Google, yeni gelişmiş sohbet uygulaması Google Allo'yu kullanıma sundu

Google, yeni gelişmiş sohbet uygulaması Google Allo'yu kullanıma sundu
Google, Talk ile başlayıp Hangoust ile devam ettiği anlık mesajlaşma ve görüntülü görüşme uygulamasından beklediğini bulamadı ki geçtiğimiz günlerde Google Duo'yu bugünde Google Allo'yu duyurdu. Şahsen ben Talk kapatıldığında çok üzülmüştüm. Beğendiğim bir uygulama idi. Hangoutsa bir türlü ısınamadım. Servis kapatmayı gelenek edinen Google görününen o ki Hangouts'u da kapatacak. Çünkü Google Allo sohbetten daha ilerisini vaat ediyor. Sanırım Google bu sefer şeytanın bacağını kırdı. Buyrun tanıtım bültenini okuyun

Daha akıllı mesajlaşma uygulaması Google Allo’ya merhaba deyin...

Aktivitelerimizi planlarken ya da olup biteni takip ederken arkadaşlarla ve ailemizle iletişimimizi mesajlaşma uygulamaları ile yürütüyoruz.

Fakat sohbet ederken bir uçuş bilgisini kontrol etmek ya da restoran aramak gibi nedenlerle çok sık ara vermek zorunda kalıyoruz. Google tam da bu yüzden, ihtiyaç duyduğunuzda size yardımcı olan ve sohbeti ara vermeden sürdürmenizi sağlayan bir mesajlaşma uygulaması geliştirdi.

Google, Android ve IOS için geliştirdiği, sohbetiniz esnasında daha fazlasını daha kolay söylemenizi ve yapmanızı sağlayan akıllı mesajlaşma uygulaması Google Allo’yu bugün kullanıma açıyor. Google Allo plan yapmanıza, bilgiye ulaşmanıza sohbet sırasında kendinizi daha iyi ifade etmenize yardımcı oluyor, siz kullandıkça öğreniyor, kendini geliştiriyor.

Akıllı Yanıt ile hızlı cevap verin

Google Allo yanıt vermenizi daha kolaylaştırıyor ve siz yolda bile olsanız sohbeti sürdürmenizi sağlıyor. Akıllı Yanıt özelliği sayesinde mesajlara sadece bir dokunuş ile karşılık verebilir, örneğin arkadaşınızın “yolda mısın?” sorusuna hızlıca “evet” yanıtı gönderebilirsiniz. Akıllı Yanıt, Google Allo’da gönderilen fotoğraflar için tam da sizin stilinize uygun yanıtlar da önerebiliyor.

Fotoğraflarla, emoji ve etiketlerle kendinizi daha iyi ifade edin

Sohbet sadece yazıdan ibaret değil, çok daha fazlasıdır. Google Allo kendinizi ifade etmeniz için oldukça zengin seçeneklere sahip. “Gönder” butonunda parmağınızı sadece aşağı ya da yukarı hareket ettirerek sohbete emojiler ekleyebilir ya da metin boyutunu kolayca ayarlayabilirsiniz. Google Allo’nun içerdiği 25’ten fazla özel etiket paketi için Google dünyanın çeşitli yerlerindeki bağımsız sanatçılarla ve stüdyolarla işbirliği yaptı.
Google, yeni gelişmiş sohbet uygulaması Google Allo'yu kullanıma sundu
Kişisel Google asistanınızla tanışın

Google Allo, Google Asistan ile bir önizleme gibi tanışacağınız ilk yer. Google Asistan, Google ile sohbet etmenizi, sorular sormanızı, doğrudan sohbetiniz sırasında işlerinizi yürütebilmenizi sağlıyor. Artık bir adresi kaydetmek, favori YouTube videounuzu paylaşmak ya da yemek mekanı seçmek için arkadaşlarınızla sohbetinize ara vermek zorunda değilsiniz. Sorularınızı yanıtlaması için Google Allo’da asistanınızla birebir sohbet edebilir ya da ne zaman ihtiyaç duyarsanız @google yazarak Google Asistan’ı arkadaşlarınızla sohbetlerinize dahil edebilirsiniz.

Google Asistan, Google’ın uzun yıllardır sürdürdüğü insanlara günlük hayatlarında yardım etme yolculuğunda, “sıradaki adım” niteliğinde. Arama sonuçları sayfasında linklerin listelenmesi evresinden siz daha sormadan, proaktif olarak önemli güncellemeleri gönderme aşamasına geçtik. Google Asistan, işleri yürütmenize yardımcı olacak.
Google Allo’da Asistanınızın size yardımcı olabileceği birkaç şey:

Yanıt alın. Haber, hava durumu, trafik, spor ya da uçuş bilgileriniz. Sizin için önemli olan en güncel bilgilere kolayca ulaşın. Google Asistan’dan size en fazla önem verdiğiniz bilgilerle ilgili günlük güncellemeler göndermesini isteyin. Üstelik sohbetiniz sırasında 100’den fazla dil arasında, deyimlerin çevirisini bile yapabilirsiniz.

Yakınınızdaki mekanları bulun. Allo’da Google Asistan’dan civarınızdaki iş yerlerini ve mağazaları, eczaneleri, bankaları veya ATM’leri, benzin istasyonlarını, otoparkları veya manavları bulmasını isteyin. Hatta sohbetiniz sırasında yön tarifi alın.


Arkadaşlarınızla planlama yapın. Google Asistan, ile arkadaşlarınızla yemek tartışmalarını yapmaktan geceyi planlamaya kolayca geçebilirsiniz. Kısa süre sonra OpenTable ile sohbet içerisinde rezervasyon yapma olanağı da gelecek ve zamanla yeni servisler eklemeye devam edeceğiz. Arkadaşlarınızla birlikte, seyahat noktalarını, uçuşları ve otelleri araştırabilirsiniz.

Size Asistan’ın sohbette nasıl yardımcı olacağına dair sadece bir örnek sunan bir önizleme ile başlıyoruz. Gelecek aylarda Google Asistan daha fazla Google ürününde yerini alacak ve evde ya da yolda, gün boyunca size yardımcı olacak. Google Allo uygulaması şimdilik akıllı yanıt özelliği dışında Türkçe olarak kullanılabiliyor, Google Asistan ise başlangıçta İngilizce olacak ancak, çok daha fazla dil de sırada.

Size özel pencerede sohbet edin

Güvenlik ve gizlilik konularına büyük önem veriyoruz. Google Allo’daki tüm sohbetler Transport Layer Security (TLS) gibi endüstri standardı teknolojilerle şifreleniyor. Chrome’da olduğu gibi, Google Allo’da da bir size özel pencere (Incognito) modu sunduk. Size özel penceredeki sohbetlerinizde mesajlar uçtan uca şifrelenirken, gizli bildirimler ve belirli sürelerde mesajın otomatik olarak silinmesi gibi ek gizlilik özelliklerine de sahip oluyor.


İndir: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.fireball&hl=tr

Merak ettiğiniz herşey Google Allo Yardım Merkezi'nde https://support.google.com/allo

Yorum Gönder

2 Yorumlar