Google Plus özel url fiyaskosu

Google + açıldığında benim gibi bir çok kişi çok beğenmiş ve kullanmaya başlamıştı. Ama zamanla yapılan değişiklikler ve Google'ın kullanıcıların geri bildirimlerini dikkate almaması (geri bildirimlerin dikkate alınmaması kanısına şikayet edilen düzenlemelerin yapılmamasından ve verilen cevapların genelde Google politikalarına aykırı şeklinde olmasından dolayı vardım). Son zamanlarda benim gibi bir çok kullanıcı Google'ın kararlarından ve politikalarından şikayet etmeye başlamıştık. Örneğin en çok şikayet edilen konuların başında bir çok Google uygulamasının hala Türkiye'ye açılmaması.

Her neyse konumuza dönelim. Baştada söylediğim gibi Google +'ı çok beğenmiştim. Ama zamanla yapılan değişiklikler bana göre kullanımı zorlaştırmış ve itici gelmeye başlamıştı. Özellikle 2 konu kafama çok takıldı.

Doğrulanmış ad: Google'ın gerçek kişi politikası bana göre yanlış olmasına rağmen Google'a  T.C. Kimlik bilgilerim hariç tüm bilgilerimi doğru olarak verdiğim halde neden profilim doğrulanmıyor? Google'a sormak istiyorum adımı doğrulaman için ne yapmam gerekiyor?

Özel url: Kısa süre önce özel url tüm kullanıcılarda aktif oldu. Ne ilginçtir ki ilk olarak blogum sayfası için Google öneride bulundu.Ben de https://plus.google.com/+Eroldizdar/ şeklinde bloguma özel url aldım. Çünkü Facebook'ta da https://www.facebook.com/eroldizdar şeklinde. Buraya kadar herşey normal. Bir süre sonra profilim (https://plus.google.com/110652224654705955381) içinde Google özel url önerisinde bulundu. Ama bir tuhaflık vardı.
Google Plus özel url fiyaskosu
resimde de göreceğiniz gibi bana +ErolDİZDAR... şeklinde bir dayatmada bulunuyor. Google buraya ne yazmamı bekliyor acaba? +ErolDİZDAR2 mi yazacağım. İşin ilginç yanı alternatifleri deneme imkanı da yok. Halbuki özel url yokken Google + hesabımı açar açmaz Takma ad olarak "edizdar" yazmıştım. Beklentim ileride özel url geldiğinde "edizdar" özel url'sini kullanıyordum. Başta twitter ve facebook hesaplarım hep bu şekilde. Bu konuda geri bildirimden Google'a yazdım ama hala cevap gelmedi.
Asıl sorun ise şurada çıktı. Google +'ın Türkiye hesaplarındaki en büyük Android sayfasının (https://plus.google.com/114573558045436340954)sahibiyim ve bu sayfayı bir çok arkadaş ile yönetiyoruz. Bu sayfa için de bana yukarıda olduğu gibi öneride bulundu. Bu sayfa için acaba +ErolDİZDARandroid mi yapmamı bekliyor? Bu konuda sevmesemde Facebook çok çok daha iyi gidiyor.

Bir de sizi ekleyen kullanıcıların eklemeye çalışıyorsanız ve uzun süredir hesabınıza girmediyseniz çok fazla kişi eklemeniz gerekiyorsa ekleyemiyorsunuz. Çevrenize en fazla 5000 kişi ekleyebilirsiniz.

Benim gibi Google'ın bu tavrından şikayetçi olanlar ya hesaplarını kapatıyor veya hiç uğramıyor. Aslında Google + ile ilgili yazılacak çok şey var ama soğuttu kendini.

Google sen böyle burnunun dikine gitmeye devam et. Hiç düşünmüyor musun o kadar servis kapatıyorsun neden tutulmuyor diye?

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Bende sizin gibi bütün sosyal medya hesaplarımda aynı nicknamei kullanıyorum. Ama Google+ özel URLmi kendi dayatmasının yanında birde sayılar vs. ekleyerek hepten saçma bir URLye çevirmemi bekliyor, gerçekten sinir bozucu. Sormak istediğim: ben URL talep etme bağlantısı göremedim. Sonradan değiştiremem diye de önerilen URLlerden birini de almadım. Önerilenlerden birini aldıktan sonra mı talep bağıntısı çıkıyor?

    YanıtlaSil

  2. Şuan için bir şey yapmayın. Ben de daha almadım. Google'ın bu tavrından dolayı kullanımıda %80 azalttım

    YanıtlaSil

  3. Bu tip problemler yüzünden google çoğu uygulamasında kullanıcı kaybediyor. Bakalım bu işin gidişatı ne olacak, bende kısa url ile ilgili bir bilgi ararken bu sayfaya rastladım. Kolay gelsin. 

    YanıtlaSil