Şifre hatırlama derdi 2017’de tarihe karışıyor #IdentityCheck

Şifre hatırlama derdi 2017’de tarihe karışıyor #IdentityCheck
Tüketici kimliğini çevrimiçi olarak kanıtlamaya yönelik mevcut yöntemler, müşterileri satıcının internet sitesinden farklı yerlere götürebiliyor. Onay adımları zaman alıyor ve şifre girişinde yapılan hatalar satın alma işleminin reddedilmesi veya iptal edilmesi ile sonuçlanabiliyor. MasterCard Kimlik Doğrulama teknolojisi, parmak izi gibi biyometrik verileri ve SMS ile gönderilen tek seferlik şifreleri kullanarak kimlik doğrulama işlemine hız kazandırıyor.

MasterCard İşletme Güvenliği Çözümleri Başkanı Ajay Bhalla “Günümüzde tüketiciler her türlü cihaz üzerinden alışveriş yapabiliyor. Teknolojinin işlemleri kolaylaştırmasını ve güvenli bir hale getirmesini bekliyorlar. MasterCard Kimlik Doğrulama teknolojisi, tüketicinin beklediği güvenliği ve hızı bir arada sunuyor” dedi.

2017’de şifreler tarih oluyor

MasterCard Kimlik Doğrulama, çevrimiçi alışverişte ödeme güvenliğinde şifrelere duyulan bağımlılığı da azaltacak bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. Tüketiciler şifre hatırlamak zorunda kalmadan, her an yanlarında bulunan cep telefonu gibi akıllı cihazlarını kullanarak ve şahıslarına özel parmak izi gibi biyometrik verilerle alışverişi güvenli bir şekilde tamamlıyor. Hollanda’da binlerce kart sahibi, biyometrik özelliğe sahip ödemeleri Eylül 2015’te kullanmaya başladı. Benzer bir deneme çok yakında ABD’de kullanıma sunulacak. Amerikan finans kurumları, 2016 yılının ortasından itibaren MasterCard Kimlik Doğrulama’ya katılmayı seçebilecek. Global uygulama ise 2017 yılında hizmete sunulacak.

Tüketici anketleri, şifresiz ödeme yöntemlerini destekliyor

Yeni nesil tüketici doğrulama teknolojilerine duyulan ihtiyaç, kısa bir süre önce gerçekleştirilen bir araştırma ile doğrulandı. MasterCard’ın yürüttüğü ankete göre, tüketicilerin %53’ü şifrelerini haftada en az bir kez unutuyor. Unutulmuş şifreler yerine yeni şifre alma işlemleri 10 dakikadan fazla vakit kaybettiriyor.

İnsanların üçte birinden fazlası, online alışverişlerini şifrelerini hatırlayamadıkları için iptal etmek zorunda kalıyor. Her 10 kişiden 6’sı ise bu durumun konser ya da spor etkinliği bileti almak gibi süre açısından hassas işlemleri kaçırmalarına neden olduğunu söylüyor. Ankete katılanların yarıdan fazlası, aynı güvenlik seviyesini sağlayan ama hayatlarına kolaylık katan şifre dışı alternatifleri sıcak karşılıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar