Hacettepe İHA Topluluğu ABD'deki NASA'nın yarışmasında ön elemeyi geçti

Hacettepe İHA Topluluğu ABD'deki NASA'nın yarışmasında ön elemeyi geçti
ABD’nin Teksas eyaletinde her yıl düzenlenen Annual Cansat Competition adlı model uydu yarışmasına katılan 7 kişiden oluşan Hacettepe Üniversitesi İnsansız Hava Araçları Topluluğu bünyesinde kurulan Cervos Takımı, Model Uydu Yarışmasında ön elemeyi 100 üzerinden 94 puan alarak ilk 40 takım arasına girdi.

Takım tarafında yapılan açıklamada "Öncelikle bir konteyner tasarladıklarını ve bunun roketin içine gireceğini ardından da tasarladıkları planör uçakla birlikte projeyi teslim edeceklerini dile getirdi. Roketin 500 metre yüksekliğe çıkarak içinden konteyner sisteminin çıkmasıyla yavaş yavaş alçaldığını ifade eden Altıntığ, "400 metreye geldiğinde planör sistemini bırakarak normal yapay uydular gibi veri göndermeye devam ediyor. Belli başlı verileri alıyoruz bunların başında sıcaklık, hava hızı, hava basıncı ve sistemin hızı gibi bilgiler elde ediyoruz" denildi

NASA, Amerikan Uzay Mühendisleri Birliği (AAS) ile Amerikan Uçak ve Uzay Mühendisleri Enstitüsü (AIAA) tarafından organize edilen yarışmanın ikinci etabı 9-11 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak.

Cervos Takımı hakkında daha fazla bilgi için http://uav.ee.hacettepe.edu.tr/cervos-takimi/

Yorum Gönder

1 Yorumlar