"Kız çocukların babaya, erkek çocukların da anneye düşkün" kanısı yıkıldı

"Kız çocukların babaya, erkek çocukların da anneye düşkün" kanısı yıkıldı
İngiltere’de yapılan bir araştırma, “Kız çocukların babaya, erkek çocukların da anneye düşkün oldukları” kanısının pek de doğru olmadığını ortaya koydu

Kızların sadece yüzde 14’ü, babalarını annelerinden daha yakın görüyor. Erkeklerde ise bu oran yüzde 13’e kadar düşüyor.

Yıl boyunca babalar için özel günlerde yapılan harcamaların toplamı 454 TL iken, annelere ayrılan bütçe 835 TL’ye kadar çıkıyor

Araştırmanın sonuçları, Türkiye’deki resmi rakamlar ile de örtüşüyor. Nakit alımlar hariç geçen yıl  Anneler Günü’nde ise 5,8 milyar lira harcanırken, Babalar Günü harcamaları 4,5 milyar lirada kaldı

İngiltere’de yapılan bir araştırma, oldukça yaygın olan “Kız çocukların babaya, erkek çocukların da anneye düşkün oldukları” kanısının pek de doğru olmadığını ortaya koydu .
Para dağıtan site Avantajix.com’un kurucu ortaklarından Güçlü Kayral’ın “Babalar Günü” dolayısıyla gündeme taşıdığı araştırma, İngiltere’de hem anne hem de babası hayatta olan  2 bine yakın yetişkin üzerinde yapıldı.

Çocukların ebeveynlerinin özel günlerine verdikleri önem ile yaptıkları harcamaların incelendiği araştırmaya göre, annelerin özel günleri her zaman hatırlanırken, babalara ait özel günler kimi zaman akıldan çıkabiliyor.

Kızların yüzde 20’si babalarının doğum gününü unuttuklarını ya da babalar gününde hediye alamadıklarını itiraf ediyor.

Erkek çocuklar için ise bu durum daha yüz kızartıcı. Onların da yüzde 30’u babalarını özel günlerinde unutabildiklerini söylüyorlar.

Araştırmanın babaları en derinden yaralayan kısmı ise çocuklara ebeveynlerine yakınlıkları ile ilgili yöneltilen sorulara verilen yanıtlar. Kızların sadece yüzde14’ü, babalarını annelerinden daha yakın görüyor. Erkeklerde ise bu oran yüzde 13’e kadar düşüyor.
Annelerle, babalara nazaran daha kaliteli zaman geçirdiklerini söyleyen çocukların oranı da yüzde 53’ü buluyor.

-HARCAMALARDA  BABALAR HEP İKİNCİ SIRADA
Çocuklar için konu ebeveynlerine karşı hassasiyet olduğunda her konuda olduğu gibi harcamalarda da anneler sürekli ilk sırayı alıyor.

Anneleri mutlu etmek için bir yıl boyunca harcanan para 835 TL’ye kadar çıkarken, babalara ayrılan bütçe 454 TL’de kalıyor. Babalar, kız ve erkek çocuklarından yılbaşında 90-100 TL, doğum günlerinde 74-80 TL, babalar gününde de 56-60 liralık hediyeler alıyorlar. Kızlar babaları için aldıkları spontan hediyeler için 33 lira, baba-kız yemekleri için 70 lira; erkekler ise spontan hediyeler için 35 lira, baba-oğul yemekleri için 85 lira harcıyorlar.

-TÜRKİYE’DE DE FARKLI DEĞİL
Güçlü Kayral’a göre araştırma sonuçları ile hem Türkiye’deki resmi kuruluşlarca duyurulan rakamlar, hem de 300 tanınmış online alışveriş sitesini bir çatı altında toplayan cashback sitesi Avantajix’in datası örtüşüyor.

Nakit alımlar hariç geçen yıl  Babalar Günü’nde 4,5 milyar, Anneler Günü’nde ise 5,8 milyar lira harcandığının resmi kaynaklarca açıklandığının altını çizen Kayral, “Avantajix.com üzerinden Anneler Günü dolayısıyla alınan hediyelerin ortalaması 130 TL düzeyindeyken, Babalar Günü’nde alınan hediyelerin ortalaması 122 TL’ye düşüyor” dedi.

Kayral, araştırmanın yapıldığı İngiltere’de online alışverişlerin büyük çoğunluğunun cash-back siteleri üzerinden yapıldığını da vurgulayarak, “Her kim için alışveriş yapıyor olursanız olun para iadesi (ya da diğer deyişle cashback) sistemini kullanmayı unutmayın. Çünkü ister küçük bir demet çiçek alın ister en büyük ekran televiyon; para iadesi kazanmak sizin bütçenizi artıracak ve bir boy daha büyük bir hediye seçmenize olanak verecektir” dedi.

“Alışveriş Yapanlara Para Dağıtan Site” mottosuyla hareket eden Avantajix.com’un üye işyerlerinden alışveriş yapıldığında paranın bir bölümünü iade eden bir indirim mühendisliği projesi olduğunu kaydeden Kayral, “Site hiç bir şey satmaz, size kredi kartı sormaz. Sadece siz alışveriş yapınca size nakit para öder. Alışverişiniz benzersiz bir şekilde ucuza gelir” ifadelerini kullandı.

KIZ ÇOCUKLARIN BABALARI İÇİN BİR YIL İÇİNDE YAPTIĞI HARCAMALAR  
Doğum Günü  80,64
Yılbaşı 100,97
Yıldönümü  37,80
Babalar Günü  60,44
Dışarı Çıkma  35,74
Tatil Hediyesi  34,65
Spontan Hediye  33,56
Yemek- İçecek  70.35
TOPLAM
454,15


ERKEK ÇOCUKLARIN BABALARI İÇİN BİR YIL İÇİNDE YAPTIĞI HARCAMALAR
    
Doğum Günü 74,47
Yılbaşı 91,90
Yıldönümü 35,28
Babalar Günü 56,87
Dışarı Çıkma 39,98
Tatil Hediyesi 35,45
Spontan Hediye 35,70
Yemek-İçecek 84.76
TOPLAM
454,41

Yorum Gönder

0 Yorumlar