Desita Yazılım CAD CAM ve CAE Yazılımlarında İddialı

Desita Yazılım CAD CAM ve CAE Yazılımlarında İddialı
2008 yılında kurulan ve CAD, CAM ve CAE yazılımlarında Türkiye’nin önde gelen dağıtıcılarından olan Desita ile hedeflerini konuştuk.

Bize her şeyden önce sıkça duyduğumuz CAD, CAM ve CAE nin ne demek olduğunu anlatır mısınız?
CAD (Computer Aided Design) bilgisayar destekli tasarım anlamına gelmektedir. Teknolojinin giderek yaygınlaşması, tasarımcıların da işlerini kolaylaştırmada önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle tasarımların bilgisayar ortamında gerçekleştirilmesi, tasarımcıların da hata payını minimum seviyelere düşürerek zamandan tasarruf etmesine ve daha verimli sonuçlar elde etmesine imkan sağlamıştır.

Desita Yazılım , Autodesk Türkiye Yetkili Satıcı olarak AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Inventor ,Fusion 360 ve üretime yönelik Special CAD yazılımlarının bir arada bulunduğu paket programların temini ve teknik desteği ile müşterilere hizmet vermektedir.

Desita Yazılım CAD CAM ve CAE Yazılımlarında İddialı


CAM (Computer Aided Manufacturing ) ise bilgisayar destekli üretim anlamına gelmektedir. İster manuel ister bilgisayar destekli olarak hazırlanmış tasarım parçalarının numerik verilere dönüştürülerek CNC tezgâhlarında işlenip üretime geçmesine yardımcı olan bilgisayar destekli üretim metodu da denilebilir. Üretimde ciddi rol oynayan CAM yazılımlarının, üretimin birçok alanında hız ve güvenilirlik açısından çok büyük önemi vardır.

Desita Yazılım, InventorCAMSolidCAM , Cimatron ,VisualCAM ve RhinoCAM ürünleri ile üretim alanında CAM yazılımı ihtiyacı olan müşterilere temin ve teknik destek olarak hizmet vermektedir.

CAE ((Computer Aided Engineering) bilgisayar destekli mühendislik olarak tanımlanmaktadır. Bilgisayar Destekli Mühendislik Yazılımları, CAD yazılımları ile geliştirilen, üretime yönelik tasarımların, üretim ve işlevsellik açısından nasıl davranabileceğini önceden mukayese etmemize olanak sağlayarak üretim öncesinde fikirler elde etmemizi ve bu fikirler ışığında üretime yön vermemizi sağlamaktadır. CAE Yazılımları, malzemelerin Thermal  dayanımları, tasarımların statik, dinamik ve akış analizleri gibi ciddi önem arz eden konularda hem maliyet, hem dayanıklılık hem de kalite anlamında üreticileri bir adım öne geçirmesinde önemli bir yere sahiptir. CAE Yazılımları, Savunma Sanayii, Otomotiv sektörü ve üretimin bir çok alanında daha doğrusu tasarım öngörüsü isteyen tüm sektörlerde ihtiyaç olan yegane yazılımlardan biridir.

Desita Yazılım olarak Statik,Dinamik,Thermal, analizleri ve Optimizasyon ile alakalı olarak, Autodesk Inventor Professional ve Nastan-InCAD analiz yazılımları ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Web sitenizde onlarca yazılım ürünü var. Bunlardan hangilerinde daha öndesiniz?
Web sitemizde yer alan yazılımlarımız, sistematik olarak CAD Yazılımları, CAM Yazılımları, CAE Yazılımları ve Diğer Yazılımlar olarak Desita Yazılım bünyesinde, konularında uzman satış ve satış sonrası destek personellerimize kategorize edilerek sunulmuş ve belirtilen her bölümün personeli satışını yaptığı üründe müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermeye devam etmektedir.
Günümüzde satışı tek başında düşündüğümüz zaman, satışta devamlılık arz etme yönünde sıkıntılar oluşmaktadır. Müşterilerimize satış öncesi ve sonrası hizmet anlamında iyi şeyler bırakabiliyorsak; satış kendiliğinden gelmektedir. Desita Yazılım olarak bunu en iyi şekilde gerçekleştiren nadir firmalardan biri olduğumuzu söyleyebiliriz.

Desita Yazılım CAD CAM ve CAE Yazılımlarında İddialı

Genel olarak baktığımızda;
  • CAD yazılımlarında; AutoCAD Mechanical, Inventor, Fusion 360 ,Alias ve Üretim sektörüne yönelik Suit paketlerden Product Design Suite ve Factory Design Suite yazılımlarında gerçekten iyi sonuçlar elde etmekteyiz.
  • CAM Yazılımlarında; SolidCAM,InventorCAM,Cimatron ,Visual CAM ve RhinoCAM ürünleri ile ilgili tüm yazılımlarımızda olduğu gibi özellikle satış sonrası hizmetlerimizden dolayı tercih edilmekteyiz. Çünkü CAM yazılımı kullanıcılarının en temel isteği yazılımdan çok yazılım teknik desteği ve hizmetidir.
  • CAE Yazılımlarında;Nastran-InCAD, Inventor Profesional ve Inventor Profesional’i barındıran Product Design Suite Ultimate ve Factory Design Suite Ultimate ürünleri en çok ilgi gören ürünlerimizdir.
Yazılım satın almadan daha çok, yazılım lisansı kiralama yükselen bir trend olarak gözüküyor. Örneğin Adobe bu sisteme geçti. Sattığınız yazılımlarda da bu sisteme geçiş olacak mı?
Yazılım sektörü giderek kiralama sistemine geçerek herşeyi online yönetme konusunda kararlı gözükmektedir. Adobe örneğinde olduğu gibi satışını yaptığımız özellikle CAD yazılımlarında yavaş yavaş bu sisteme geçilmeye ve hatta satışların bile gerçekleştiğini söylemek mümkündür. Desita Yazılım olarak ; Teknolojiye ve sektöre öncü olma konusunda hazırlıklı bir firma olduğumuzu ve hiç yabancılık çekmeyeceğimizi de ayrıca belirtmek isteriz. Çünkü adaptasyon kısmında deneyimli ekip arkadaşları ile çalışmaktayız.

Kiralamanın firmalara olan avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Ülkemizde henüz yeni olan kiralama modelinin yaygınlaşma çalışmaları daha yeni yeni sürece işlediğinden ötürü, firmalar tarafından benimsenmesi biraz zaman alacağa benziyor. Bu nedenle biraz çekinceli yaklaşımlarla karşılaşıyoruz.
Kiralama modeli müşteriler tarafından benimsendiğinde dezavantajdan ziyade avantajlarını konuşmak daha doğru olacaktır.

Autodesk Yazılımlarının kiralama konusundaki avantajlara değinecek olursak;
  • Kullandığınız kadar öde: Bu şekilde bütçenizi daha iyi kontrol ederek yazılım maliyetlerinizi optimum düzeyde tutabilirsiniz.
  • En Güncel Sürümler: Güncel sürümleri kullanarak en yeni eklentileri ve yenilikleri kullanarak, teknik destek imkanını da elinizde bulundurabilirsiniz.
  • Esnek Lisanslama Seçenekleri: Autodesk ürünlerinizin önceki versiyonlarını kullanabilmenin yanı sıra, Ev kullanım hakları sayesinde ofis dışında da çalışmalarınızı devam ettirebilirsiniz.
  • Bulut Hizmetleri: Bilgisayar performansınızı etkilemeden render işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve Autodesk’in güvenli depolama alanına sahip olabilirsiniz
Desita nın eğitim ve seminerler konusunda çok aktif olduğunu görüyoruz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Desita Yazılım olarak Eğitimin önemi ve yaygınlaşması konusunda profesyonel çalışmalar yapmaktayız. Firmaların tasarımcı arayışları ve bu konudaki sıkıntıları günümüzün sorunudur.. Bu nedenle CAD/CAM veCAE yazılımlarının bilinirliği ve etkin bir şekilde kullanımı açısından uzman teknik kadromuz ve oluşturmuş olduğumuz yazılı ve görüntülü eğitim materyallerimiz ile sektöre katkıda bulunmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Desita Yazılım olarak, üniversiteler, dernekler ve çeşitli kuruluşlar ile işbirliği içerisinde, eğitimler ve seminerler gerçekleştirerek CAD/CAM/CAE yazılımlarının önemini ve bilinirliğini aşılamaktayız.
Sektöre yönelik seminerlerimizde katılım oranının yüksek olması, hem müşteriye hem de kullanıcıya ulaşma noktasında Desita Yazılımın prestijini arttırmakta ve bizlere ayrı bir gurur kaynağı olmaktadır. Hiç kaybetmediğimiz bu heyecanla müşteri portföyümüze yeni müşteriler katmaya devam etmek için eğitim ve seminer etkinliklerimize aralıksız devam etmekteyiz. Web sitemizi ziyaret ederek  eğitim dökümanlarımızı inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

Uzman teknik kadromuz tarafından hazırlanan ve Satışını gerçekleştirdiğimiz Eğitim setlerimiz ile satın aldığınız programların kullanımına adaptasyon süreciniz minimuma inecektir.
Önemli No:.Üniversite ve derneklere ücretsiz olarak sunulmaktadır.
  • CAD Yazılımları Eğitim Setleri; 
  • Bronz: Inventor LT (Parça tasarımı,Teknik Resim)
  • Silver: Inventor( Parça Tasarımı,Montaj Modelleme,Teknik Resim,Sunum)
  • Gold: Inventor(Parça Tasarımı,Sac Metal Modellema,Plastik Parça tasarımı,Montaj Modelleme,Teknik Resim,Sunum)
  • Platinium:( Parça Tasarımı,Sac Metal Modellema,Plastik Parça tasarımı,Montaj Modelleme,Teknik Resim,Sunum,Tube&Pipe,Cable&Harness, Sonlu elemanlar analizi(FEA))
  • Factory Design Suite ve Navisworks Görsel Eğitim Setleri
  • ShowCASE(render) Görsel Eğitim Seti
  • Fusion 360 Görsel Eğitim Seti
  • Woodwork For Inventor (Mobilya tasarımcılarına özel)
CAM Yazılımları Eğitim Setleri: 
  • SolidCAM Eğitim Seti,
  • InventorCAM Eğitim Seti,
  • VisualCAM Eğitim Seti ,
  • Cimatron Eğitim Seti
Türk sanayiisinin yeterince ARGE çalışmalarına yöneldiğini düşünüyor musunuz? Sattığınız yazılımların ARGE çalışmalarına katkıları nelerdir?

Son zamanlarda Ar-GE çalışmalarının arttığını ve bu çalışmalar neticesinde olumlu sonuçlar alındığını hep birlikte görmekteyiz. CAD/CAM/CAE yazılımları sayesinde AR-GE çalışmalarındaki verimlilik, sattığımız bu yazılımların ne denli doğru bir tercih olduğunu gözler önüne sermektedir. Fiziksel prototiplerin oluşturulması ve buna ilişkin analiz verilerinin doğruluğu, tasarımın son safhaya gelene kadar şekillenmesi ve sunulması kapsamında AR-GE çalışmalarında bu yazılımların ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bizlere göstermektedir. Desita Yazılım olarak, Tasarım, imalat ve analiz yazılımlarımız ile Ar-Ge çalışmalarına profesyonel olara ışık tuttuğumuzu belirtmek isteriz.

Ülkemizde önemli yere sahip firmalardan: FORD ,BMC,OTOKAR,TOFAŞ,ARÇELİK  gibi otomotiv ve beyaz eşya sektöründe hizmet veren firmalar, Autodesk’in Product Design Suite, Inventor Professional, Mechanical, Alias, VRed, Showcase gibi ürünlerini kullanarak AR-GE çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Desita’nın gelecek hedeflerinden bahseder misiniz?

Desita Yazılım olarak, yaptığımız işi çok seviyor ve benimsiyoruz. Bu yönümüz sayesinde sıcak müşteri ilişkileri kurarak bir aile ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Desita Yazılım kurulduğu günden bu yana hedefleri ilkesinde ilerlemiş ve bu ilkelerden hiçbir taviz vermeden bugünlere ulaşmış satış, teknik ve hizmet anlamında deneyimli bir firmadır.
Bu günlere gelmemizde bize ışık olan hedeflerimizi özetleyecek olursak;
  • CAD/CAM/CAE dünyasındaki tüm gelişmelerin takibi ve bu gelişmelerin ülkemize aktarılarak, pratiğe geçirilmesine katkıda bulunmak
  • Eğitim alanında üniversiteler ve diğer kuruluşlar ile işbirliğinin devamlılığını sağlamak
  • Yurt içinde daha geniş platformlara ulaşarak büyük projelere imza atıp, Dünya çapında Desita Yazılım’ın adını duyurmak.
  • Kalite ve Hizmetten taviz vermeden Lider çizgimizde yürümek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar