Şimdi Robot Yapma Zamanı

Şimdi Robot Yapma Zamanı
Türkiye’de üstün zekâlı çocuklara eğitimler veren Artistanbul ile Makerhane’nin işbirliğinde Yaz Kampı düzenliyor.

İlk eğitimleri, Makeblock Mbot ve Makey Makey ile robot geliştirme atölyeleri...

Tüm Türkiye’de ilk ve orta öğretim kurumları gelecek haftadan itibaren yaz tatiline giriyor. Okullar bittikten sonra, ailecek tatile çıkmadan önceki o iki-üç haftalık boşlukta gidilebilecek müthiş bir yaz kampı var:

Makerhane Yaz Kampı!

İstanbul’un merkezinde, Kadıköy’de, yeşillikler içinde kocaman bir parkın hemen yanıbaşında kurulu olan Makerhane, bu yaz çocuğunuzun ilk robotunu tasarlaması için müthiş bir yaz kampı sunuyor.

Programlama ve robotiğe kolay bir başlangıç yapmak isteyenler için oluşturulan müfredatı ile keyifli bir öğrenme ortamı sunan “Makerhane Yaz Kampı”, 20 Haziran 2016 günü başlıyor.

Türkiye’de üstün zekâlı çocuklara eğitimler veren Artistanbul ile Makerhane’nin işbirliğinde düzenlenen Yaz Kampı’nın ilk eğitimleri, Makeblock Mbot ve Makey Makey ile robot geliştirme atölyeleri olacak.

Geçtiğimiz yıl Kickstarter’da başlangıçta hedeflenen rakamın 15 katı bir bağışla fonlanan Makeblock Mbot, standart olarak 45 parçadan oluşan bir robot. Yeni modüller ve özellikler eklenebilen Mbot, dünyanın en yaygın programlanabilir robot platformlarından başında geliyor.

Yaz Kampı’nın ikinci eğitimi olan Makey Makey ise bilgisayarınızın neredeyse her şeyi bir klavye olarak algılamasını sağlayan, eğlenceli bir elektronik eğitim seti. Örneğin, bir oyun hamuruyla Mario oynayabilir veya bir meyve ile piyano çalabilirsiniz! Bu eğlenceli set ile yapabileceklerinizin sınırı, hayalgücünüzün sınırları kadar...

20 Haziran - 22 Haziran 2016  tarihleri arasında Makerhane Yaz Kampı'nda düzenlenecek Mbot ve Makey Makey eğitimlerine buradan kayıt olabilirsiniz:

http://www.robotistan.com/mbot-atolyesi-20-21-22-haziran-2016

Yorum Gönder

0 Yorumlar