Whatsapp'ın bilgisayar uygulaması çıktı

Whatsapp'ın bilgisayar uygulaması çıktı
Whatsapp blog'unda duyurduğu habere göre bugün masaüstü uygulaması kullanıma sunuldu. Bu yeni uygulama benim Whatsapp'ta büyük eksiklik gördüğüm bilgisayarınızdan kullanmanızı sağlayacak. WhatsApp Web'de olduğu gibi masaüstü uygulaması da telefonunuzun bir uzantısıdır: uygulama cep telefonunuzdaki sohbet ve mesajları yansıtır.

Yeni masaüstü uygulaması Windows8+ ve Mac OS 10.9+ işletim sistemlerine sahip bilgisayarlarda, cep telefonunuzla eşleşmiş olarak çalışır. Uygulama bilgisayarınızın masaüstünde çalıştığı için masaüstü bildirimleri, daha iyi klavye kısaltmaları ve daha da fazla yeni özelliğe sahip olursunuz.

Uygulamayı indirmek için bilgisayarınızın internet tarayıcısından https://www.whatsapp.com/download adresine gidin. Sonra uygulamayı açın ve cep telefonunuzdaki WhatsApp uygulamasında Ayarlar'ın altında WhatsApp Web'e giderek QR kodunu tarayın.

Tıpkı WhatsApp Web'de olduğu gibi, yeni masaüstü uygulaması sayesinde aileniz ve arkadaşlarınızla cep telefonunuzu cebinizden çıkartmadan mesajlaşabilirsiniz.

Her ne kadar bilgisayar uygulaması çıkmış olsa da web sürümünden farklı olacağını düşünmüyorum. Telegram uygulaması bu konuda daha başarılı. Whatsapp uygulaması için sanırım telefonun internete bağlı olması gerekiyor. Kullanmaya başlayınca sonucu göreceğiz

Ve sonuç tahmin ettiğim gibi fiyasko. Uygulama bağımsız çalışmadıktan sonra anlamı yok bence. Yukarıda da belirttiğim gibi bu konuda Telegram çok daha iyi. Uygulama Chrome uzantısı ile aynı neredeyse. Özellikler bakımında Telegram'ın yakınına bile gelemeyen Whatsapp, ilk olmanın ve Türkçe olmanın avantajlarını kullanıyor. Gerçi Telegram'ın Türkçe srümleri de var ama resmi uygulamada Türkçe desteği yok ama bu tür uygulamalarda ne kadar Türkçe olmasına ihtiyacımız ki.
Whatsapp hata

Yorum Gönder

0 Yorumlar