Yeni yılan oyunu Facebook Messenger'a geliyor ama...

Yeni yılan oyunu Facebook Messenger'a geliyor ama...
Cep telefonunuzda daha fazla zaman geçirmeye hazır olun. Nokia telefonlarının evi HMD Global, Facebook'taki Instant Games platformlar arası deneyimin bir parçası olarak kült oyunun yeni versiyonunun geldiğini duyurdu: Snake for Messenger. İnsanların kalplerine kazınan dünyaca ünlü oyun, arkadaş gruplarıyla oynanmak üzere yeniden tasarlandı ve öncekine kıyasla daha da eğlenceli hale getirildi.

Yılan, ilk kez 90'ların sonlarında Nokia telefonlarında yer almıştı ve o tarihten bu yana 400 milyonun üzerinde telefonda oynandı. Kullanıcıların artık nostalji yapmak için eski telefonlarını bulup çıkarmalarına gerek yok. HMD Global, herkesi Facebook'taki Instant Games platformunda bu ücretsiz oyun çevresinde birleşmeye ve arkadaşlarına meydan okumaya davet ediyor.

Yeni nesil Yılan’da neler var?
Orijinalinde olduğu gibi oyuncular, puan alabilmek adına yol üstündeki elma ve böcekleri yemesi için yılanı ekranda hareket ettirecek. Yılan ne kadar yerse o kadar uzayacak ve kontrol edilmesi daha güç hale gelecek. Her biri farklı bir düzene ve yılan derisine sahip altı seviye var. Oyuncular, üç hızdan birini seçebiliyor. Ne kadar hızlı olunursa o kadar çok puan kazanılıyor. Ayrıca arkadaşlar ya birebir ya da grup olarak liderlik panosunda kimin en yüksek puana sahip olduğunu görebiliyor. Bu da oyuna dostça bir rekabet katıyor.

Yılan’ın, Nokia telefonlarının tarihindeki en popüler oyun olduğunu belirten HMD Global’in Pazarlama Kurulu Başkanı Pekka Rantala, “Aslına bakılırsa mobil oyunların asıl kökeni, 1997'de piyasaya sürülen Nokia telefona dayandırılabilir. Sadece nostaljik etkisinden değil, birçok tüketici için ilk mobil oyun deneyimi olmasından dolayı Yılan, bugüne kadar popülerliğini korumayı başardı” dedi.

Sosyal medyanın öncü platformu Facebook ile ortaklık yapmak inanılmaz bir fırsat yarattığına değinen Rantala, “Yılan'ı modern biçimiyle dünya genelindeki oyunculara geri kazandırmak içn bir araya geldiğimiz Facebook ile çalışmaktan dolayı gerçekten büyük heyecan duyduk. Yeni versiyonda da ilk seferinde olduğu gibi dünyadaki insanları bir araya getirmesini ve oyunculara keyif vermesini umuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Yılan'ın Instant Games versiyonunun geliştiricisi CoolGames'in Kurucusu ve CEO'su Laurens Rutten ise şunları söyledi: "Stüdyomuzun mobil oyun endüstrisini şekillendiren böylesine simge haline gelmiş bir oyunun yeni sürümüne katkıda bulunabilmesi büyük bir onurdur."

Yılan'ın yenilenmiş sürümünün, tüm zamanların en çok satan telefonlarından birinin modern bir dönüşümü olan yeni Nokia 3310'a da önceden yüklenecek olması Yılan'ın geri dönüşünü daha da heyecanlı hale getiriyor.

Yorum: Messenger üzerindeki oyunlar, şu anda 30 ülkede erişilebilir durumdaymış. Bu ülkeler içerisinde Türkiye sanırım yok. Çünkü bende messanger'da oyunlar görünmüyor. Türkiye'ye açık olmayanın Türkiye'de bülteninin dağıtılması hoşuma gitmiyor.

Lifehacker'ın paylaşımına göre Snake Facebook Messenger'da nasıl oynanır?


Mobil cihazlarda:
  1. Messenger uygulamasını başlatın. En son sürümü olduğundan emin olun.
  2. Yeni bir görüşme açın veya başlatın. Oyun denetleyicisi simgesi bazı cihazlarda gizlenmiş olabilir. Metin alanının üstündeki 'daha fazla' simgesine (üç nokta ile birlikte olan simgesine) hafifçe vurduğunuzda onu bulabilirsiniz.
  3. Oyun denetleyicisi simgesine dokunun ve oynamak istediğiniz oyunu seçin. Yılan listede şimdi, bu yüzden seçin ve oynamaya başlayın. Dikkat edilmesi gereken bir şey, oyunun başlatılması için yüksek skoru yenmeniz için bir arkadaşınıza meydan okumanız gerekeceğidir. Messenger'da spam gönderilmesine izin vermeyecek birini seçin.
Masaüstünde:
  1. Bir tarayıcıda Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Messenger'da bir görüşme açın veya başlatın.
  3. Metin alanının üzerinde bir oyun denetleyicisi simgesi görürsünüz. Oyunun listesini görmek için tıklayın. Onların başlatılması için oyunlardan birini seçin. Artık yılan listede ve tek yapmanız gereken doğrudan tarayıcıda oynamaya başlamak için seçmeniz. Messenger'ın mobil versiyonunda olduğu gibi oyunu oynamak için yüksek skoru yenmeniz için bir arkadaşınıza meydan okumanız gerekecek.
CoolGames'in https://www.facebook.com/CoolGamesOfficial/posts/1859887374280384 adresindeki paylaşımında oyunu https://apps.facebook.com/505167309653850 adresinde oynanabileceği belirtilmiş

Oyunu mobil cihazlarda VPN ile bağlandığınızda oynayabiliyorsunuz. Ben aşağıdaki videoda da olduüu gibi Opera VPN uygulaması ile bağlanıp oynayabildim. Aşağıdaki videoda nasıl bağlanabileceğinizi anlatıyor. Opera VPN ile oyunu açtığımda hem Masaüstü Facebook oyunlarda, hemde web tabanlı messengerda oyun aktif oldu

Masaüstü web tabanlı şöyle

Facebook messanger'dan yılan oyunu nasıl oynanır
Facebook messanger'dan yılan oyunu nasıl oynanır
Facebook messanger'dan yılan oyunu nasıl oynanır

Web tabanlı facebook messangerdan üzerinden ise şöyle

Facebook messanger'dan yılan oyunu nasıl oynanır

Facebook messanger'dan yılan oyunu nasıl oynanır

Cep Telefonundan Opera VPN ile girdikten sonra Messanger'da oynayabildiğimi söylemiştim.

Cep Telefonundan Yılan oyunu nasıl oynanır

Cep Telefonundan Yılan oyunu nasıl oynanır

Cep Telefonundan Yılan oyunu nasıl oynanır

Cep Telefonundan Yılan oyunu nasıl oynanır

Cep Telefonundan Yılan oyunu nasıl oynanır


Yorum Gönder

0 Yorumlar