Bakan Arslan’dan “ucuz internet” müjdesi

Bakan Arslan’dan “ucuz internet” müjdesi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ta gerçekleştirdiği Akıllı Şehir tanıtımında internet hizmetinin her gelir grubu tarafından erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla “internetsiz ev kalmasın” seferberliğini başlattıklarını açıkladı. Teknolojiyi doğudan batıya doğru yaygınlaştırma vizyonuyla, bu seferberliğin ilk müjdesini de Kars’ta verdi.

Bakan Arslan, Türkiye’de tek bir vatandaşın bile internet erişiminden mahrum kalmaması için Türk Telekom’dan seferberliğin temelini oluşturacak önemli bir çalışma rica ettiklerini belirtti. Arslan, Türk Telekom’un yaptıkları çağrıya destek verdiğini ve kar amacı gütmeyen özel bir tarifeyi çalışmaya başladığını da açıkladı. “İnternetsiz ev kalmasın” seferberliğinin ilk ve en önemli adımı, Türkiye genelinde sabit telefon abonesi olan ancak hiç internet kullanmamış 1,8 milyon haneyi internetle buluşturmak olacak.

“İnternetsiz ev kalmasın” seferberliği, doğudan batıya doğru yaygınlaşacak
Teknolojiyi doğudan batıya doğru yaygınlaştırma vizyonuyla, “İnternetsiz ev kalmasın” seferberliğini başlattıklarını kaydeden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet hizmetinin günümüzde artık elektrik ve su kadar önemli bir günlük ihtiyaç haline geldiğini, seferberliğin de bu ihtiyacı karşılaması için başlatıldığını söyledi.

Yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin dijital dönüşümü için internet kullanımının yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çeken Bakan Arslan, “Bugünün Türkiye’sinde tek bir vatandaşımızın bile internete erişmekten mahrum kalmaması için çalışıyoruz. Çünkü internet herkes için. Gencimiz, yaşlımız, evinde ödevini yapan çocuğumuz, işini büyütmeye çalışan vatandaşımız için. Bu seferberliğin ilk ve en önemli adımı ise, internet fiyatlarının her gelir grubu tarafından ulaşılabilir olmasını sağlamak” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar