CeBIT 2017'de tanıtılan akıllı ayna ile alışveriş mantığı değişecek

CeBIT 2017'de tanıtılacak akıllı ayna ile alışveriş mantığı değişecek
Japon şirket Seiren müşterilerine 470 bin farklı kombinasyonu deneyebilecekleri akıllı bir aynayla CeBIT 2017'de boy gösterdi.

Sistemde fotoğrafınız çekiliyor ve hiç yorulmadan farklı stiller üzerinde fikir sahibi olmanız sağlanıyor. Beğendiğiniz parçalar ise tek bir tıkla sipariş ediliyor ve parçalar bedeninize göre üretilip, 3 hafta içinde kapınıza ulaştırılıyor. Japonya’da yedi butiği bulunan firmanın Paris’te de bir şubesi açılacak.

Seiren’in yöneticisi Tatsuo Kawada; “Bugüne dek tekstil endüstrisinde ürünlerin %60’ı satılırsa bu rakam büyük bir başarı olarak görülüyordu. Bu da demek oluyor ki her üretimin en iyi senaryoda %40’lık payı kayıptı. Şimdi ise bilişim teknolojileri sayesinde sadece sattığımız ürünleri üreteceğiz. Farklı stillerde küçük üretimler yapacağız ve kısa sürede teslimatlarını gerçekleştireceğiz” sözleriyle sistemin başarılara gebe olduğunun altını çizdi.

Tekstile bilişimi sokan bir diğer Japon firması ise Shima Seiki. Yeni teknolojide müşteriler kıyafetleri üzerilerinde görürken, seçtikleri ürünler 3 boyutlu örgü yazıcısıyla üretiliyor. Geleneksel dikiş kurallarının uygulanmadığı teknolojide kişiye özel tek bir ürün kolaylıkla imal edilecek. Tekniğin işleyişini Shima Seiki operatörü Ayumi Takeyama anlatıyor: “Tek bir özel ürün yapmak artık zor değil. Bu niteliklerde bir giysi vücudunuzla birebir uyumlu üzerinize dikilmiş olarak makineden çıkıyor.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar