General Mobile 5 Plus Alınır Mı?

General Mobile 5 Plus Alınır Mı?
Kağıt üstünde çok güzel özellikleri olan telefon acaba kullanımda nasıl idi? Çok merak ettiğim telefona sonunda kavuştum.

İlk izlenimim General Mobile 4G'den ayıran belirgin özellikleri boyutu, sökülemeyen batarya, sim yuvası, ram ve ön kamera. Bunlara şimdi ayrıntılı bakalım.

General Mobile 5 Plus Fiziksel Özellikleri

Boyutu: 5,5" boyutu bazılarımıza büyük gelebilir bazılarımıza ideal gelebilir. 5" kullanan benim gibiler için pek de rahatsız edici değil.

Ön kamera: Her ne kadar 13MP görünse de kullanımda General Mobile 4G'deki 5MP ön kameraya göre pek bişey fark ettiğini görmedim. Sadece flaş var onu da daha denemedim.

Sim Kart Yuvası: İğne ile açılan yan tarafta olan bir yuva. Bu iğne ile açılabilmesi zorluk getiriyor ve sim kartın yuvaya yerleştirmesi de kolay değil. Sim kart tam oturmadığından dikkat etmek gerekiyor.

Batarya: Sökülemeyen batarya çok eksi yönde bir özellik. Ben şahsen kontrolün bende olmadığı ve müdahale edemediğim cihazları sevmiyorum. Zaten iPhone gibi cihazları kullanmamamın sebebi bu. Bu tür cihazlarda donma olduğunda veya telefon açılmadığında ne kadar uğraştığımı ve bu sorunları yaşayanların ne kadar uğraştığını çok iyi biliyorum. Bu ihtimal düşük ama olabilen bir durum. Batarya konusunda şimdilik söyleyebileceğim ise 3100mAh batarya kullanımda çok iyi. Aynı kullanımda General Mobile 4G'yi en az 2 defa şarj ederdim.

Ram: 3GB ram'i bulunan cihazda şuan için General Mobile 4G ile kullanımda kıyasladığımda ciddi bir fark göremedim. Ama ilerleyen dönemlerde fark edecektir.

Şarj Girişi: Usb Type-C Şarj Kablosu kullandığından çevrenizdeki diğer cihazların şarj kabloları ile şarj etmeniz şimdilik mümkün değil. Usb Type-C yeni bir standart olduğundan çevrenizde şuan için bulmanız zor. Hatta elinizdeki taşınabilir şarj cihazlarında bile kendi kablosu olmadan şarj etmeniz imkansız. Usb Type-C hakkında aşağıdaki videoya bakabilirsiniz. Usb Type-C'li telefonlar için http://www.epey.com/akilli-telefonlar/sarj/usb-type-c/


General Mobile 4G telefonda Yandex Navigasyon gibi bazı uygulamalarda yaşadığım sorunları GM 5 Plus'ta yaşamadım. Çekim gücü General Mobile 4G ile aynı. Cihaz elime geçene kadar kısa süre General Mobile Discovery kullandım. Discovery'nin çekim gücü bu iki cihazdan çooooook daha iyi.

İlk izlenimlerim bunlar. Cihazı kullandıkça deneyimlerimi ve görüşlerimi bu yazıda güncelleyeceğim. Şimdilik son olarak şunu söyleyeceğim. General Mobile 4G'nin revize edilmiş yeni bir versiyonu olsa daha çok tutulurdu.

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Herkes e merhabalar
    Öncelikle Erol Dizdar bey e detaylı anlatımı için teşekkürler
    Gm5+ güzel bir cihaz teknik özelliklerine bakınca fiyat performansı harika ötesi
    Kullanım açısından ne yazıkki başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim
    Android one ile ios benzeri bir sistem yaratılmaya çalışılmış çok fazla eksiklikleri var
    Başlıca sorunlardan bir tanesi klawye
    QWERTY Türkçe yi desteklemiyor
    Destekleyen uygulamayı yuklerseniz de cihaz da sorunlar başlıyor.
    Çok şık derecede cihaz in kendi kendine kapanması sürekli donma yapması çok şık karşilacaginiz sorunlar
    En büyük problem ise ekran
    Telefon görüşmesi sırasında teninizden komut alan ekran ya gorusmeyi sonlandıracak yada gorusmeyi bekletmeye alacak
    Belki de cihazı uçak moduna geçirip komple iletişimimizi kesecek.
    Android 7.0 da bunlara nasıl çözüm getirecekler bilemiyorum
    Ama bunlar düzeltilmiş olsa harika bir cihaz
    Bir de şu paketlere biraz uzun kablo koysalar çok iyi olacakmış...
    1 aydan fazladır cihazı kullanan birisi olarak dile getirdiğimiz memnuniyetsizlikler verdiğimiz paranın hakkını almak istememizdendir.
    Herkes e iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunlar GM 4G'de de vardı? İşletim sistemi stabil değil.

      Sil
    2. 1aydan fazladır kullanıyorum cihazı. Klavyenin Türkçe olmaması benim açımdan da sıkıntı. Türkçe desteği var ama karakterleri yok. Diğer bir sorun ise ekranın cebimde aktifleşip rastgele dokunması. Kilit ekranında pin olduğu için arama yada başka bir şey yapması engellemiş oluyorum. Stabillik konusunda da arada donmalar oluyor. Şebeke de en merkezî yerde bile bazen sıkıntı.

      Sil
  2. Bugün çok sık dokunmatik problemi ile karşılaştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekranın kenarlarının kasadan taşmasından dolayı tek elle kullanımda sorunlar yaşanıyor. Elinizin avuç kısmı sık sık ekrana dokunuyor

      Sil
  3. Çekim sorunları yaşıyorum

    YanıtlaSil
  4. Note 7 batarya sorununda da gördük ki değiştirilemeyen batarya bir şekilde soruna neden oluyor ki neden bataryaları değiştirilmeyen yapıyorlar anlamış değilim

    YanıtlaSil
  5. Android 7 yükledim bakalım nasıl?

    YanıtlaSil
  6. Son güncellemeden sonra sık sık kapanmaya başladı

    YanıtlaSil
  7. Son güncellemelerden sonra,
    Dokunmatik problemi çıktı. Kalibrasyon sorunu oldu sanırım.
    Telefon kilitlendi yaklaşık 30 dk sonra kendiliğinden kapandı. Pil çıkaramadığımdan hiçbir şekilde müdahale edemedim.
    Tek elle kullanmak neredeyse mümkün değil.Basketçi eli olması gerek insanda. Hele ki sağ elle kullanmak mümkün değil.
    %84 ile gece 24 civarı hücresel veri ve wi-fi yi kapatarak bıraktım. Sabah 06 da pil yüzdesi 24 e düşmüştü. Pil artık çok hızlı bitiyor.
    Android one (bu kendi görüşüm) bence çok berbat. Neden kendi topuklarına sıkarlar anlamam bu androidi. One kullananları İos a alıştırıyorlar yavaş yavaş.
    Kısacası, hala almadıysanız bir kez daha ciddi ciddi düşünün. Fiyat kandırmasın sizi.

    YanıtlaSil
  8. Gm5 pulus şarj soketi sorunu çıkarıyor şarj yerinde temasizlik meydana geliyor ilerleyen aylarda almayın aldığına pişman oldum ben

    YanıtlaSil
  9. Android 7.1.1 güncellemesinden sonra ses tuşları çalışmaz oldu

    YanıtlaSil