Cep'ten ücretsiz VoIP tabanlı telefon görüşmesi ve kurumiçi anlık mesajlaşma imkanı

Cep'ten ücretsiz VoIP tabanlı telefon görüşmesi ve kurumiçi anlık mesajlaşma imkanı
Telekomünikasyon ekipmanları üreticilerinden ABD merkezli Grandstream Networks, ağ tabanlı telefon santralleri için sunduğu, Grandstream Wave'i duyurdu.

Android işletim sistemli mobil telefonlara ücretsiz olarak yüklenebilen Grandstream Wave, kullanıcıların ofis/ev içinde ya da dışında WiFi ve 3G şebeke üzerinden VoIP tabanlı telefon çağrısı yapmalarına olanak sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar birbirleriyle ücretsiz telefonla iletişim kurmanın yanı sıra kurum içi anlık mesajlaşma olanağına sahip oluyorlar. Bu sayede, işletme, kendi yönetimi altında ücretsiz sesli ve yazılı görüşmeleri kayıt altında tutabiliyor ve diğer ofis çalışanlarının iş ile ilgili meşguliyet durumlarını gözlemleyebiliyor.

Google Play üzerinden kolaylıkla indirilebilen uygulama 6 farklı VoIP altyapısı ile çalışabiliyor. Bu özellik ise 6 yönlü konferans yapılabilmesine imkan sağlıyor.

24 kişiye kadar telefon meşguliyet durumları takip edilebildiği uygulama, bütünleşik adres defterini ve LDAP ve XML gibi diğer standartları da destekliyor.

Grandstream firmasının 2002 yılından bu yana Türkiye tek distribütörü olarak faaliyetlerine devam eden Empatiq İletişim Teknolojileri’nin Genel Müdürü Aykut Sağlam yaptığı açıklamada; “Grandstream Wave ürünü, Android işletim sistemine sahip mobil cihazlar üzerinden mevcut operatör tarifelerine göre daha ekonomik tarifeler üzerinden dış dünya ile görüşme imkanı sağlarken, ofis çalışanlarının birbileri ile ücretsiz görüşme yapmasına da imkan tanıyor. Ürün aynı zamanda, ücretsiz yazılı anlık mesajlaşma altyapısını da destekliyor.“ dedi.

Grandstream ürünlerinin yenilikleri ile diğer santral üreticilerine göre birçok konuda farklılık oluşturduğunu ekleyen Aykut Sağlam sözlerine şöyle devam etti: “Android cep telefonları artık iş hayatının vazgeçilmezi. Grandsteram’in yeni uygulaması, Grandstream Wave, ofis santrali ile entegre edilebiliyor. Böylelikle Android cihazlalarda da ofis santrali özellikleri kullanılabiliyor.”

Empatiq İletişim Teknolojileri

2003 yılında kurulan Empatiq İletişim Teknolojileri, 10 yılı aşkın süredir, kurumlara IP tabanlı ses ve iletişim çözümleri sunmaktadır. 2005 yılında, telekom sektörünün özelleştirilmesi sürecinde, operatörlerin altyapılarına yönelik anahtarlama ve ücretlendirme sistemlerini tasarlayan Empatiq İletişim Teknolojileri, dialer ve otel ücretlendirme sistemlerinin Türkiye’de yaygınlaşmasında önemli katkılar sağlamıştır. IP tabanlı iletişim sistemlerinin tüm dünyada ön plana çıkmasına paralel olarak, IP iletişim konusunda önemli projelere imza atmıştır.

Empatiq İletişim Teknolojileri, Türkiye’de Video IP telefon konseptini geliştiren ilk firma olmuştur. Grandstream ve Sangoma markalarının Türkiye’deki tek distribütörü olan Empatiq İletişim Teknolojileri, değişen teknolojik şartlar ve sektörün ihtiyaçlarına paralel olarak, ürün ve çözüm yelpazesini genişleterek, Cisco, Yealink ve 3CX markalarını da bünyesine katmıştır.

2012 yılında yeniden yapılanma sürecine giren Empatiq İletişim Teknolojileri, bu süreçte %200 oranında büyüme kaydederek, önemli bir başarıya imza atmıştır. Aynı zamanda, 2013 yılında, Capital Dergisi’nin Türkiye’nin 44 büyük şirketi arasında yaptığı araştırmada, yeni ürünlerden elde edilen satış payı sıralamasında ilk sayıda yer alarak, yenilikçi yaklaşımını bir kez daha kanıtlamıştır.

Distribütörü olduğu markaların, Türkiye’deki tek temsilcisi olan Empatiq İletişim Teknolojileri, bu ürünlerin, ithalat, satış ve satış sonrası operasyonlarını başarıyla yürütmektedir.

IP üzerinden ses ve görüntü iletimini sağlayan ürünlere odaklanan Empatiq İletişim Teknolojileri, sunmuş olduğu tüm ürün ve çözümlere katma değer sağlamaktadır. IP iletişim sistemleri konusuna odaklanan Empatiq İletişim Teknolojileri, sunduğu katma değerli çözümler ve her geçen gün genişlettiği ürün yelpazesi ile kurumların, daha verimli ve daha karlı firmalar olmalarını hedeflemektedir. Bu bağlamda, kurumların ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz ederek, gereksinimlere göre özelleştirilmiş en etkin tümleşik iletişim çözümlerini sunmaktadır.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren iş ortakları ile birlikte önemli IP iletişim projeleri gerçekleştiren Empatiq , iş ortaklığı yapısını her geçen gün güçlendirmektedir.

Satış ve operasyon süreçlerinde, profesyonel bir kadro ile çalışan Empatiq İletişim Teknolojileri’nin bünyesinde, sertifikalı mühendisler ve yazılım geliştirme ekibi de bulunmaktadır.

İş hayatındaki başarının temelinde, güven, kalite, müşteri odaklılık ve yenilikçilik ilkelerinin yattığı inancıyla yoluna devam eden Empatiq İletişim Teknolojileri, her geçen gün gelişimini artırarak büyümeye devam etmektedir.

Bağlantı: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.softphone

Yorum Gönder

0 Yorumlar