Teknoloji ve tasarım odaklı zengin ücretsiz içekli SHERPA Blog

Teknoloji ve tasarım odaklı zengin içekli SHERPA Blog
SHERPA’nın kullanıcı deneyimi alanında farkındalığı artırma hedefiyle başladığı Türkçe kaynak yaratma yolculuğu; deneyim, teknoloji ve tasarım odaklı düşünme konularında en zengin Türkçe kaynaklardan birine dönüşen ve 100 binden fazla okuyucuya ulaşan SHERPA Blog ile devam ediyor.

İnsan odaklı tasarım için faydalı Türkçe kaynakça yaratmak ve ortak paydası deneyim tasarımlamak olan bir topluluğun bir araya gelmesini sağlamak amacı ile henüz 2 yıl önce oluşturulan SHERPA Blog, yeni konulara farklı formatlarda temas ettiği yeni bir döneme başladı. Design Thinking (tasarım odaklı düşünme) alanında daha önce değinilmemiş başlıkların yer aldığı SHERPA Blog, okurlar tarafından daha kolay ulaşılabilir yeni arayüzleri ile makaleler, özel röportajlar, e-kitaplar ve özel UX Sözlük gibi dört ana başlıkta daha zengin bir içerik sunuyor.

Rehberlik eden özel röportajlar burada
Her hafta   Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri düzenli olarak yayına alınan makaleler, kullanıcı deneyimi ve kullanıcı deneyiminin konuştuğu tüm alanlarda önde gelen isimlerle yapılan söyleşiler ile zenginleşiyor. Bu ay, dünyaca ünlü Hotjar’ın kurucusu Dr. David Darmanin ile “user analytics” üzerine gerçekleştirilen röportaj, UX profesyonelleri tarafından oldukça yoğun bir ilgi gördü.

Video içerikler, ‘Tasarım Sohbetleri’ serisi ile başladı
SHERPA Blog takipçilerine farklı ve zengin bir deneyim sunmayı hedefleyen video formatlı içerikler SHERPA Blog Youtube kanalında.

Siz de SHERPA Blog yazarı olabilirsiniz
Eğer siz de üzerinde yaşadığımız dünyanın daha kullanıcı dostu bir yer haline gelebileceğine inanıyorsanız, SHERPA Blog’da konuk yazar olmak için ilk adımı içerik anatomisi dokümanını inceleyerek atabilirsiniz. Dokümanın sonunda ise yazar adaylarının kısacık vaktini alacak bir başvuru formu mevcut.

Katkıda bulunmak isteyenlere İçerik Anatomisi dokümanı rehberlik ediyor
SHERPA Blog’un sayısı her geçen gün artan okurları, yorum ve eleştirileriyle SHERPA Blog’un doğru yolda olduğunu göstermekle kalmıyor; hem önerileriyle SHERPA Blog’a ne yöne gitmesi gerektiği konusunda ilham veriyor hem de SHERPA Blog’un araştırma-öğrenme-üretim eylemleriyle örülü dünyasında aktif olarak yer alıyorlar. SHERPA Blog İçerik anatomisi dokümanı, araştırmayı, öğrenmeyi ve öğrendiklerini üretime dönüştürmeyi seven kişiler için kullanıcı deneyimi ve ilgili alanlarda en iyi Türkçe kaynak olma hedefindeki SHERPA Blog’a katkıda bulunmak isteyenlere rehberlik etmek amacıyla oluşturuldu.

SHERPA Blog, sahiplendiği kullanıcı deneyimi -tasarım- teknoloji alanlarının kesiştiği bir yolda, Türkiye’de tüm sektörlerde kullanıcı deneyimi konusunda farkındalık geliştirmek ve sağlam bir kaynak olmak düsturuyla; makaleler, röportajlar, araştırmalar, e-kitaplar, video içerikler ve daha nicelerini üretmeye devam etmeyi hedefliyor.

SHERPA Blog’a abone değilseniz buradan ulaşabilirsiniz: https://sherpa.blog/

SHERPA Hakkında
SHERPA, DAM Startup Studio’nun ilk girişimdir. 2013’te kurulan SHERPA, masaüstü, mobil ve Smart TV’lerde yayınlanan dijital ürün ve servisler için sonuç odaklı kullanıcı deneyimi tasarımları yaratmak amacıyla kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne Samsung, Arçelik, Beko, Grundig, Unilever, Avea, Brisa, Temsa, Radore, Joy Game, n11.com, Zingat.com, Hepsiburada.com, Monitera, Koalay.com, Mealbox.com, Fleetcorp ve Bookinturkey.com gibi kendi alanlarında lider çok uluslu veya ulusal birçok kuruluş için yatırıma geri dönüşü yüksek dijital deneyim projeleri sunmuştur. SHERPA, FROSMO, VWO ve Optimizely’nin UX alanında ilk ve tek resmi Türk çözüm ortağıdır ve gerçekleştirdiği başarılı projeler ile bu yıl alanında dünyadaki en prestijli 2 ödülden biri sayılan Awwwards’da Onur Ödülü almıştır.

Daha fazla bilgi için, SHERPA web sitesini (sherpa.digital) ya da deneyim, teknoloji ve tasarım odaklı düşünme konularında en zengin Türkçe kaynaklardan biri olan ve kurulduğundan beri 100 binden fazla okuyucuya ulaşan SHERPA Blog’u (sherpa.blog) ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar