General Mobile tesislerini ziyaretimden izlenimler

28 Mart'ta General Mobile'ın daveti üzerine Telpa Plaza'da bulunan General Mobile'ı ziyaret ettim. Beni kapıdı aynı zamanda firmanın ortakları olan Genel Müdür Muzaffer Gölcü ve Genel Müdür Yardımcısı Necati Genç oldukça sıcak bir şekilde karşıladı. Toplam üç bucuk saat süren ziyaretimde firma hakkında ve gelecek ile ilgili planları hakkında bilgiler verdiler. Bazı bilgileri buradan ne yazık ki veremeyeceğim. Ama General Mobile'ın geleceğe yönelik hepimizi memnun edecek planları ve çalışmaları olduğunu söyleyebilirim. Bunları ne derece yapacaklar veya yapabilirler onu zaman gösterecek. Kısaca izlenimlerimden ve General Mobile hakkında bana verilen bilgileri yazmaya çalışayım. Bu arada firma ve ürünleri hakkında aklıma takılan ne varsa tereddüt etmeden sordum.

Merkezi ABD'de olan ama yönetimi Türkiye'de bulunan General Mobile 2005 yılında kurulmuş olsa da geçmişi ülkemizde cep telefonların kullanılmaya başlandığı 90'lı yıllara kadar gidiyor. 2005 yılından önce GençCell olarak faliyet gösteren firma 2005 yılında şuan yönetiminde ve kadrosunda yer alan girişimcilerinde katılmasıyla yeniden yapılanarak General Mobile olarak olarak faaliyetine devam etmeye başladı. 2010 yılında ise Telpa grubuna dahil olan firma Fatih Projesini kazanmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Firma başta Azerbaycan olmak üzere Türkiye hariç 10 ülkeye ürünlerini ihraç ediyorlarmış. Genel Müdür Yardımcısı Necati Genç'in verdiği bilgiye göre aslında firma Gençcell döneminde ilk çift sim kartlı telefonu Türkiye'ye getiren firma imiş.

Fatih Projesi

Fatih Projesi ile ilgili olarak sorduğum sorularda Genel Müdür Muzaffer Gölcü, e-Tab'ın artık piyasaya satışı olmadığını ancak özel talep ile e-Tab satışının yapıldığını söyledi. Fatih Projesinde dağıtılan e-Tab'larıda inceledim ve piyasadan oldukça farklı bir arayüzü olduğunu gördüm. MEB'nın talebi ile rom tamamen değiştirilmiş ve ek bazı uygulamalar eklenmiş. Projeyi General Mobile'ın kazandığını ama tabletleri yetiştiremeyip Galaxy Tab da dağıtıldığı yönündeki söylemleri Genel Müdür Muzaffer Gölcü ve Genel Müdür Yardımcısı Necati Genç'e sorduğumda bana proje kapsamında 3 farklı model için ihaleye girildiğini, General Mobile'ın sadece bir modelin 4000 adet ihalesini kazandığını, diğer bir model ihalesinide Samsung'un Galaxy Tab'ının kazandığını, üçüncü modelinde ihalesinin iptal olduğunu söylediler. Ayrıca şuana kadar öğrencilere dağıtılan tabletlerden sadece 2 tanesinin garanti için geri geldiğini bunlardan bir tanesinin oldukça hasarlı olduğunuda belirttiler. Tableterin kesinlikle proje kapsamı dışında kablosuz bağlantısının mümkün olmadığını ama Galaxy Tab'larda bir yardım bölümü üzerinden internete çıkıldığının çeşitli web sitelerinde yayınlandığını duyduklarını dile getirdiler. Tabletlerin %26'sının yerli olduğu yönündeki açıklamaya katılmadığımı dile getirdiğimde donanım olarak tasarımının kendilerine ait olduğunu üreticinin de bu tasarımı kullandığını, yazılım olarak ise fatih projesindeki MEB yazılımları hariç rom'un kendileri tarafından hazırlandığını söylediler. Daha fazla yerli üretim için çeşitli çalışma ve hedeflerinin olduğunu dile getiren Genel Müdür Yardımcısı Necati Genç Türkiye'de yerli üretim maliyetlerinin çok yüksek olması ve çeşitli düzenlemeler ile ilgili hükümetten bazı talepleri olduğunu ve bunu gerekli bakanlıklara ilettiklerini söyledi.

Yeni ürünler ve hedefleri

Genel Müdür Muzaffer Gölcü ve Genel Müdür Yardımcısı Necati Genç, e-Tab bizim piyasadaki ilk tablet pc tecrübemiz idi, şuan için e-Tab'ın piyasaya satışı bulunmuyor sadece özel talep ile satışının yapıldığını ama bayilerin ellerinde bulunan e-Tab'lar var ise bayiler yolu ile satışının devam ettiğini, tüm cihazlarında olduğu gibi satışı yapılmasa bile destek vermeye devam edeceklerini söylediler. Ayrıca e-Tab'a Android 4.0 güncellemesinin yapılacağını ama ne zaman olacağı yönünde şuan için kesin birşey söyleyemeyeceklerini ve yeni tabletimiz önümüzdeki ay piyasaya sunulacak dediler ve prototipi gösterdiler. Prototip tablet Android 4.0 işletim sistemli, 1 GB ram, 4 çekirdek işlemcili, önde 2 MP, arkada 5 MP kameralı daha ince ve daha büyük bir tablet idi. Ürünleri ile ilgili aksesuar bulmakta zorlandığım yönündeki soruma ise şuan için kendi aksesuarlarını üretmek için çalışmalarının olduğunu yakında ürünlerinin aksesuarlarınıda piyasaya sunacaklarını belirttiler. Ben de yeni ürünler hakkında biz kullanıcılar beklentilerini kendilerine ilettim. Yeni piyasa sunulan Planet telefonuda kısaca inceleme fırsatım oldu. Planet hakkında deneyimlerimi yazmaya başladım zaten.

Çalışma ortamı ve tahahütler

General Mobile'ın departmanlarını gezerken ilk dikkatimi çeken Genel Müdür dahil hiçbir yöneticinin makam odalarının bulunmaması idi. Yöneticiler çalışanlar ile aynı ortamda ve aynı şartlarda çalışıyorlardı. Dikkatimi çeken ikinci açıklamada Teknik Servis bölümünden geldi. Oldukça iddialı bir açıklama ile garantiye gelen bir ürün kapıdan girdikten itibaren gerekli işlemler yapıldıktan sonra en geç 24 saat sonra  tekrar kargoya verilerek gönderene geri gönderiliyormuş. Bu konuda çeşitli ödüller almışlar ve garanti sürecine çok önem veriyorlarmış. Bu nedenle 2 kargo firmasına ofis açtırmışlar. General Mobile ürünlerinin garantilerinde kullanıcılara sorun çıkarmadıklarını, ama Telpa'nın diğer firma ürünlerine verdiği teknik servis hizmeti ile ilgili o frimaların belirlediği kriterlerin uygulandığını ancak en fazla 24 saat süresinin tüm firmalar için verilen hizmetler için geçerli olduğunu belirttiler. Ayrıca günlük 40.000 ürün sevkiyatını yapabilecek kapasiteye sahip olduklarını ve müşterilerinin başta sosyal medya olmak üzere kendilerine her ortamdan rahatlıkla ulaşabileceğini de açıklamalarına eklediler.

General Mobile'ı ziyaretim sırasında ilk sorduğum soru neden beni davet ettiniz idi. Yapılan açıklama ise ürünlerimiz hakkında inceleme yazan ve kullanıcıları bilgilendiren herkesin takip ettiği sevilen yazarların görüşlerini ve varsa eleştirileri öğrenmek bu konuda da müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için yapılması gerekeni yapmak idi. Ayrıca şunlarıda açıklamalarına sohbetlerimiz sırasında eklediler. Firma olarak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde önemsiyoruz, bu nedenle de müşterilerimizin bize ulaşmasından tutunda teknik servise kadar her alanda yapabileceğimizin daha iyisi var mı diye devamlı çalışmalar yapıyoruz dediler. Bu konuda benim eleştirilerimi AR-GE'den sorumlu müdürleri tek tek not aldı. Ayrıca Telpa Pazarlama Müdürü Elif Erkun hanım ile de tanışma fırsatı buldum. Elif hanım ile görüşmemizde firmanın sosyal medyadaki çalışmaları, bloggerlar hakkında ve müşterilerin başta destek olmak üzere, son kullanıcı olarak beklentilerimiz ve çeşitli sorunlarının çözümü konusunda sohbet ettik.

Ziyaretim sırasında Telpa kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Sebahattin Yaman olmak üzere tüm yöneticiler ile tanışma ve sohbet etme imkanı buldum. Üç bucuk saatlik ziyaretin her anı dolu dolu geçti. Bu ziyaretin ayrıntılarını anlatmak sayfalar sürerdi ancak kimseyi sıkmak istemediğimden burada sonlandırıyorum. Merak ettiğiniz her hangi birşey olursa cevaplayabilirim. Davetlerinden ve sıcak karşılama ile verdikleri bilgilerden ve ilgilerinden dolayı General Mobile'a teşekkürler.

Bağlantılar:

http://www.generalmobile.com

http://tr.generalmobile.com/tr

http://www.telpa.com

Not: Firmalarımız hakkında zaman zaman eleştiriler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bizler eleştiri yapacağız ki firmalarda yanlışlarını görüp ona göre kendilerine çeki düzen verecekler. Yaptığımız eleştiriler hiçbir zaman ön yargı ile yıkıcı değil tamamen daha iyi hizmet verebilmeleri için yapıcı tarzdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar