Şirketlerin buluta geçişte duydukları endişeler

Şirketlerin buluta geçişte duydukları endişeler
Bulutun faydalarına rağmen geçişten imtina eden işletmelerin endişelerini Radore Veri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol şu şekilde sıralıyor.
  • Kritik bir anda verilere ulaşamamak. BT yöneticileri, kendi sorumluluklarında olan bir altyapıyı her an erişim sağlamaktan emin olmadığı bir ortama taşımaktan imtina ediyor. Oysa yedekli ve yüksek kapasiteli internet erişimi sağlayan network altyapısı sayesinde %99,99 uptime garantisi verilen yerler var.
  • Verinin nerede durduğunu bilmemek. Bulutta tutulan verinin nerede bulunduğu ve istendiğinde fiziksel sunucuların görülmesi BT yöneticilerinin endişelerini giderebiliyor.
  • Verinin güvenliği. Buluta konulan verilerin istenmeyen kişiler tarafından erişilmesi ihtimali nedeniyle işletmeler verilerini taşımak istemiyor. İşletmelere ayrılan sunucular, Güvenlik Uygulamaları ile koruma altına alıyor. Güvenlik duvarı hizmetleri, port ve kaynak IP bazlı kurallar ile sunuculara doğru gelen trafiği düzenleyebiliyor ve dışarıdan gelebilecek 2 binden fazla saldırı türüne karşı koruma sağlanıyor. Ayrıca SSL (Secure Socket Layer) veya IPsec (Internet Protocol Security) VPN (Virtual Private Network) ile sadece yetkili personel sunuculara erişebiliyor.
  • Verinin yedeklenmesi. İşletmelerin birçoğu düzenli yedek alamadığı için herhangi bir sorun yaşanması durumunda güncel verilerine ulaşamıyorlar. Yedekleme Servisleri ile alınan her yedeklemeyi, farklı bir yere aktarıyor. Böylece yedeklerin bulunduğu birincil yedekleme altyapısında sorun meydana gelmesi durumunda, yedeklerin güvenli bir şekilde korunduğundan emin olunuyor.
  • Desteğe ihtiyaç duyulduğunda muhatap bulamamak. Resmi tatiller de dahil olmak üzere 7/24 çalışan, anında devreye girerek iş sürekliliği sağlanması için gerekli müdahaleyi gerçekleştiren firmalar var
Bu arada TSE'nin dokümanını da aşağıda bulabilirsiniz

Yorum Gönder

0 Yorumlar