Online İnfografik Hazırlayabileceğiniz Servisler

Online İnfografik Hazırlayabileceğiniz Servisler
Özellikle son 2 yıldır hemen hemen her araştırma, rapor, istatistik v.s. paylaşımlarında kullanılan infografikleri hazırlamak kolay değildir. Ancak online bazı servisler yardımınıza koşuyor ve hiçbir bilgi sahibi olmadan çok kolay infografik hazırlamanıza olanak sunuluyor. İnfografikler sayesinde veri paylaşımları daha anlaşılır ve eğlenceli hal alıyor.

Önce infografik nedir kısaca ona bakalım. Wikipedia'daki açıklamaya göre, Bilgilendirme grafikleri ya da infografikler; bilgi, veri ve bilgi birikimlerini görsel olarak sergileyen grafiklerdir. Bu grafikler çok karışık konuları işaretler, haritalar ve teknik yazarlık ile çok kolay ve açıklayıcı bir şekilde sergiler. Bilgilendirme grafikleri ile bilgisayar, matematik ve istatistik bilimciler tek bir sembol ile süreç bilgilendirmesini yapabilirler ve geliştirebilirler.

Ücretsiz online infografik hazırlayabileceğiniz servisler

http://piktochart.com
http://infogr.am
http://www.easel.ly
http://venngage.com
http://visual.ly
https://creately.com

Visual.ly ile hazırlanmış örnek infografik http://visual.ly/12-eyl%C3%BCl-infografik

Son olarak benim uzun süredir farklı grafikler hazırlamama yardımcı olan Canva'nın da infograkik hazırlama servisi olduğunu öğrendim. https://www.canva.com/tr_tr/yapma/infografiken/ adresinden ulaşabileceğiniz servisin yanında hemen hemen tüm grafik ihtiyaçlarınızı Canva üzerinden giderebilirsiniz

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. yararlı bir kaynak olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. çok güzel. işime yarayacağından eminim. teşekkürler.

    YanıtlaSil