SkyDrive, Yandex.Disk, Box.Net Hesaplarınızı Bilgisayarınıza Sürücü Olarak Ekleyin

Her ne kadar 7 GB gibi düşük ücretsiz alan verse de SkyDrive en popüler bulut depolama alnalarından biridir. Bilgisayarınızdan SkyDrive belgelerinizi yönetmek için buradaki yazılımı bilgisayara yüklemeniz gerekiyordu. Ancak Hamza Şamlıoğlu'nun blogundaki "SkyDrive Hesabınızı Bilgisayarınıza Sürücü Olarak Ekleyin!" başlıklı  yazdığı yazıyı görünce SkyDrive hesabınızı bilgisayarınıza sürücü olarak eklenebildiğini öğrenmiş olduk.

Peki Nasıl Yapılıyor?

Masaüstünde simgesine sağ tıklayıp  Ağ Sürücüsüne Bağlan veya Bilgisayarım'a tıklayıp açarak üstte menülerde Ağ Sürücüsüne Bağlan'a tıklayın.

Daha sonra web'den SkyDrive hesabınıza girin. https://skydrive.live.com/#cid=7878BE55564132D2 gibi bir adres karşınıza çıkacak. Buradaki cid='den sonraki yukarıda koyu gösterilen hesap id'nizdir.

Az önce Ağ Sürücüsüne Bağlan'a tıklayıp açılan pencerede sürücü kısmına istediğinizi seçin. Klasör kısmına https://d.docs.live.net/id'niz şeklinde adresi ekleyin. Son'a tıklayın. Bir süre sonra kullanıcı adı ve şifrenizi soran bir pencere çıkacak. Bilgilerinizi girdikten sonra işlem tamadır.

Örnek https://d.docs.live.net/7878BE55564132D2


SkyDrive, Yandex.Disk, Box.Net Hesaplarınızı Bilgisayarınıza Sürücü Olarak Ekleyin


Yandex.Disk, Box.Net Hesaplarınızı Bilgisayarınıza Sürücü Olarak Ekleyin

Aynı işlemleri Yandex ve Box.Net için de yapabiliriz. Yukarıdaki adımları Yandex. ve Box.Net için uygulayın. Burada sadece kullanıcı adı ve parola gireceksiniz. SkyDrive'daki gibi id ile uğraşmayacaksınız.

Yandex. için  klasör adresi https://webdav.yandex.com.tr/

Box.Net için  klasör adresi https://www.box.com/dav/

Daha detaylı resimli anlatım, bilgi, soru & görüş ve teşekkür için Hamza Şanlıoğlu (TEAkolik) blogundaki
adreslerine. Yazı Hamza hocanın blogundan edinilen bilgi ile kendime göre anlattığım çalıntı bir yazıdır :)

Yorum Gönder

0 Yorumlar