TTNET&Türk Telekom Altyapı Rezaleti ve 3'lü Avantaj Kampanyası

TTNET&Türk Telekom Altyapı Rezaleti ve 3'lü Avantaj Kampanyası
İki yıl TTNET HİPERNET 32 Mbps kullandıktan sonra TTNET 3'lü Avantaj Kampanyasından faydalanmak için İl Telekom Müdürlüğüne giderek 16 Nisan 2013'de 3'lü avantaj HİPERNET 20 Mbps Limitsiz paketine başvurumu yaptım. Görevli bana aylık toplam 52,5 TL ödeyeceğimi söyledi. Talebim 25 Nisan 2013 tarihinde aktif edilmiş. TTNET Online İşlem Merkezinden paket bilgilerimi incelediğimde NETLİMİTSİZ_3LU_AVANTAJ adlı paket tanımlı olduğunu gördüm.
TTNET&Türk Telekom Altyapı Rezaleti ve 3'lü Avantaj Kampanyası

26 Nisan 2013 günü TTNET Müşteri Hizmetlerini aradım. Hemen arıza kaydı oluşturdular ve en kısa sürede bilgi vereceklerini söylediler. Ayrıca NETLİMİTSİZ paketlerinde de böyle bir kampanya olmadığını söylediler. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de TTNET web sitesinde de ADSL kullanıcılarına yani NETLİMİTSİZ paketlerine bu kampanya olmadığı sadece FİBER ve HİPERNET için olduğu görülüyor.
TTNET&Türk Telekom Altyapı Rezaleti ve 3'lü Avantaj Kampanyası

Daha hızlı çözülmesi amacıyla sorunu iletmek için İl Türk Telekom Müdürlüğüne 26 Nisan 2013 günü tekrar gittim. İlgili müdür ile görüştüm ve uğraşmasına rağmen sistemin bulunduğum bölgeye (adresim bulunduğum il'de tabiri caizse en sosyatik yerde ve il merkezinde. Valiliğe kuşbakışı 500 metre. İl Telekom Müdürlüğüne de 500 metre) sadece HİPERNET6 (Kotalı) için izin verdiğini o nedenle NETLİMİTSİZ tanımladıklarını ve ilgileneceğini kısa sürede sorunu çözeceğini söyledi. Ben de ilgili müdür olduğundan kendisine güvenerek İl Teşekom Müdürlüğünden ayrıldım. 29 Nisan günü sorunun çözülmediğini görünce İl Telekom Müdürlüğüne tekrar gittim. Yine sorunumla ilgilenen müdür ile görüştüm. Bana ayda sadece 1 defa paket değişikliği yapabildikleri (Nasıl bir saçmalıksa) Mayıs ayına girince tekrar deneyeceğini çözemezlerse teknik birime (Tam olarak neresi bilmiyorum) çağrı bırakacağını söyledi. Aradan bir kaç gün geçti ve internetim sık sık kesiliyordu. tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Bana her seferinde ilgili birime ileteceklerini söyleyip durdular. 05 Mayıs 2013 günü müşteri hizmetleri beni aradı hala çalıştıklarını söyledi. Ben daha sonra bir kaç defa daha İl Telekom Müdürlüğüne gittim ama sorunumu bir türlü çözemediler. Bu gece yine Müşteri hizmetlerini tekrar aradım yine ilgili birime iletilmek üzere bir çağrı daha oluşturdular. Sürekli çağrı oluşturuluyor ve bant kaydı gibi sürekli aynı şeyleri tekrar ediyorlar ama bugün 19 Mayıs olmasına rağmen sorunum ile ilgili 26 Nisan'da oluşturduğum çağrım ile ilgili hala bir şey yapılmış değil. Anladığım kadarı ile altı üstü kullandıkları yazılımda adresime bir tanımlama yapılacak. 25 günde bu kadar basit bir sorunu çözemeyen TTNET'ten daha ne bekleyebilirim. Bir de taahhüdüm var. Taahhüd ne derece geçerli onu ayrıca araştıracağım. Sonuçta vaadedilen hizmeti alamıyorum. Diğer taraftan faturalandırma nasıl yapılacak merak ediyorum. Alternatifi olsa 1 gün bile durmam. Türkiye'de TTNET'in tekeli kırılmadıkça bu sorunlar devam edecektir.

Ayrıca defalarca da twitter'dan tweet gönderdim. En son tweet'de 14 mayıs'daki https://twitter.com/edizdar/status/334309422744629248 idi.

Hani sürekli reklamlarını görüyoruz ya Türk Telekom altyapıya şu kadar yatırım yaptı diye. Kararı size bırakıyorum.

Güncelleme: 21.05.2013: İşin ilginç yanı aylık 10 TL daha ucuz aynı paketten bir kampanya daha var ve TTNET web sayfasından duyurulmuyor. Üstelik bunu bana Türk Telekom görevlileri de bildirmedi. Muhtemelen onların da haberi yoktur.  https://www.ttnetcarsi.com.tr/saleport/web/fe/default/Turkce/cmpgDetail/901470

Güncelleme 22.05.2013: TTNET Müşteri hizmetleri aradı. Görevli bölgeme Hipernet veremedikleri için çağrımın sonlandırıldığını söyledi. Yaızda da belirttiğim gibi 2 yıl aynı adreste bu hizmeti kullandığımı, taahhüdüm bitip bu kampanyaya geçtiğimde artık kullanamadığımı, bu kampanyaya geçmeseydim hala kullanmaya devam edeceğimi, çağrıyı sonlandıranın işin kolaycılığına kaçtığını söyledim. Görevli bana ilgili Türk Telekom'a dilekçe ile başvurun dedi.

Dilekçe ile başvurmak neyi değiştirecek? Telefon başvuruları aynı anlama gelmiyor mu?

Bir de aynı kampanyanın daha ucuzu olduğunu, bana bunu söylemediklerini söylediğimde bir kontrol edeyim dedi ve kontrol etmeye başladı. Kontorlden sonra evet var dedi. Bunun üzerine ben şimdi faturam Netlimitsiz'e göre çıkacak neden daha fazla ödeyeyim dediğimde fatura geldiğinde başvuru yayın düzeltilir dedi.

Güncelleme 23.05.2013: Bugün yine İl Telekom Müdürlüğüne gittim. İlgili müdür benim ile yakından ilgilendi. Beraber denemeler yaptık ama sistemleri değiştirdiklerinden sistem benim adrese Hipernet sınırsız izni vermiyordu. Aynı sistem Hipernet6 veriyor. İlgili müdür ile bir çok deneme yaptık ama adresimde altyapı olarak ve hız olarak herşey yeterli olmasına rağmen yeni geçtikleri sistem bir türlü sınırsız Hipernet vermedi. Eski sistem olsa her türlü verilebildiğini söyleyen müdür konu ile ilgili genel müdürlükte çağrı açmadığım yer de kalmadı dedi. Ben de anormallik yok mu dedim. Çok var, çünkü hız sorunu yok, daha önce 2 yıl kullandınız ve Hipernet6 veriyor bunlar anormal durum ama yeni sisteme biz müdahale edemiyoruz, altyapıyı değiştirsek de düzelmiyor dedi. Ben de söz konusu sistemin yazılımını yapanlar için bunu düzeltmek çok basittir dedim. O da ben gerekli tüm çağrıları bıraktım, başka yerlerde de aynı sorun var dedi.

Not: Gelişmeler ile ilgili buradan bilgilendireceğim.

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. kesinlikle katılıyorum.bende net limitsiz var ve bazen internet her 1 dk de bir gidip geliyor.cok sinir edici bir durum.ben hiç aramadım çünkü izmirde oturuyorum, yani her kötü durumda sebebini izmire bağlıyorum :D(köy işte diye...).bende aslında yeni yeni diğer alternatifleri araştırmaya başladım ama ben interneti 2012 ekim de acele baglattıgım için sanırım istesemde geçemicem.inşallah düzelir diyelim, artık ne dicez ki.

    YanıtlaSil
  2. Bende birçok sorun yaşadım  ttnet ile ne kadar arasam da gitsem de çözemediler, en son btk sitesinde hesap oluşturup oraya şikayet ettim, sanırım btk kulaklarını iyi çekiyor bu eşşeklerin bir kaç günde çözdüler bir ilgi bir alaka sormayın gitsin :)

    YanıtlaSil

  3. BTK, Tüketici Şikayetlerinin İşletmeciler Tarafından Çözülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Taslağına ilişkin Kamuoyu Görüşünü Alıyor. Görüş bildirmek için http://www.tk.gov.tr/kamuoyu_gorusleri/kog.php?ID=80

    YanıtlaSil

  4. 2 yıl neredeyse hiçbir sorun yaşamamıştım

    YanıtlaSil

  5. TTNET Müşteri hizmetleri aradı. Görevli bölgeme Hipernet veremedikleri için çağrımın sonlandırıldığını söyledi. Yaızda da belirttiğim gibi 2 yıl aynı adreste bu hizmeti kullandığımı, taahhüdüm bitip bu kampanyaya geçtiğimde artık kullanamadığımı, bu kampanyaya geçmeseydim hala kullanmaya devam edeceğimi, çağrıyı sonlandıranın işin kolaycılığına kaçtığını söyledim. Görevli bana ilgili Türk Telekom'a dilekçe ile başvurun dedi.



    Dilekçe ile başvurmak neyi değiştirecek? Telefon başvuruları aynı anlama gelmiyor mu?



    Bir de http://www.eroldizdar.com/ttnet-3lu-avantaj-kampanyasina-ve-hurriyet-bumeranga-dikkat/ yazımda belirttiğim gibi aynı kampanyanın daha ucuzu olduğunu, bana bunu söylemediklerini söylediğimde bir kontrol edeyim dedi ve kontrol etmeye başladı. Kontorlden sonra evet var dedi. Bunun üzerine ben şimdi faturam Netlimitsiz'e göre çıkacak neden daha fazla ödeyeyim dediğimde fatura geldiğinde başvuru yayın düzeltilir dedi.

    YanıtlaSil
  6. Ttnet kadar sorumsuz saçma başka bi kurum yok

    YanıtlaSil
  7. Sorumsuzluğu alternatifinin olmamasından, 2-3 tane alternatif koy bakalım nasıl değiştiriyorlar hizmet anlayışlarını. Bir zamanlar İDO 'da öyleydi. Kafasına göre zam yapıyordu. Şimdi müşterileri %40 oranında azaldı. Neden çünkü Alternatifler çıktı piyasaya. TT 'da alternatifleri olması gerekli ve piyasada standartlar olmalı.

    YanıtlaSil