Twitter'in en iyileri "Anlar" bir artık anlık olarak ulaşabilirsiniz

Twitter'in en iyileri "Anlar" bir artık anlık olarak ulaşabilirsiniz
Twitter’ın en iyileri, hangi hesabı takip ettiğinizin hiçbir önemi olmaksızın, “Anlar” sayesinde, artık bir tık uzağınızda. Bunun  içinse Twitter’da yayılan  haberleri takip edebileceğiniz “Anlar” adı verilen yeni sekmeyi ziyaret etmeniz yeterli.

Her gün milyonlarca Tweet atılıyor. Bu Tweet’ler arasında Twitter dışında başka hiçbir yere göremeyeceğiniz şeyler mevcut: dünya liderleri ile ünlü isimler arasındaki diyaloglar, meydana gelen olayları anında bildiren vatandaşlar, kültürel caps’ler, gece oynanan muhteşem  maça dair canlı yorumlar ve daha da fazlası… Bazı hesapları takip etmiyor olabilirsiniz, bu sebeple yalnızca Twitter’da görebileceğiniz olayları bulmakta sorun yaşayabilirsiniz. Twitter’ın yeni özelliği “Anlar” ile artık bu durumu değiştirebilirsiniz.

Nasıl Çalışıyor
Telefonunuzdaki yeni yıldırım (lightning)  işareti ikonuna dokunarak artık önemli “Anlar”ın bir listesini görebilirsiniz. Yeni hikayeler gün içinde çıktıkça biz de listeyi güncellemeye devam edeceğiz. Daha fazlasını mı arıyorsunuz? Ekranı kaydırarak  “Eğlence,” “Spor” gibi başlıklar altında geçmiş günlerden  paylaşımlar bulabilirsiniz.

Twitter’ın En İyi  “Anlar”ından Haberdar Ol
“An”a tıkladığınız zaman, başlık ve açıklamanın olduğu bir giriş bölümüne yönlendirileceksiniz.
Ekranı kaydırarak hikayelerin tam ortasına daldığınızda; burada büyük resimler, otomatik yürütülen videolar, Vinelar ve GIFler bulabilirsiniz.

Tek bir dokunuşla Tweet’lerin tamamını görebilir, sonrasında Tweet’leri favorilerinize ekleyebilir, Retweet’leyebilir  ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Çift dokunuş ise Tweet’leri hemen Retweet ve Favorilerinize eklemenize imkan sağlar.

En alttaki ilerleme çubuğu her An’da daha ne kadar içerik olduğunu gösterir.
Ekranı yukarı veya aşağı kaydırmak sizi rehber bölümüne geri götürür.
Bir An’ın sonunda kendi fikirlerinizi yazmanız ve takipçilerinize göndermeniz için “Paylaş” butonu bulunur.

Bir An’ı Takip Etmek
“Anlar”, yeni bilgiler veya önemli Tweet’ler mevcut oldukça güncellenir. Hikayenin en son baktığınız zamandan sonra güncellenmiş olduğunu o An ile ilişkili resmin sağ üst kısmında mavi bir nokta görünce anlayabilirsiniz. Daha sık güncellenen hikayeler için, canlı spor müsabakaları veya ödül törenleri gibi her dakikanın önemli olduğu etkinliklerde, An’ı takip et seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu seçenek An’ın içindeki Tweetler’in doğrudan  timeline’ınızda çıkmasını sağlayacaktır. Bu şekilde gerçek zamanlı olarak güncellemeleri sekmeler arasında değişim yapmadan takip edebilirsiniz. Hikayeler ve konuyla ilgili Tweetler bittiği zaman timeline’ınız eski haline dönecektir.

Bugün, “Anlar”ın büyük bir kısmı bizim ekibimiz tarafından, bazıları ise Bleacher Report, Buzzfeed, Entertainment Weekly, Fox News, Getty Images, Mashable, MLB, NASA, New York Times, Vogue ve Washington Post gibi partnerlerimiz tarafından hazırlanmaktadır. Şimdilik az sayıda partnerimiz olmasına rağmen gelecekte bu grubu genişletmeyi planlamaktayız. Twitter topluluğu muhteşem  hikâye anlatma ve yaratıcılık yetenekleriyle bizi her gün şaşırtmaktalar. Twitter topluluğunun daha fazla partnerimizden gelecek olan Anlar ile yapacaklarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. (“Anlar”ın nelere göre hazırlandığını ve bu süreçteki politika ve standartları öğrenmek tıklayın)

Başlangıç olarak “Anlar”ı Amerika Birleşik Devletleri’nde Android, iPhone ve masaüstü internet kullanıcılarına sunuyoruz, ancak Tweet’lerde olduğu gibi bir An’ı her yerde paylaşabilirsiniz. Yani eğer herhangi bir Tweet’te mesajlarınızda veya başka bir yerde gömülü olarak bir An’a yönlendiren bir link bulursanız ABD dışında yaşıyor olsanız dahi An’ın keyfine ABD’de yaşayanlardan farksız bir şekilde erişebilirsiniz. Bu özelliğin başka yerlerde de kullanılabilir olması için gelecek haftalarda ve aylarda çok sıkı çalışıyor olacağız. Güncellemeler için takipte kalın!

Yorum Gönder

0 Yorumlar