Android One - General Mobile 4G Hayal Kırıklığı Mı?

Android One - General Mobile 4G Hayal Kırıklığı Mı?
Google onay verince Android One için beklentim yükseldi. Hemen kendime bir tane aldım. 10 gündür kullanıyorum ama Android One beklediğim gibi çıkmadı. Sanırım beklentim çok yüksekti. O nedenle bu yazıyı yazmadan önce sizlerinde fikirlerini almak istedim. Sadece ben mi hayal kırıklığına uğradım merak ettim.

Uzun süredir General Mobile Cihazlarını kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Zaten beğeniyle kullandığım ve tavsiye ettiğim GM cihazlarına bir de

Android One - General Mobile 4G kullanıcıları lütfen yorum yoluyla veya sosyal hesaplarımdan bana ulaşıp deneyimlerinizi aktarır mısınız? Ben kendi deneyimlerimi bir kaç gün sonra bu yazıyı güncelleyerek aktaracağım. Bu arada Android One cihazların tek sim kart ve çift sim kart modelleri var. Sayfasına bakıp hepsi çift sim kartlı zannetmeyin.

Güncelleme: 07.07.2015

Tespitlerime başlamadan önce şunu özellikle belirteyim. Ben bir tane daha alsam yine bu cihazı alırdım ve tavsiye ederim. Aşağıda yazacaklarım firmaya yapıcı eleştiri niteliğinde ve almayı düşünenlere bilgi verme niteliğindedir. Bu cihazdan kendim kullandıktan sonra şu zamana kadar 5 adet tavsiye ile aldırdım. Şunu da unutmayalım. General Mobile Fatih Projesine cihaz vermiş bir firma. Şuana kadar piyasaya sunduğu cihazlar büyük beğeni topladı ve cihazları en çok ses getiren, en çok satılan cihazlar arasında yer aldı.

Tespit ettiğim sorunlar ve eksiklikler

1-Android One her yönden mükemmel bir cihaz gibi görünüyor. Ancak bazı aşılamayan sorunlar var. Mesela kablolu ve kablosuz kulaklık sorunu bir çok cihazda yaşanıyor. Kablosuz kulaklık kullandığınızda microfonda kesintiler yaşanıyor. Telefon görüşmesi yapamıyorsunuz. Normal ahize modunda da mikrofonu çok zayıf kalıyor. Bunun yanında çağrı sırasında hoparlöründen çok fazla ses geliyor. Sesi kısmış olsanız dahi dışarı ses gidiyor.

2-İkinci bir Google hesabıyla giriş yapıp o hesabı kaldırdığınızda o hesapta kayıtlı kişiler telefonda kalıyor. Kişi deposunu tamamen boşaltmanız gerekiyor.

3-Youtube uygulamasında oturum açılmıyor ve uygulama play store'dan güncellenmiyor. Her iki işlemde de hata veriyor. Bunu deneme yaptığım 4 Android One cihazda da gördüm.

4- IMEI kayıtlı değil şeklinde sms gelen Android One cihazlara da rastladım.

5-2 adet pil tasarruf ayarı var ama her ikiside her şarjdan sonra tekrar aktif edilmesi gerekiyor. Bir çok kişi bunu unutabiliyor. Normal mode'da pil çabuk tükeniyor.

6-Fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde telefon tamamen sıfırlanıp fabrika ayarlarına dönmüyor

7-Telefonda çağrı ses kaydı bulunmuyor. (Saf android diyeceklere GM kendi uygulamalarını eklemeyi unutmamış derim)

8- Cihazda GM Asistan adlı bir uygulama var. Çok güzel bir düşünce. Firma çok çabuk dönüşte yapıyor. Ancak firma her sorunda size fabrika ayarlarına dönün şeklinde cevap veriyor. Bir de böyle faydalı geri bildirim uygulaması için size günde 2 adet hata bildirim kotası vermiş.

9- Donma problemleri yaşayanlarda oluyor. Cihazın sanırım ilk serilerinde aynı Discovery'de olduğu gibi sorunlar daha fazla. Ancak bu sorunlar yazılımla alakalı yani donanımsal sorun yok diye düşünüyorum. Zamanla düzelecektir. Genel Google anlayışından da kaynaklanabilir. Google genelde tam bitirmeden hizmete sokar ve geri bildirimlerle ilerler. Bu da benim en nefret ettiği şeydir. Bu son kullanıcı içinde çileden çıkaran bir durumdur. İnsanlar geliştirici değil ki sizin yerinize bazı testleri yapsın veya önerilerde bulunsun.

...devam edecek

Not: Cihaza güncellemeler gelmeye başladı.

Güncelleme: 14.10.2015
Son yapılan güncellemeler ile fiyat/performans olarak alınabilecek tek telefon.

Güncelleme: 27.12.2015
Android 6.0.1 güncellemesinden sonra wifi bağlantı sorunları ortaya çıktı. Google Kamera son güncellemelerden beri ön kamera çekimlerinde ters yönde çekim yapıyor. Rehberde kişilere telefon üzerinden fotoğraf eklenemez oldu. Başta google rehber olmak üzere senkronizasyonda sorun var. Akbank ve Granati Bankası uygulamalarında ve bazı diğer uygulamalarda sorunlar var. Bu sorun sadece bu cihazlarda var.

Güncelleme:03.03.2016:
Tüm güncellemelere rağmen cihazdaki sorunlar bir türlü giderilmedi. Cihazdan soğdum. Bu sorunlar Google tarafından giderilmediğini cihazın donanımsal sorunu olmadığını, sorunların yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Google her zamanki gibi bitmemiş şekilde kullanıma sürmüş.

Güncelleme: 01.04.2016:
Android N Betayı ilk gün yükledim. Şuana kadar ciddi bir problemle karşılaşmadım. Hatta tavsiye ederim.

Güncelleme:23.05.2016:
Son gelen güncellemelerden sonra ve üst seviye telefonların performansı ile üzerine yüklü gelen gereksiz uygulamalar yüzünden cihazların gerçek performansını gösterememesinden dolayı. General Mobile 4G'nin hayal kırıklığı olmadığını düşünüyorum

Android One - General Mobile 4G Hayal Kırıklığı Mı?


Yorum Gönder

115 Yorumlar

  1. Bence yorumları beklemeden yazınızı yazın :) Saf Android deneyimini yaşamak için bu cihazı almayı düşünüyorum ama doğru cihaz olmamasından korkuyorum.

    YanıtlaSil
  2. bence gayet ıyı o paraya o ıyı

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Erol bey,ben bu cihazdan almayı düşünüyordum yazınızı okuyunca biraz ikilemde kaldım doğrusu.sizce bu cihaz alınabilirmi?

    YanıtlaSil
  4. Cihaz alınabilecek cihaz ancak yazılım tarafında sorunlar var.

    YanıtlaSil

  5. Yazıda belirttiğim durumlar sizin için önemli değilse kesinlikle alın derim.

    YanıtlaSil
  6. merhaba telefonum general mobıle dıscevry ve sureklı gırılen yanlıs desen sonucunda kılkıtlendı.recovery adımlarını yaptım ama devamında nasıl hareket edecegımı bılmıyorum acıl yardımcı olabılırmısınız...

    YanıtlaSil
  7. General Mobile 4G nasıl kullanılır videoları için https://www.youtube.com/playlist?list=PL21LfM1ZxcjTThxrYeLJS9iVepwcujjVL

    YanıtlaSil
  8. Sanırım General Mobile garanti şartlarını esnetmiş

    YanıtlaSil
  9. paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. iyi günler.bende bu cihazdan aldım lakin ds kartı menüden açamıyorsun.aldığım yer bi program indirdi ancak ordan girebiliyorum sd kartın içine.birde bildirim zil sesini sevdiğim bi şarkı yapıyorum telefon açılıp kapanınca kendi ses ayarına geri dönüyor.sanki aldığıma memnun kalmadım :(

    YanıtlaSil
  11. Note 3'ten bu telefona geçen biri olarak şunu söyleyebilirim, enteresan bir şekilde daha hızlı ve ram'i daha iyi kullanıyor. Donanım olarak henüz bir sorunla karşılaşmadım. Note3 üzerinde denemediğim rom kalmadı diyebilirim. Samsung'un bloatware'lerinden kurtulmak bile aşırı ram kullanımını çözemedi. Note3'ümün başına gelen kazadan sonra bir daha pahallı telefon almamak için bu telefonu tercih ettim ama, şaşılacak bir performans gösterdi. Note3 te kurduğum tüm programları GM4G'ye de kurdum üstelik root'lu da değil. Buna rağmen 2gb ram'in halen yarısı boşta. Note3'te ise 3gb ram'den geriye 600mb ancak kalıyordu ve takılma sorunları yaşıyordum. Aynı sorunlar arkadaşımın note3'ünde de vardı. GM4G'yi alalı 1 ay oldu henüz hiçbir sorun yaşamadım, telefon ne kadar dayanıklıdır onu zaman gösterecek. Androidone için bile alınabilecek bir telefon, tek kusuru son güncellemeyle FM Radyo özelliğinin kaldırılması diyebilirim. Çektiği videolar gerçekten çok başarılı, hatta kendinden pahallı birçok modelden bile iyi. Bu telefon 699 tl'ye satılıyor ve kendinden 2000-2500 tl daha pahallı cihazların yaptıklarından çok ta farkı yok.

    YanıtlaSil
  12. Hasan kursat08 Kasım, 2015

    Bahsettiginiz kabloli kablosuz kulaklil ahize uygulama guncelleme gibi sorunlara hic rastlamadim 3 aydir kullaniyorum cihazi.Daha once G2 kullandim gayet net soyleyebilirim 4G nin sarji G2 den daha iyi gidiyor donamim ve saf android olarak gayet uyumlu yapilmis sadece asiri guc tuketen oyunlari fazla oynarsam dayanmiyor yani yogun kullanimda sabah 8 gece 11 e kadar yetiyor bana 8 den 5 e kadar mobil veri 5 ten 11 e kadar wifi kullaniyorum ve ekran acik kalma surem suana kadar max 7 saat 40 dakika yi gorebildim yani hic bir sorun yok batarya ve donanim olarak

    YanıtlaSil
  13. Bu ürünü alaıcağım bu kesin yalnız tek simmi çift simmi.Fark varmı.Nette çift simliler yeni model diye okudum doğrumudur.

    YanıtlaSil
  14. Tek simlilerin satışı yok diye biliyorum. Bazı sorunlardan dolayı durduruldu şeklinde bilgi geldi. Zaten firma dikkat ederseniz tüm modellerinde çift simli telefonlara önem veriyor

    YanıtlaSil
  15. Uygulamalar ikişer tane neden ve nasıl kaldırabilirim yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  16. Bende GM discovery mini 2 vardı tek kelimeyleyle mükemmeldi. Bende hemen 4g yı aldım aynı sorunlar bendede var ornegin kulaklık çıkışı gibi

    YanıtlaSil
  17. öncelikle kıymetli zamanlarını ayırıp buraya yorum yazan herkese teşekkür ederim. bende arada kalanlardanım 10 aralıkta kontrat yenilemem var Türkcell den 24 ay taahhütle almayı düşünüyorum o zamana kadar araştıracağım. bende çift sim istemiyorum onun için bu konuyu araştırdım. tek simli modelleri de mevcut sd kart desteği de var. denildiği gibi dosya yöneticisini bizde göremedik bir arkadaşım almıştı playden indirip kullandık

    YanıtlaSil
  18. Kullanıcı22 Kasım, 2015

    Android öne 4g dün aldım. 6.0 güncellemesini yaptim. Sonra arama yapamadığımı ve alamadığımı fark ettim bir sürü site video ve forum ları inceledim.çözüm bulamıyorum. #212# ve #330*0000# yı denedim. Şuan aramaları alabiliyorum ama kimseyi arayamıyorum. Ayarlarda her şeyi denedim.Sebebi nedir nasıl çözerim? Yardım!!!!

    YanıtlaSil
  19. uygulama paylastan niye uygulama paylasamıyor

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşlar 1 ay oldu telefon alalı 2.kez arıza yaptı aşırı ısınma görüşmelerde sürekli mobil ağ bulunamadı v.s hat kesilmesi 1 aylık telefon 2 kez arızaya gidermi telpa şimdi telefon normal diyor artık mahkemede derdimizi anlatacağız kesinlik tavsiye etmem ucuz diye kimse yerden para süpürmüyor.

    YanıtlaSil
  21. İlac kurye01 Aralık, 2015

    Bende aldim fakat benim teefonda simkart numaralarini gormuyor yardim edermisiniz

    YanıtlaSil
  22. Cevapsız aramalar simgelerin üzerinde gözükmüyormu watsap ve mesengeer da bildirim çubuğuda gözüküyor sadece yanı tlf simgesinin üzerinde 1 arama veya watsap tan gelen msj watsapın üzerinde gözükmüyor

    YanıtlaSil
  23. Çok dandik bir telefon ben bin pişman oldum 300 400 lira daha verip iyi bir telefon alın kendi kendine işlem yapıyor kasıp duruyor lanet olsun aldığım güne

    YanıtlaSil
  24. General Mobile mı Allah korusun09 Aralık, 2015

    Abdullah isimli arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. 300-400 fazla verip LG gibi bir telefon almadığıma bin pişman oldum. telefonu alalı 6 bile olmadı. ekranın üst kısmında sararma yapmaya başlamıştı. yetkili servise hafta sonu götürdüğümde büyük ihtimalle değişim yapılacak ancak değişim için onay merkezi hafta içi çalışıyor dediler. bende hafta içi m.köydeki profilo avm'de bulunan teknik servislerine gittim. orada cihazla ilgili değişim yapmadıklarını servisteki arkadaşların inceleyeceklerini söylediler. cihazı incelediklerinde herhangi bir sorun olmadığını sarı rengin ekran koruyucu kırılmaz camdan kaynaklandığını söylediler. bende bi sinirle kırılmaz cam koruyucuyu çıkartıp arkadaşlara tekrar gösterdim "haaaaa tamam ekranda sorun varmış" dediler. teknik servise bak... ekranı değiştirdiler işlem tam 3 saat sürdü. TELEFONU ALACAKLARA KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE TAVSİYE ETMEM. PARANIZA YAZIK OLUR. YAKLAŞMAYIN. apple bile böyle durumlarda direkt değişim yapıyor ki aldığımız cihazın yedek parçası işçiliği harcanan mesaisi değişimden daha fazladır.
    saygılar.

    YanıtlaSil
  25. 2 haftadır gm 4 g kullanıyorum.bataryasından çok memnunum.sim kart ta bulunan kartvizitlere ulaşamıyorum.bütün rehber g mail.de görünüyor..bilgilendirmek isteyenlere duyurulur.fiyata göre hızı ve fotoları güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefon agesine tıklayıp sağ üst köşedeki 3 noktaya tıkla ve íçe dısa aktarı seç simdeki numaralar telefona gelir

      Sil
  26. Son durum lolipop geldikten sonra telefon kafayı yedi navigasyon çöktü düzgün çalışmıyor
    Asistan menüsünden hatayı bildiren için
    Çıkış yapıp tekrar girmen gerek.
    Programlar hemen hepsi hatayapar donar oldu
    Acil sistem güncellemesi gerek en önemlisi
    Beri bağlantısı veya Wi-Fi açık değilken bile günde ikidefa şarj ediyorum
    Şarj dayanmaz oldu
    İlk aldığında canavar gibiydi

    YanıtlaSil
  27. Android One her yönden mükemmel bir cihaz gibi görünüyor. Ancak bazı aşılamayan sorunlar var. Mesela kablolu ve kablosuz kulaklık sorunu bir çok cihazda yaşanıyor. Kablosuz kulaklık kullandığınızda microfonda kesintiler yaşanıyor. Telefon görüşmesi yapamıyorsunuz. Normal ahize modunda da mikrofonu çok zayıf kalıyor. Bunun yanında çağrı sırasında hoparlöründen çok fazla ses geliyor. Sesi kısmış olsanız dahi dışarı ses gidiyor

    Burda belirtilen sorun bnm telefonumda var ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  28. Android One her yönden mükemmel bir cihaz gibi görünüyor. Ancak bazı aşılamayan sorunlar var. Mesela kablolu ve kablosuz kulaklık sorunu bir çok cihazda yaşanıyor. Kablosuz kulaklık kullandığınızda microfonda kesintiler yaşanıyor. Telefon görüşmesi yapamıyorsunuz. Normal ahize modunda da mikrofonu çok zayıf kalıyor. Bunun yanında çağrı sırasında hoparlöründen çok fazla ses geliyor. Sesi kısmış olsanız dahi dışarı ses gidiyor.

    Burada belirttiginiz sorun bnm cihazımda var ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  29. cihazı alalı 3-4 ay oldu telefon gayet iyi ama bazen şist arayüzü durdu diyerek telefon kapanıyor ve aşağıda olan iki hoparlörden sadece sağ taraftaki hoparlörden ses geliyor bunlar dışında bir sorun yok

    YanıtlaSil
  30. Fiyat ve performans ürünü olması nedeniyle ön plana çıkan bir telefondan söz ediyoruz ama gün geçtikçe rakipleri fazlalaşmaya devam ediyor. Google'ın sunduğu desteği kenara bırakacak olursak telefonun alınabilir bir yanının kalmadığını düşünüyorum. Saf Android gibi olması büyük bir avantaj, özellikle Motorola'nın Türkiye'de tam varlık göstermemesi nedeniyle biçilmiş kaftan bir durum ama işte insanlar General Mobile markasına diğer büyük markalar kadar güvenemediği için kuşkular olmaya devam edecektir.

    Yazı için teşekkürler. Yeni bir telefon almayı düşüneceğim zaman kesinlikle göz atacağım bir kaynak olacak.

    YanıtlaSil
  31. Yaklaşık bir aydır kullanıyorum son derece başarılı bir cihaz . kamerası on/arka gayet iyi. Takilma sorunu da yok hızida gayet başarılı. O kadar fazla para aacmaya gerek yok aynı özellikler Samsung LG casper da 1200 lira

    YanıtlaSil
  32. Ben daha yeni aldm ama kulaklık çalışmıyor... Başka bir sorunu yok.

    YanıtlaSil
  33. Telefon yeni aldım ve kulaklık çalışmıyor.

    YanıtlaSil
  34. Telefonun adı bile 4g ama görüntülü konuşma yok bu ne sacmalik arkadaş görüntülü konuşma istiyoruz böyle olmaz ama bi çaresine bakılsın bi zahmet...

    YanıtlaSil
  35. Senayi DÖNMEZ23 Aralık, 2015

    Gen. Mob. Disa. 4g cihazı fena değil gibi fakat son zamanlarda wireless durumunda otom. güncelle açık iken play store den güncelleme yapmıyor, normal programların göncellemesini operatöre geçince yapıyor? sorunu çözemedim. Çoklu mesaj ve silmeler için hangi programı öneriyor kullanıcılar?

    YanıtlaSil
  36. Zaten cihazda tek hoparlör var, diğeri mikrofon

    YanıtlaSil
  37. Google play ile ilgili bir sorun o telefonla alakası yok. Samsung'ta da aynı sorunu yaşadım

    YanıtlaSil
  38. son marşmelov sürümünden sonra kablosuz bağlantıda sorunlar oluştu. çeken oda da 2 mt kısaldı çekim mesafesi.direk kopuyor.sorunu nasıl halledebiliriz? ilk sürüme geri dönebilirmiyim?

    YanıtlaSil
  39. desen kilidi hata verip açılmadığı için format atmak zorunda kaldım format sonrası büyük problem oldu senkonize olan gmail istiyo girdiğim halde kabul etmiyo ne yapacağımı bulamadım teknik servis de cevap vermiyo yardım edebilecek biri var mı?

    YanıtlaSil
  40. Merhaba 5 aydır bu telefonu kullanıyorum. Ama ne kulaklık problemini veya 2. Bir hesapta bunun gibi şeyler olmuyor. Kulaklığı yavaşça takınca düzeleceğini düşünüyorum. Çünkü kulaklık girişinde gold bir detay var oraya dikkat edin. Ben telefonumdan çok memnunum... Bunun gibi sorunlarla karşı karşıya kalmadim ama yinede teşekkürler...

    YanıtlaSil
  41. Sorun kablolu kulaklıkta değil kablosuz kulaklıkta

    YanıtlaSil
  42. semih ersin04 Ocak, 2016

    selamün aleyküm ben telefonu 02.12.2015 de sıfır aldım telefon kendiliğinden güncellendi ve şimdi android yazısı çıkıyor altta konum yok diye bir yazı çıkmış telefon açılmıyor neden acaba

    YanıtlaSil
  43. Ben birkaç aydır kullanıyorum Android One ı ve sadece iki sorunum var. Biri snapchatte fotograf kayması ama hala kullaniyorum snapchati. Kullanamama söz konusu değil. Bir de skype ta konusurken falan bazen ahizeden ve hoparlorden ses gelmiyor, fakat kapatip acinca bu duzeliyor. Ha bir de telefonun kendine ait ön kamerasi aynadaki gibi cekim yapmiyor. Ters geliyor bana beğenmiyorum onu ayarlardan duzeltilebilir yapsalardi cok iyi olurdu. Arkadaslar donanimsal olarak guzel telefon ve bu fiyatta bir telefon icin kamerasi iyi

    YanıtlaSil
  44. Bu telefona android n yani 7den itibaren splitscreen gelecek işlemci olarakta otg desteği var android 7de otg gelecek bildiğiniz phablet olacak 6.1 gelecek olan büyük güncellemeyi merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  45. İndirme işlemi başarısız oluyo ve indirme yaparken askıya alındı diyo lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  46. Abi ćok kötü alanı 1 gün oldu jarj göstergesi iniyo çıkıyo iniyo 10 saatte doldurması eğer sorunun cevabını sölermisin 0507 035 7828 mesaj yoluyla veya ararsan çok sevinirim

    YanıtlaSil
  47. Merhaba erol bey 03.11.2015 general mobile 4g aldim telefon faturası üzerine aldigim günden beri bu cihaz şebeke sorunu var görüşme esnasında hücresel ağ bulunmuyor diyip tamam tuşuna dokunduktan sonra telefon yeni açilmiş gibi pin kod istiyor ben bunu servise gönderdim ama ne yazıkki sonunu gideremediler giderdiğini söylediler ama halen aynı ve her ay ben bu cihazın taklidini ödüyorum lütfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil

  48. Sorununuzun çözümü serviste. Eğer sorunu gideremiyorlarsa değişim yapmaları lazım

    YanıtlaSil
  49. Erol abi sana bi sorun belirteceğim eğer bana yardımcı olursan çok sevinirim telefonum genaral mobil 4G androidone ilk aldığım zamanlar yazılım guncellemelerini başarılı bir şekilde yapıyordu ama son güncelleme de her defasında hata veriyor napmam gerekiyo

    YanıtlaSil

  50. Cihazı root ettiyseniz güncelleme yapmaz. Servise gönderin

    YanıtlaSil
  51. Arkadaşlar ben andiroid 4g 9 ocakta aldım ama telefon berbat bir şeymiş telefon hiç bir işe yaramıyor alo dekten başka skaypi görüntülü konuşamıyorum birde sürekli hata bıldır diyor hata bildiriyordu kimsenin umursadiği bile yok bu telefonu alacakları söylü yorum sakin almayın pişman olursunuz ve ayrıca dava açsak acaba telefonu iade edebilirsiniz

    YanıtlaSil
  52. Gökhan Doğan27 Ocak, 2016

    Öncelikle bende kullanıcisiyim ama YouTube da hesap açılıyor ve oyunlarda hiçbir drop yemedi ve rehberde ki herkese fotoğraf konuma biliniyor ve ayrıca kamera ters cekmiyor

    YanıtlaSil
  53. Fatos787812@gmail28 Ocak, 2016

    Maalesef yok ben alali 25 gün oldu goruntulu gorusme olmadigini bikseydim almazdim

    YanıtlaSil
  54. Efe Yaman30 Ocak, 2016

    aynı cihazı kullanıyorum hiçte öyle sıkıntılar yok general mobile android one 4g cihazını şiddetle tavsiye ediyorum
    ayrıca cihazımın bir özelliği daha en yüksek android sürümleri alacak almaya devam edecektir
    ve kasma donma yapmaz
    cihazda 2 gb ram 16 gb dahili depolama ve 64 gb ye kadar hafıza kartı takılıyor
    oyun konusuna gelince süper gta dahil kasma yok saf android kullanmakta
    ve 699 tl fiyatı var ben hemen aldım çok memnunum herkese tavsiye ederim
    bu şikayetleri yazan arkadaşa teşekkür ederim ama ben buna asla katılmıyorum
    herkeze iyi günler

    YanıtlaSil
  55. Yasin baki31 Ocak, 2016

    Selamun aleyküm kardeş öncelikle bende bir gm 4g var ve bu telefonda donma olmadı .pilide okadar kötü deil %100 iken birden %95dusebilir ama sonra iyi dayanıyordu IMEI ile sıkıntım olmadı you tobede oturum açabiliyorum bide rehberin silinmesini istiyorsan hard reset atmayı dene ben tur*cell den aldım hatta 5 temmuz 2015de aldım

    YanıtlaSil
  56. Yasin baki31 Ocak, 2016

    Ne yazıkki uygulama program ile paylaşılıyor süper beam yada share cloud oneririm

    YanıtlaSil
  57. Yasin baki31 Ocak, 2016

    Soldaki mikrofon sağdaki hoparlor bende sistem arayuzu durduruldu iki defa dedi ama sahada demedi

    YanıtlaSil
  58. Yasin baki31 Ocak, 2016

    Bende bilmiyordum ama o kadar dert deil canını sıkma

    YanıtlaSil
  59. Yasin baki31 Ocak, 2016

    Aynen ismi general diye o kadar kotulenmez yaa
    Bence bu telefon note 3den iyi Rami kullaniyo

    YanıtlaSil
  60. Tm abi root ettim ama sonra kaldırdım rootu gine olmadı servise yollucam yapacak bisi yok

    YanıtlaSil
  61. Adem tunlu31 Ocak, 2016

    GENERAL MOBİLE 4 G ÇİFT HATLI TELEFON EKSİKLERİ VAR 6.01 ANDROİD OLUNCA AKBANK DİREK ÇALIŞMIYOR MAALESEF DURDU SİNYAL VERİYOR SES KAYDI YOK BİR ÇOK EKSİKLERİ VAR, GÜNCELLEME SES KAYEDİCİ UYGULAMASI İSTİYORUZ 6.01 AKBANK DİREK İ N ÇALIŞMASINI ENGELLİYOR, ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ

    YanıtlaSil
  62. Emre Karaca02 Şubat, 2016

    Sıkıntı cihaz daha 10 gün oldu iki gündür şarj da iken kendi kendine kapanıyor aşırı ısınıyo soğumasını sağlayıp tekrar sarja takınca açılıyor

    YanıtlaSil
  63. merhabalar 1 aydır telefonumu kullanıyorum avea veri bağlantısına giremiyorum yani cepten internet kullanamıyorum. avedan defalarca ayar aldım bir kaç saat veya bir kaç gün çalıştı sonra yine gitti en son dün ayarda aldım fakat ne yaptıysam internet gelmedi bana yardımcı olursanız sevinirim ne yapmalıyım fabrika ayarlarınada döndüm bişey değişmedi 0505 463 06 50

    YanıtlaSil
  64. General mobile 4g kullaniyorum ve pisman degilim ama galeri sarkilar yok bunlar yerine fotograflar ve google play muzik var ve ses kaydedicisi yok ama telefonun patlaklik kamera(sabah icin) pil +90 oldugu icin sıkıntı yasanmiyor,bir kotu yani daha not defteri yok bunlari yuklemeniz gerekiyor o yuzden telefon hafizasi 16gb ama dahili hafiza var birde dokunmatik sorunlari var diyorlar cok arkadasim ayni telefonu kullaniyor ama bu sorundan eser yok bu sadece birkac kiside gorulen bir sorun ve isletim sistemi cok hizli telefonu ne kadar doldurursaniz doldurun hic kasma yasanmiyor ve uygulama arasi geciste hic sorun yasanmiyor telefonda bazi ozellikler var mesela yayinlama televizyonunuzda bir sey izlerken bunu telefonunuzdan izleyebilirsiniz veya telefondan televizyona bir sey yayinlayabilirmisiniz ve su güç tusuna 2 kez ayni anda basarsaniz kameraya giriyor almanizi tavsiye ederim bu telefona bu fiyat gercekten cok iyi.

    YanıtlaSil
  65. Telefon sicak iken birden soguk bir yere koyarsan bu sıkıntıları yasarsin kardesim

    YanıtlaSil
  66. Teledon sicak iken birden soguka koyarsan bu sorunu yasarsin kardesim

    YanıtlaSil
  67. Abi ben telefonu rootladim sonra da rootu kaldırdım ya telefonun garantisi gitti mi şimdi lütfen. Yardımcı ol bana

    YanıtlaSil

  68. root işlemi garantiden çıkarmıyor.

    YanıtlaSil
  69. Arkadaşlar ald8m bin pişman oldum şarj olayı berbat ya olmuyo ya da aksamdan sabaha zor kapatıp açıcan ancak şarj oluyor o da 8saatte ancak %40 gibi ben yandım siz yanmayın

    YanıtlaSil
  70. Sarj icin 2 ayar var demissinuz bunlar neler ve nasıl yapılıyor

    YanıtlaSil
  71. Kamera ters çekiyor ve dondurdugunde goruntu kalitesi yazilari netleştiremiyor buna bir cozum bulunsun

    YanıtlaSil
  72. aynı sorunu bende yaşıyorum bir haftadır. servise gitti , ayar yaptılar 2 dakikada, çalıştı. 2 gün oldu bu sabah yine yok 3g bağlantı. çözüm bulduysanız paylaşırmısınız.

    YanıtlaSil
  73. 1 hafta önce aldım bu telefonu son güncelleme gelmeden önce telefonumda bir problem yoktu. Lakin güncelledikten sonra telefonum süreklü kendi kendine açılıp kapanıyor. Garantiye gönderdim yeni yazılım atıldı batarya değiştirildi fakat sorunum hala sürüyor. Hız konusunda, dokunmatik konusunda uygulamalar konusunda çok iyi fakat telefon biir de kendi kendine açılıp kapanmasa daha iyi olacak. Sizce bu sorunun çözümü ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  74. ersan arda15 Şubat, 2016

    bende sizin gibi saf android one olmasına aldanıp aldım sizin bu sorunları ben android 51de asla ama asla yaşamadım nasıl android önce 6.0 geldi wi-fi gitti sonra 6.0.1 geldi sizin yazdığınız hatalar olmaya başladı 6.0.1.1 geldi bu sorunların üstüne aşırı ısınmaya başladı 6.0.1.2 geldi telefon iyice kafayı yedi kendi kendine kapamaya başladı en son 2hafta önce 6.1geldi facebook twitter instagram gibi sosyal hesaplardaki resimleri indirmez yani kaydetmez oldu hata üstüne hata veriyor sorunları bildirmeme rahmen hiç ama hiç ilgilenen olmadı internet sitelerinde bu telefonu kullananların yaptığı yorumları her gün takip etmekteyim ve bende onlar gibi aldığıma alacağıma trilyon kez pişman oldum ve en sonunda geçen hafta kızdım ve telefonu 2yaşındaki çocuğuma oynasın diye verdim şuan gülüp dalga geçeceksiniz ama nokia 3310 kullanıyorum kendime yeni telefon almadım çünkü ne marka ne model alacağıma karar veremedim sony xperia z5 samsung note5 lg g4 arasında kararsızım samsung s7yi bekliyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim benim için ısınma donma çabuk şarj bitimi yapmayacak 1telefon önerirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  75. Sürekli uygulamayı dondurup kapatıyor. Bir süre telefonu açıp kapatma yapıyo. Bunlar birbirini takip eder halde sürekli tekrarlıyo artık rahatsız edici boyutta. Herhangi bi uygulamayı kapatıyo ve bu surum çok sık oluyo bıktırdı tek pişmn eden yönü bunlar şimdilik ama güvenmiyorum sorunlar bu gidişle çoğalır :/

    YanıtlaSil
  76. Aldığım günden bu yana sadece uygulama durdu uyarısından başka bir sorun yaşamadım ucuza sağlam lık ve kalite ...

    YanıtlaSil
  77. yeni aldım 4g android one dual sim 6.01 yüklü wifi bağlı, internet yok

    bu sorunu nasıl çözebilirim?

    cevabınız için şimdidien teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  78. sümer temur23 Şubat, 2016

    benim sorunum telefon durduk yerde rehberimdeki kişileri rastgele siliyor. hiçbir çare bulamadım. varsa bir çözümü lütfen yardımcı olun.

    YanıtlaSil
  79. Ahmet Serdar01 Mart, 2016

    Herkese merhaba, burdaki değerli yorumlarınız için teşekkür ederim bilgi sayısı oldum. Telefonu 6 aydır kullanıyorum benim sorunum telefonu çift sim lerini tek tek kullanamamak, herhangi birini istediğim zaman devre dışı bırakamıyorum. Bu discovery 2 de böyle değildi. Cevap yazarak Bilgi veren olur sa sevinirim. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  80. Enes akkaya03 Mart, 2016

    Bende bu sorunlar yok donma ve ya kasma yapmıyor google play güncellemesinde hata vermiyor kamerada sorun yok rehber youtube tüm uygulamalarda sorun yok telefon canavar gibi çalışıyor ama çok çabuk ısınıyor neden böyle bir sorun var

    YanıtlaSil
  81. Enes akkaya03 Mart, 2016

    Merhaba bende bu sorunların hiç biri yok telefon gayet iyi çalışıyor canavar gibi ama çok çabuk ısınıyor neden bu kadar ısınma sorunu var

    YanıtlaSil
  82. rehberde ... işaretine dokunun ve görüntülenecek kişilerden seçim yapın

    YanıtlaSil
  83. Arkadaşlar telefonum samsung galaxy e7 dustu ekrani gitti sizce 300lira verip yaptirayimmi yoksa 200lira daha ekleyip bu telefonu mu alayim

    YanıtlaSil

  84. Ne amaçla kullanacağınıza bağlı. Kıyaslamalara




    http://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/25892-25930/samsung-galaxy-e7-sm-e700f_general-mobile-4g/


    http://kiyaslahadi.com/tr/1/399,295/


    http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/General-Mobile-Android-One-4G-vs-Samsung-Galaxy-A7 linklerinden bakabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  85. Merhaba, telefonu yaklaşık 10 aydır kullanıyorum ve hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Benimki dual olanından. Sizin yazdığınız sorunlara istinaden

    1- kablolu ve kablosuzlarda sizinki gibi sorunları asla yaşamadım. Ahize sesini tamamen kısınca ses çok az geliyor. Son seviyede yanınızdakilerde duyuyor. Mikrofonu acayip kuvvetli yemin ederim. Dışarıda konuşurken karşı taraf nerede olduğumu anlıyor :)

    2- başka bir google hesabı eklemedim. Ve bu sorun teşkil etmemeli bence.

    3- youtube uygulamasında oturum açmaya gerek yok ki! Telefona google hesabı ekleyince otomatikman youtube da o hesapla oturum açmış oluyorsunuz zaten. Haftada 1 kesin kendi güncelliyor. Ben birşey yapmıyorum :)

    4- imei olayını ilk defa duydum. Bence bu büyük bir sorun. Satın alınan yer kaydını mı gerçekleştirmiyor acaba? Yada gm getirttiği cihazlarda gözden kaçırdıkları oldu.

    5- pil tasarruf u her şarj a takıp çıkarınca aktif etmelisiniz evet. Pil %15 i görünce zaten tasarrufu çalıştır uyaarısı geliyor. Bunu açıncada en az 1 saat götürüyor. Ben ekranı %10 ile %50 arası parlaklıkta kullanırım. Dışarıda %100 parlaklıkta. Bu haliyle 1 günü çok rahat görüyorum. Oyun oynarsam günde 2 defa şarja takıyorum.

    6- 3 kere telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm ve her defasında ilk aldığım gibiydi telefon. Acaba fabrika ayarlarına döndürürken şifreleri, verileri tekrar yükle kutucuğunu seçerek mi formatladınız?

    7- evet ses kaydı yok. Bu için marketten program yükleyebilirsiniz. Bence eksiklik olmamalıydı bu!

    8- buradaki seçenek bence artı olmalıydı. Format atın diyen bir temsilci var en azından :) ben bu asistanı her format sonrası kaldırdım. Gerek duymuyorum. Hem bazen hata veriyor. Çok sıkıcı hâl alıyor bazen.

    9- donma sorunlarını asla yaşamadım.

    Şimdi kendi fikirlerime geliyorum; telefon fiyatına göre 10 numara 5 yıldız. Android 6 kullanıyorsunuz ve bu sürüm çoğu telefonda yokken şimdi android 7 geliyor. Android one 4g si olanlar android in geliştirici sitesine girip kayıt oluyorlar ve 1 gün içinde telefonlarına 7 yi test etmeleri için romu gönderiyorlar. Sizde kuruyorsunuz ve sıkıntı çıktıkça geri bildirimlerde bulunuyorsunuz ki yazılımcılar bu sorunlardan arındırarak android 7 yi servis ediyorlar. Benim anlamadığım o kadar sorun yaşamışınız ama bende hiç sorun yok çok ilginç. Bu arada gm çalışanı yada distrubutoru falan değilim :) son kullanıcıyım.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  86. Merhaba, telefon şarjda biraz ısınır. Şarjdayken kullanırsanız çok ısınır. Normalde oyun oynarken biraz ısınır. Eğer şarjda değilken çok ısınıyorsa problem var demektir.

    YanıtlaSil
  87. Wireles'e bağlanma hızı, batarya ömrü ve tasarımı güzel ancaaaak,
    3G görüntülü görüşme yok,
    otomatik yazma seçeneklerini kapatamıyorsunuz. Kapatsanızda sizin yazdığınızdan farklı kelimeye çevirebiliyor. Bazen yazdığınız kelimeyi tanımazsa space (boşluk) tuşuna bassanızda boşluk bırakmıyor ve 3-4-5 kez basmak zorunda kalabiliyorsunuz. Kelimeyi değiştirdiğini farkedip backspace yaparsanız yazdığınız kelimeye geri dönüyor.
    Bazen kapatıp hemen yeniden açtığınızda sim kartları görmeyebiliyor.
    Ota usb drive bağlarsanız bunu görmüyor. Yani SD karttan bir dosyayı bu yolla alamıyor veya dosya ekleyemiyorsunuz.
    Samsunglarla bluetooth bağlantısıyla dosya aktaramadım.

    YanıtlaSil
  88. Merhaba,
    Ben 3g görüntülü görüşme yapmıyorum. Zaten yapmaya kalksam çevremdekilerinde 3g görüntülü görüşme yapabilen bir telefonu olması lazım. Ama çevremdekilerin çoğunun telefonunda bir messenger veya hangouts olduğu için bu görüşmeyi buradan bazen donarakda olsa hallediyorum. :) otomatik yazma seçenekleri bende kapalı. O dedikleriniz inanın sinir bozucu ve ben her formattan sonra otomatik yazma seçeneğini, rahatsız edici kelime engelleyici, çift boşlukta nokta ekleme gibi özellikleri devre dışı bırakırım. Bunun için şu anda yazdığım klavyede space (boşluk) tuşunun sol yanındaki tuşa basılı tutun ve giriş seçenekleri altında goigle klavye ayarlarına girin. Tercihler ve metin düzeltme bölümlerinde aradığınızı bulabilirsiniz ki ben böyle yapıyorum ve sorun yok. Telefonu kapatıp açınca sim kart görmeme olayı bende olmadı. Ama şu oldu; açıldıktan 10 saniye sonra sim kart okudu. Ota yolu ile güncellemeleri sıkıntısız alıyor. Sizin dediğiniz otg usb galiba. Evet otg yok bu cihazda. İlk aldığımda vardır diye sevinerek otg kablosunu takıp mause ve flash bellek takmıştım. İkisinide görmeyince hüsrana uğramıştım. Tabii unuttum gitti bu olayı diyordum ki sayenizde yeniden hatırladım ve yine üzüldüm :( bence bu telefonun en büyük 2 eksisi var.
    1. nfc, kızılötesi.
    2. kablosuz şarj olma.

    YanıtlaSil

  89. 3G görüntülü görüşme artık uygulamalar üzerinden var. Diğer marka yeni model telefonlarda da böyle. Diğer saydığınız sorunlar ise genel olarak mevcut değil

    YanıtlaSil
  90. bende dün aldım bugün servise verdim marsmallow 6,0,1 güncellemesini yapınca arka kamera cihazı sıfırlayıncada ön arka kamera iptal oldu.ayrıca google play uygulaması kapanıp durdu.kısacası 24 sat dolmadan arızalandı.bende hayal kırıklığı kaldı.şimdi telefonu bekliyorum

    YanıtlaSil
  91. bugün telefonum geldi.izmir servisten aldım.orada denedim kamera hatasının devam ettiğini gördüm.telefonu geri servise verdim.arıza giderilmemişti.hayal kırıklığına devam

    YanıtlaSil
  92. Hakan Savaş06 Nisan, 2016

    Ben de aldım yeni bu telefonu. Üç senedir Samsung S3 Mini kullanan biri olarak general mobile 4g nin kullanıcı dostu olduğunu söyleyebilmek mümkün değil. Kullanım kolaylığı ve birçok ayrıntının pratik bir şekilde sunumu ve kullanımı açısından s3 mini kat kat daha kullanışlı. turkcellden kampanyadan taahhütle aldım geri iade etmek istedim iade olmuyormuş. özellikle samsung kullananların almamasını öneririm. Çünkü samsung telefonlardaki kullanıcıya yönelik hassas ayar ve ayrıntılar general mobilede yok. yeniden başlat bile yok gerisini siz düşünün. Aldım pişmanım. Tavsiye de etmem...

    YanıtlaSil
  93. Hakan Savaş06 Nisan, 2016

    Yazımı kim neden sildi anlayamadım?!

    YanıtlaSil
  94. Hocam telefonu istanbul daki ana merkeze gönderin bence. Bende titreşim sorunu yaşamıştım. (Titreşim bazen çalışmıyordu.) Kayseri deki merkeze teslim ettim. 1,5 saat sonra gelin dediler. Gittim, hallettik dediler. Kurcaladım baktım sorun giderilmemiş. Tutmuş format atmış :) format atmayı biz bilmiyoruz ya. Dedim olmamış. Abi dedi istanbul a gönder kesin hallederler. 2 gün merkezde durdu ve sonrasında gönderdiler geri ve sorun yok çok şükür. Titreşimini değiştirmişler.

    YanıtlaSil
  95. Turkcell den aldım ve çok memnun kaldım uygulamaları sd karta bile atabilirsiniz root yapmamıza bile gerek yok yalnız bu özelliği yeni öğrendim. Bahsedilen kusurların hiç biri yok benim telefon da arkadaşlar kullanım hatası da yapıyor olabilir bilemiyorum..

    YanıtlaSil
  96. Root garanti den çıkarmıyor diyorlar bir şey olursa telpa ya git, root yaptıysan stock rom yüklemeyi de bilirsin

    YanıtlaSil
  97. bende aldim 2 saat sonra iade etmek icin aradim malesef telefonda olmaz dediler. gm elite kullaniyordum cok memnumdum 4g icin bunu aldim lakin kablosuz ekran ile baglanti yapinca yaklasik on dakika sonra cihaz kendini kapatip aciyor baglanti kopuyor. bu benim icin buyuk bir sorun. surekli gm asistan durdu uyarisi veriyor. yarin serise goturup ayipli urun diye belge alabilirsem iade edecem yoksa birine hediye edecem.

    YanıtlaSil
  98. Ben 2 yıldır general mobil discovery kullanıyorum. Bu telefonu alırken internette ki yorumlara baktım bir suru şikayet vardı ama yine de aldım butceme uygundu. 2 yıllik kullanimim suresinde 5 6 kez servise goturdum hepsi keyfe keder tamir talepleriydi. Her seferinde sorun çıkarmadan onardilar hatta garanti bitmeden 1 ay önce sorun olmamasına rağmen telefon yenilensin garanti bitiyor diye goturdum dönüyor şarjı gitmiyor dedim adamlar batarya, ekran ve ana kartı değiştirip verdi servis hizmeti 10 numara 5 yıldız. Discovery modelini ben çok severek kullandım. Kıyaslamak için belirtmek istiyorum Samsung cihazimda var arıza verdi servise goturdum ekranın sağ alt köşesinde kalem ucu kadar çatlak yüzünden cihazı garanti dışı bıraktılar. General mobile nin servis hizmetlerini sunan telpa böyle sorunlar yaşatmiyor. Android öne için bir çok siteden kullanıcı yorumu okudum genel olarak memnuniyet %50 seviyesinde araştırmaya devam ediyorum. Sanırım ilk telefonda yaptığım gibi kullanıcı yorumlarına bakmayın gidip olabilirim.

    YanıtlaSil
  99. Bencede rezalet ötesi bir telefon daha önce discovery kullanıyordum memnundum aldanıp aldım.Siz aldanmayın almayın

    YanıtlaSil
  100. Kardeş en büyük sorunum hücresel veride hatları değiştirince örneğin avea bağlantıdan Vodafone geçince ses gidiyor yani ne zil sesi ne video nede karşıdan arayan kişi telefonu aç kapa yapmadan da düzelmiyor

    YanıtlaSil
  101. Dün aldım bugün aynı arıza var ağ bulunamadı diye gorusme kesiliyor bendemi direk mahkemeye gidiyor? Cozuldumu senin sorunun?

    YanıtlaSil
  102. 1 haftadır aldım bu kadar erken şarjı biten tel görmedim tek eksiği batarya.

    YanıtlaSil
  103. Kablosuz sorunları hala devam ediyor

    YanıtlaSil
  104. bok gibi, 700 deil 70TL bile vermem ...

    YanıtlaSil
  105. Hala wifi ve çekim sorunları var

    YanıtlaSil
  106. Telefonun ekranı kırıldı. Yeni telefon alana kadar emektar Discovery kullanmaya başladım. 4G'de yaşadığım wifi sorununu yaşamadım. Ayrıca 4G'nin çekmediği yerlerde telefonum çekmeye başladı

    YanıtlaSil
  107. Abi bu telefonu sifirliyorum dönüp kalıyor

    YanıtlaSil
  108. Merhaba Erol bey.babama gm android öne 4g dual aldım hediye olarak. Telefon sıfır alındı vatan bilgisayardan. Kendi kendine konusma esnasında kapanarak pin kodu soruyor. Daha 1 ay olmadı alalı cihazı. Bu sorunu nasıl asariz? Var mı bir tecrübeniz? Çift hat olduğu için bir sure sim1 bir sure sim2 de denedim ama sonuç aynı :(
    Destek olur musunuz?
    Erkan cengiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telpa Vip yoluyla servise gönderin http://servis.telpa.com/Vip/Kayit

      Sil
  109. 4G ANDROİD ONE DE WORD DOSYASI NASIL ACILIR GELEN MAİLDEKİ WORD DOSYASINI AÇMIYOR

    YanıtlaSil
  110. Erol bey merhaba benim general mobile 4g dual çift hatlı telefonum artık tek hat oldu.iki sim aynı anda birden kabul etmiyor.

    YanıtlaSil
  111. Telefonda şebeke sorunu var arastirdim gm bu konuyla ilgili cok sikayet var garanti adi garanti yolluyosun yapmadan yolluyor veya ucret istiyor hic tavsiye etmiyorum

    YanıtlaSil