Yandex, bulut tabanlı ücretsiz veri depolama servisi Yandex.Disk'i hizmete açtı

Yandex, bulut tabanlı ücretsiz veri depolama servisi Yandex.Disk'i hizmete açtı
Yandex, bulut tabanlı ücretsiz veri depolama servisi Yandex.Disk’i hizmete açtı. Kullanıcılar, 10 GB kapasitesi olan Yandex.Disk’e yükledikleri belgelere, fotoğraflara, filmlere veya müzik parçalarına İnternet erişimi olan herhangi bir cihazdan, diledikleri her an ulaşabiliyor; dosyalarını, e-posta veya tüm popüler sosyal ağlar üzerinden çevreleriyle paylaşabiliyor.
Her tür dosya formatını destekleyen ve Yandex.Mail’e entegre edilmiş olan Yandex.Disk’te, kullanıcıların yükledikleri dosyaların yanı sıra e-posta ileti eklerinin saklanması için de özel bir alan bulunuyor. Bu alan, Disk’in 10 GB’lik kapasitesini etkilemiyor.



Yandex.Türkiye Ülke Müdürü Alisher Hasanov, “Bir bulut depolama servisi olan Yandex.Disk’te her türlü verinizi güvenle saklayabilirsiniz. Bilgisayarınız bozulsa bile Disk’teki dosyalarınıza hiç bir şey olmaz. Gerekli senkronizasyonu sağlayan Disk sayesinde, bir belge üzerinde evinizdeki bilgisayarda çalışmaya başlayıp, ofisteki bilgisayarınızda devam edebilirsiniz. Masaüstü uygulaması sayesinde dosyalarınıza çevrimdışıyken de ulaşabilirsiniz” diyor.

Masaüstü veya dizüstünden, cep telefonundan veya tabletten ulaşın...

Hem web arayüzü, hem de Windows ve MacOS masaüstü uygulamaları aracılığıyla kullanılabilen Yandex.Disk, ayrıca iOS ve Android platformları için geliştirilen Yandex.Mail mobil sürümüne de entegre bir şekilde çalışıyor.



10 GB olarak duyurulan Yandex. Sanırım eski Yandex. kullanıcılarına Disk 11 GB olarak geliyor.  Yukarıdaki resimde de göreceğiniz gibi bir de masaüstü uygulaması var. Ayrıca Yandex. Mail mobil uygulamaları üzerinden kullanabiliyorsunuz. Kullanımı oldukça kolay olan Yandex. Disk servisi ile Yandex. Google'ın önüne geçmiş gibi.

Android Uygulaması: https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.yandex.mail

iPhone Uygulaması : http://itunes.apple.com/tr/app/yandex-mail/id441785419?mt=8

Tüm Yandex. Disk Uygulamaları :http://disk.yandex.com.tr/download/

Güncelleme: Bazı üyelere 10 GB olarak alan verildiği yönünde mesajlar geliyor. Yandex.'te 10 GB olarak duyurdu ancak eski Yandex. kullanıcısı olarak giriş yaptığımda 11 GB alan verince Başlığı 10 GB yerine 11 GB şeklinde değiştirdim. Belki yeni Yandex. kullanıcılarına 10 GB veriyordur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar