23. Yönetim Bilimleri Kongresi Kayıtları Başladı

Yönetim Bilimleri Kongresi’nin bu seneki ana teması, güncel dünya düzeninde, yönetim başta olmak üzere birçok alanda yapılan planların alt üst olması üzerine doğru yedek planların hızlıca yapılmasının önemi; 21. yy’da yaşanan keskin değişimlerin yönetim trendlere etkisi baz alınarak 'Plan-Z' olarak belirlenmiştir. 

Kariyer alanında firmalar; yeni ürünlerini ve sundukları hizmetleri tanıtabilme olanağına sahip oluyorlar. Oturum araları, interaktif etkinliklerle doldurularak katılımcılarla birebir iletişim kurma imkanı sağlanıyor. Etkileşimin maksimum düzeyde olduğu bir platform yaratarak interaktif etkinlikler içeren stantlarda 3 gün boyunca 1500’den fazla katılımcı ağırlıyor. İnternet sitesine entegre edilmiş meta fuaye alanımızda kullanıcılar, kendi avatarlarını yaratıp her şirket için farklı şekilde özelleştirilerek oluşturulan stantlarda yetkililer ile iletişime geçiyorlar. Aynı zamanda fiziksel fuaye alanında bulunan VR standı sayesinde sanal ile gerçek fuaye alanlarımız arasında bir köprü oluşturarak kullanıcıların deneyimini en üst seviyeye çıkartıyor. Hem bilgisayar hem de mobil üzerinden katılımın sağlanabileceği online fuaye alanımızda katılımcılar, şirketlerle chat üzerinden iletişime geçebilir ve şirket hakkında detaylı bilgilendirmeye kolayca erişebilir. Kullanıcılar erişmek istediği firmanın standının bulunduğu alana tıklandığında o firma için özelleştirilmiş linke yönlendirilecek ve iletişime geçme imkanına sahip olacaktır.

Her yıl Mart ayında geleneksel olarak düzenlenen Yönetim Bilimleri Kongresi, ilk kez 2000 yılında, “Conference on Management Sciences” adı altında, uluslararası düzeyde gerçekleştirilmiştir. Kongre, 2007 yılından bu yana Yönetim Bilimleri Kongresi adıyla düzenlenmeye devam etmektedir.

YÖNETİM BİLİMLERİ KONGRESİ NEDİR?

Kongrenin amacı; pazarlama, finans, insan kaynakları, ekonomi ve daha birçok alanda uzman kişiler ile öğrencileri bir araya getirerek bilgi paylaşımını sağlamak, öğrenciler ile iş dünyası arasında yeni köprüler kurarak günümüz yönetim problemlerine ışık tutmak ve bilgi paylaşımına olanak vermektir.

Geçtiğimiz senelerde İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde ve 2021 yılında online olarak gerçekleştirilen Yönetim Bilimleri Kongresi; Oturumlar, Vaka Çalışmaları, Kariyer Alanı ve Kapanış Gecesi olmak üzere 4 ana bölümden oluşmaktaydı.

23. Yönetim Bilimleri Kongresi hedef katılımcı kitlesinin artırılması ana hedefiyle; bu sene hem İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde hem de www.ybk.org.tr web sitesi üzerinden hibrit gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Geçtiğimiz senelerde düzenlenen oturumlar kapsamında güncel ve global konular ile ilgili sektörün önde gelen isimleri tarafından Mustafa Kemal Amfisi sahnesinde ele alındı. 2021 yılında online ortamda düzenlenen, şirket reklamı kapsamından tamamen uzaklaştırıp her bir katılımcıya dokunabilecek içeriklerin ele alınması konusunda olabildiğince titiz davranılan oturumlar ile firma yetkilileri sektörün odağındaki konuları ve tecrübelerini daha yüksek bir katılımcı kitlesine aktardılar.

Etkinlik süresince sponsor firmalar, katılımcı kitlesi ile vaka çalışması yapabileceklerdir. Geçtiğimiz sene 150 üniversite öğrencisinin katıldığı vaka çalışmalarında bu sene katılımcı kitlesini arttırılması hedeflenmektedir. Sponsor firmalar, kendi belirledikleri bir olaydan yola çıkarak katılımcı kitlesi ile birlikte çalışma ve bu kitleyi gözlemleme fırsatı bulabileceklerdir. Başvurusu alınan herkesin özgeçmişi firmalar ile paylaşılacaktır. Bu sene YBK kapsamındaki vaka çalışmaları online olarak gerçekleştirilebileceği gibi İTÜ Maçka Kampüsü'nde de gerçekleştirilebilecektir.

Etkinlik koordinatörü, ana sponsor ve okul yönetiminin konuşmalarıyla başlayan kapanış gecesi, plaket takdimleri, kokteyl ve konserle devam etmektedir. Bu sene konserde Manga sahne alacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar