Blog'un Wordpress'ten Blogger'a Aktarımı Tamamlandı

eroldizdar.com wordpress'ten blogger'a aktarıldı
İlk günden itibaren blogum için Wordpress'i tercih etmiştim. Ancak bazı durumlardan dolayı uzun süredir Blogger'a taşımayı düşünüyordum. Sonunda gözümü kararttım, riskleri de aldım ilk olarak Wordpress'ten tüm içerikleri dışa aktardım. http://wordpress2blogger1.appspot.com/ ile wordpress'teki içerikleri blogger'ın xml yapısına dönüştürmek oldu. Dönüştürme büyük oranda başarılı idi. Dönüştürdüğüm içerikleri Blogger yönetim panelinden içeri aktardım.Ancak içeriklerdeki görseller yoktu. Görselleri tek tek yüklemek gerekiyordu ve öyle yaptım. Ayrıca içeriklerde bazı eksiklikler ve kodlarda temizlemeler ile hatalarında giderilmesi gerekiyordu. Bunları da yaptım. Büyük bir risk zaten almıştım. Riski arttırarak eski güncelligini kaybetmiş içerikleride kaldırdım. Aldığım riskin ne olduğunu anlayamayan olduysa söyleyeyim. Wordpress içerik adres yapısı ile blogger'ın ki çok farklı. Bu nedenle başta Google olmak üzere birçok yerde sorun yaşayacağım. Bu durum yeni bir blogtan daha kötü birsey.

İçerikler ile ilgili düzenlemelerim bitti. Bir sorun ile karşılaşıp bildirirseniz sevinirim. Ayrıca ulaşamadığınız içerikleri aratarak ulaşmayı deneyebilirsiniz. Şimdi sıra blog'un kodlarında değişikliğe geldi. 

Genel olarak Blogger'ın Wordpress'i aratmayacağını düşünüyorum. Gerçi Google, Blogger'ı biraz daha geliştirse iyi olurdu.

Görüşlerinizi bekliyorum.

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. selamlar
    benim düşüncem şu http://www.eroldizdar.com/2016/04/blogu-wordpressten-bloggera-aktarm.html

    Bloggerin en büyük artısı host vs. uğraşmadan her işi görüyor. Google bloggerin kıymetini daha fazla vermeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmıyorum. Blog tutmak demek host ile uğraşmak demek değil.

      Sil
  2. Yazıda da belirttiğim gibi büyük riske girmiştim. Sadece taşımakla değil güncelliğini yitirmiş toplam içeriğinde %65'ine denk gelen 600 içeriği kaldırmıştım. Ama şuanki durum bu kadar kısa sürede kaybımın çok az olacağı yönünde

    YanıtlaSil
  3. hoçam bu blogger bana yollaya bilir siniz kaderbattal33@gmail.om

    YanıtlaSil