optimize edebilecekler. Bu proje, Ericsson’un masaya getirdiği eşsiz bir yetkinlik örneğidir ve bu insiyatifte Ericsson’un liderlik konumunu üstlendiği için çok mutluyuz.” dedi.

İnovasyon lavoratuarı internetin herkese ulaşmasındaki fiziksel bariyerlerin aşılmasında önemli bir rol oynayacak. Günümüzde geliştiricilerin, sadece bulundukları alanlardaki network alanlarına erişimi mevcut. Kullanıcıların, çeşitli network alanlarını  (2G, 3G, 4G, WiFi), farklı operatörlerle ve birbirinden farklı cihazlarla kullanması; internete erişim üzerindeki çalışmaları, bu alandaki geliştiriciler için kompleks bir yapıya dönüştürüyor. Ortak kurulan İnovasyon Laboratuarları, çoklu network alanlarında test etme ve optimizasyon imkanlarının hepsini tek bir alanda buluşturacak.

Ağustos 2013’te duyurulan Internet.org, dünyanın internete bağlı olmayan üçte ikisine internet erişimini sağlamak ve herkese, internete bağlı olanlar ile aynı fırsatları tanımak amacıyla kuruldu. Ericsson’un 100 yıllık tarihinde dijital uçurumu kapatmak için yaptığı çalışmalar ve ‘Technology fot Good in Africa’ projesinden hareketle İnovasyon Laboratuarı, internet.org’un daha uygun fiyatlı internet erişimi,  daha etkili veri kullanımı ve iş dünyasının internete daha çok erişimine katkıda bulunacak.

Yönetim Başkan Yardımcısı ve Ericsson İş Birim Ağı Başkanı Johan Wiberg konuyla ilgili şunları aktardı: “Internet.org’un hedefleri bizim uzun zamandır süregelen ‘İletişim en temel insan ihtiyacıdır’ idealimizle birebir örtüşmektedir. Laboratuar, cihaz ve işletim sistemi ne olursa olsun, tüm imkanlarla test etme ve nihai optimizasyon için uygun bir alan sağlayacak. Bunun yanında,  uygulama geliştirici ve hizmet sağlayıcılarla yapılan bu işbirliği sayesinde Ericsson, networkler üzerindeki gereklilikleri birinci elde tespit ederken, en iyi performansın sürekli gelişimi konusunda benzersiz bir deneyim edinecek.”

Ericsson Cihaz ve Uygulama Onay Hizmetleri Ericsson’un, birbirine bağlı cihazların arttığı hayatın her alanındaki kullanıcılara yeni hizmetler sağladığı ‘Ağ Toplumu (Networked Society)’ vizyonunun bütünleyici bir parçasıdır. Bu hizmetler, uygulama geliştiricileri, tedarikçiler ve operatörler için rekabetçi olmak,yüksek kalitede hizmet sağlamak ve pozitif bir network deneyimi sunmak için çok önem arz edecek. 2013 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan bu hizmet, uygulama geliştiricileri ile cihaz ve çip satıcılarını olduğu kadar mobil ve sabit telekom ekosistemindeki diğer oyuncular için de, uygulamaları ve cihazları test ve onay süreçlerini kablolu, mobil, 2G, 3G ve LTE ağlarından gerçekleştirmelerini sağlıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar