Bugünden itibaren tüm .TK alan adları ücretsiz olarak Dot TK’nın web sitesinde

Bugünden itibaren tüm .TK alan adları ücretsiz olarak Dot TK’nın web sitesinde
Dot TK, TK İnternet alan adları yönetimi bugün Türkiye'de kişilere ve işletmelere ücretsiz alan adı kaydını açıyor.

Dot TK’nın Mayıs 2008 tarihinde İstanbul'da gerçekleşen ilk tanıtımından itibaren .TK alan adları büyük popülerlik kazandı. Bu tanıtım Türkiye’de çok ciddi ve pozitif bir etki yarattı.

“Faydaları belirgindir” diyor Joost Zuurbier, Dot TK’nin CEO’su. “Dot TK açıkça Türk alan adını temsil etmektedir. Kolayca hatırlanabilen açık ve basit web adresi, web sitesi sahipleri ve ziyaretçileri için gerçek bir avantaj yaratır.”

Bugünden itibaren tüm .TK alan adları ücretsiz olarak Dot TK’nın web sitesinde www.dot.tk ve Dot TK’nın DomainShare programının üyesi olan hosting sağlayıcıları üzerinden alınabilecek. Dot TK herkes için ücretsiz alan adı vermenin gerekliliğine inanmaktadır.

Alan adları her geçen gün daha da önemli bir emtia haline gelmiştir ve 2013 yılında yeni üst düzey alan adları - sınırsız sayıda yeni alan adı yaratarak pazar payı elde etmeye çalışacaktır.

“Biz de Türkiye’de ücretsiz alan adı sağlayarak pazar payımızı daha da artıracağız diyor”, Zuurbier ve ekliyor; alan adları satışı üzerinden kazanılan bir kaç lira, ücretsiz alan adı vererek elde edilebilecek diğer gelir kaynaklarından çok daha azdır. Dot TK, Aralık 2011 itibariyle dünya çapında ülke kodlu üst düzey alan adları içerisinde üçüncü en büyük alan adı olmuştur. Türkiye’de alan adlarını ücretsiz kayda açarak da önümüzdeki yıllarda bu pozisyonumuzun hızla bir numara olacağına inanıyoruz.”

Ücretsiz alan adları Dot TK’nın içerik kurallarına uygun olmalıdır. Yetişkin eğlence ya da terörist bilgileri gibi bazı içeriklere izin verilmez. Ayrıca, son kullanıcılar kaydettikleri ücretsiz alan adlarının asıl sahibi olmazlar fakat ücretsiz olarak kullanabilirler. Eğer alan adlarının asıl sahibi olmak isterlerse ücretlerini ödeyerek satın alabilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar