Huawei’nin ilk çift kameralı telefonu Huawei P9 Haziran’da Türkiye’de

Huawei’nin ilk çift kameralı telefonu Huawei P9 Haziran’da Türkiye’de
Huawei’nin kısa süre önce dünya lansmanında tanıttığı son telefonu P9, Haziran ayının ikinci yarısından itibaren Türkiye pazarında satışa sunuluyor. P serisinin geleneksel tasarım ve teknoloji üstünlüğü ile birlikte, fotoğrafçılığın ikonik markası Leica ile gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde adından söz ettiren Huawei P9, mobil fotoğrafçılıkta çığır açmaya hazırlanıyor.

Huawei Tüketici Elektroniği İş Grubu, Leica işbirliğiyle geliştirilen çift kamera donanımına sahip akıllı telefonu Huawei P9’u, Türkiye pazarına sunuyor.

Çift kamerası Leica Camera AG’nin görüntüleme teknolojilerindeki bilgi birikimi ve uzmanlığıyla mükemmelleştirilen Huawei’nin son amiral gemisi P9, benzersiz fotoğrafçılık yeteneklerinin yanı sıra, P serisinin kendine özgü tasarımıyla da ilgi çekiyor.

Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği İş Birimi Pazarlama Direktörü Cem Sezer, Leica işbirliğiyle geliştirilen P9’un Türkiye pazarına sunulması ile ilgili olarak şunları söyledi; “Huawei olarak, akıllı telefon pazarındaki yükselişimize devam ediyoruz. Huawei’nin iletişim teknolojileri alanındaki tecrübeleri ve fotoğraf dünyasının ikonik markalarından Leica’nın bilgi birikimi bir araya gelince ortaya akıllı telefon fotoğrafçılığına yepyeni bir soluk getiren P9 çıktı. İki markanın uzun soluklu işbirliğinin ilk meyvesi, yeni amiral gemimiz P9’u Türk tüketicisinin beğenisine sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Mobil fotoğrafçılık kavramının hayatımıza girmesi ve sosyal medyanın hızlı yükselişiyle birlikte akıllı telefon üreticileri bir öncekine göre daha iyi görüntüleme teknolojilerini kullanıcılarla buluşturmak durumunda. Huawei olarak, P9 ile akıllı telefon fotoğrafçılığı konusunda çıtayı bir hayli yükseltmiş olduk. Leica işbirliği ile Huawei’nin mobil fotoğrafçılık alanında da ne denli iddialı olduğunu gösterdiğimizi düşünüyorum”
“Huawei P9’un Türkiye pazarında büyük bir ilgiyle karşılanacağına inanıyoruz”. 
 
Mobil Fotoğrafçılıkta Yepyeni Bir Deneyim
Leica ve Huawei işbirliği, çığır açan bir akıllı telefon fotoğrafçılığı deneyimi için tasarım ve mühendisliğin mükemmel bileşimini P9’da bir araya getiriyor. Üstün donanımı, kusursuz lens mimarisi, renkli ve siyah beyaz sensörleri uyum içerisine çalıştıran görüntü işleme algoritması sayesinde kullanıcıların en iyi fotoğrafları çekmesi için gerekli her şey, Huawei P9’da kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Huawei P9’un benzersiz çekim yeteneklerinin başında Leica’nın; sektörün en kaliteli ve en kusursuz detayları yakalayan optik lens teknolojisi ile tasarlanan çift kamera özelliği geliyor. P9’un renkli kamerası renkleri mükemmel bir şekilde analiz ederken, monokrom kamerası ise ışık değerlerine odaklanarak detaylar konusunda benzersiz bir performans gösteriyor. Çift arka kamera uyum içinde çalışarak kullanıcıların detay, renk ve derinlik açısından göz alıcı fotoğraflar çekmesini sağlıyor. P9, daha aydınlık ve detaylı çekimler yapabilen çift kamerası ile düşük ışık koşullarında da son derece iddialı. P9 ile çekilen her kare, Leica’nın yüksek duyarlılığa sahip ve zamanın ötesindeki karakteristiğini vurgularken, Leica’nın Standart, Canlı Renk ve Yumuşak Renk çekim modu seçenekleri ile görsellerdeki profesyonel dokunuşu bir adım ileri taşınıyor.
P9’un hassas kamera parametre kalibrasyonu ile her çekim modu Leica’nın kendine özgü sonuçlarının farklı bir yansıması haline geliyor. P9 kullanıcıları, monokrom modu seçerlerse cihazlarını gerçek bir monokrom kamera gibi kullanarak, “gerçek” siyah – beyaz kareler elde edebiliyor.

Huawei’nin Hibrit Odaklanma teknolojisi ile P9, son derece hızlı, keskin ve doğru ışık değerleri sunarken, göz alıcı çekimlere imza atıyor. P9, odaklanma için üç farklı yöntem destekliyor; lazer, derinlik hesaplaması ve kontrast. Cihaz çevresel şartlara göre bu seçeneklerden en uygununu devreye alarak, en iyi karenin yakalanmasını sağlıyor.  

P9’un geniş diyaframlı çekim özelliği de kullanıcıların benzersiz yaratıcı kareler yakalaması için sunulan bir başka yenilikçi özellik. P9’un ayarlanabilen kamera diyafram açıklığıyla, alan derinliği etkisi yaratarak, ana objeye net odaklanıp arka planı bulanık bırakmak da son derece kolay.

Yükselen Sektör Standartları
Teknoloji harikası bir başyapıt olan P9, Huawei’nin daha önceki üst düzey P serisi ürünlerindeki minimalist tasarım DNA’sını da koruyor. Huawei P9, en üst seviye 2.5D ekran, uzay teknolojisi ile üretilen alüminyum ve elmas kesim gövdenin, mükemmel işçilikle harmanlanmasıyla üretildi.

Güç ve Performans
Huawei P9, bugünün akıllı telefon kullanıcılarının markadan yana değişmez beklentileri olan; güç, bağlantı ve hız ögelerinden taviz vermiyor. P9, 5,2 inç 1080p ekranıyla, gücünü yeni Kirin 955 2,5GHz 64-bit ARM-tabanlı işlemciden alıyor ve performans konusundaki iddiasını sürdürüyor. P9’un 3.000 mAh yüksek yoğunluklu bataryası ise kullanıcılara üstün kullanım, konuşma ve bekleme süreleri vaat ediyor.

Huawei’nin telekomünikasyon alanındaki teknolojik liderliği, P9’a; kullanıcılar açısından, mekân tanımaksızın hücresel veri ve Wi-Fi bağlantısını son derece güçlü bir hale getiren sanal üçlü anten mimarisi gibi birçok yenilikçi özellik de kazandırdı. 

P9, kullanıcı veri güvenliğini, markanın yeni nesil benzersiz lider biyometrik parmak izi algılama teknolojisi ile güvence altına alıyor. Cihazın gelişmiş parmak izi sensörü kullanıcılara, cihazlarını kişiselleştirme ve koruma imkânı sunuyor. Böylece cihazın kaza sonucu başka bir kişinin eline geçmesi durumunda veriler de en iyi şekilde korunmuş oluyor. Sensör ayrıca, kullanıcının cihazını en hızlı şekilde aktif hale getirip kullanmasını da sağlıyor. 

VIP Ekran Garantisi ile Geliyor
Huawei P9 sahipleri aynı zamanda ürünle ilgili önemli bir garanti avantajına da sahip olacak.  Huawei VIP Hizmet kapsamındaki P9, satış tarihinden itibaren üç ay içerisinde oluşabilecek ekran hasarları ilk seferinde Huawei garantisi altında olacak ve hasarlı ekran değiştirilecek.
Huawei P9 sahipleri garanti koşulları ile ayrıntılı bilgiyi, 444 79 88 numaralı Huawei Destek Hattı’ndan elde edebilirler.

Haziran ayı içinde Türkiye’de kullanıcılarla buluşması planlanan Huawei P9, 2.399 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulacak.


Temel Özellikler
  

Boyut
Yükseklik 145mm
Genişlik 70.9mm
Kalınlık 6.95mm
Ağırlık 144g
Renk Titanyum Gri / Mistik Gümüş /Prestij Altın
Ekran 5.2 inç FHD ekran, 2.5D
1080p (1920 x 1080)
16,7 milyon renk
CPU HUAWEI Kirin 955 (64-bit), Sekiz çekirdek (4 x 2.5 GHz A72+ 4 x 1.8 GHz A53)
İşletim sistemi Android™ 6.0
Hafıza 3GB RAM + 32GB ROM
4G TDD LTE:Band38/39/40
4G FDD LTE:Band1/2/3/4/5/6/7/8/12/17/18/19/20/26/28
3G UMTS:
800(B6, Japonya)/800(B19, Japonya) /850/900/AWS/1900/2100MHz (Band6/19/5/8/4/2/1)
2G GSM:
SIM1:850/900/1800/1900MHz
GPS GPS/A-GPS/Glonass/BDS
Bağlantı Wi-Fi 2.4G/4.5G,a/b/g/n/ac Wi-Fi Direct desteği
BT4.2, BLE destekli
USB-C (Yüksek Hızlı USB)
Sensörler Parmak izi sensörü, G-Sensörü, Jiroskop, Pusula, Ortam ışığı sensörü, Yakınlık sensörü, Hall sensörü
Kamera Arka kamera
12MP*2, F2.2
Leica
BSI CMOS
Çift tonlu flaş
Ön kamera
8MP, F2.4
Ses Ses kodek formatları: MP3, MIDI, AMR-NB, AAC, AAC+, eAAC+, AMR-WB, WMA2-9, RA, PCM, OGG ve FLAC
Ses dosya formatları: MP3, MP4, 3GP, WMA, OGG, AMR, AAC, FLAC, WAV, MIDI, RA
Video Video kodek formatları: 4K video, H.265, H.264, H.263, MPEG-4, MPEG-2, RV7-10, Xvid, VP8, WMV9
Video dosya formatları: 3GP, MP4, WMV, RM, RMVB, ve ASF
Fotoğraf Kodek formatları: PNG, GIF (statik), JPEG, BMP, WEBP, ve WBMP
Dosya formatları: PNG, GIF, JPEG, BMP, WEBP, ve WBMP
Emotion UI EMUI 4.1
Batarya 3000mAh (Standart)
  • Huawei VIP Hizmet sadece, ürün kutusundan VIP Hizmet kartı çıkan ürünler için geçerlidir.
  • Huawei VIP Hizmet desteği, sadece Türkiye’ye HUAWEI TELEKOMUNIKASYON DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. tarafından ithal edilmiş Huawei marka ürünler için geçerli olup yurt dışından getirilen veya farklı ithalatçılar tarafından ithal edilen ürünleri kapsamaz.
  • Ekran hasar garantisi kasti yapılmış arızaları kapsamaz. Ekran hasar garantisi, kaza sonucu oluşan ve normal şartlarda ücretli onarım gerektiren, düşürme, çatlak, ezilme, baskı, darbe gibi durumların, ekran kaplaması, LCD görüntüleme parçası ve ekran dokunmatiğine verdiği zararların onarımının ücretsiz yapılmasını kapsar. Ekran dışındaki, pil, anakart vb. farklı parçaların, aynı anda hasar görmesi durumunda, yetkili servis, bu parçaları hizmet kapsamı dışında değerIendirerek, ücret talebinde bulunabilir.   
  • Bu hizmet 3 ay içinde sadece bir defaya mahsustur. Ekran hasarının, 3 ay içerisinde iki veya daha fazla kez tekrarlanması durumunda, garanti hükümleri gereğince, garanti harici olarak işlem yapılacaktır. Hizmetten faydalanmak için öncelikle Huawei Destek Hattı’ndan (4447988) randevu alınması gerekmektedir.
  • Hizmetten faydalanabilmek için fatura veya garanti belgesi kopyası gereklidir. Bu VIP hizmet ile yerel kanun ve düzenlemeler arasında herhangi bir çelişki oluşması durumunda, yerel kanun ve düzenlemeler geçerli olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar