Eksik kalmayayım bir iki kelamda Bitcoin hakkında ben de yazayım bari

Eksik kalmayayım bir iki kelamda Bitcoin hakkında ben de yazayım bari
Bugüne kadar bitcoin ile ilgili hiç bir şey yazmadım. Ben de yazayım da eksik olmasın bari. Fazla teknik konuya veya bilgiye girmeyeceğim. Yeterince yazı var zaten. Ben sadece görüşümü belirtmek istiyorum.

Öncelikle 2017 yılı itibari ile dünyada 17 milyon civarı bitcoin var. Bu 21 milyon ile sınırlandırılmış ve 21 milyon olduğunda üretim durdurulacakmış. 2033 yılına kadar da bu sayıya ulaşılması planlanmış.

Önümüzdeki en az 10 yıla damgasını vuracağını düşünüyorum. Kullanım olarak da çok popüler olacak. Ben piyasada bitcoinlerin mutlaka kullanılması gerektiğini düşünenlerdenim. Ancak bitcoinlerin yatırım aracı görülmemesini düşünüyorum. Şuan her şeyden daha değerli yatırım aracı olarak görenler var. Bu çok yanlış ve bu sizi büyük zararlara uğratabilir. Uğratacak demiyorum böyle bir ihtimal var ona göre tedbirli davranın diyorum. Çünkü bir gün olması gereken değerlere mutlaka inecektir. Ama yukarıdaki anlattığım 21 milyon adedi ile sınırlandırıldığını düşünürsek de sınırlı sayıda olması nedeniyle değeri mantıken sürekli artması gerekir ama bence öyle olmayacak. Ayrıca piyasada çok sayıda coin var. Yani yatırım olarak kullanacaksanız kaybedeceğiniz para canınızı yakmayacak oranda olsun. Değer kazanırsa zaten küçük miktarla da giriş yapmış olsanız da bu yükselişle hatırı sayılır büyük kâr elde edersiniz.

Neden popüler olacak derseniz öncelikle takibi olmadığı için yasa dışı para trafiği için kullanılacak ve yatırım aracı içinde kullanıldığı için yeni bir ödeme sisteme çıkana kadar bu iki yüksek oranda kullanımdan dolayı popülerliği sürecek.

Bu konuda sizlere İsmail Hakkı Polat hocanın https://ismailhpolat.com/tagged/bitcoin deki yazıları ile Hamza Şamlıoğlu'nun https://www.teakolik.com/tag/bitcoin/ deki yazılarına ve Kozan Demircan'ın http://khosann.com/bitcoinde-gizlilik-nasil-korunur/ deki yazısına da bir göz atmanızı tavsiye ederim.




Yorum Gönder

0 Yorumlar