ABD'deki robot yarışmasında Türk lise takımı ödül aldı

ABD'deki robot yarışmasında Türk lise takımı ödül aldı
Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı “INTEGRA 3646”, 29 Mart–1 Nisan tarihleri arasında Amerika Californiya’da düzenlenen FIRST Robotics Competition yarışmasında ikinci kez Chairman’s Award ödülünü aldı.

Bu yıl STEAMWORKS temasıyla yapılan FIRST Robotics Competition’da, robotik takımları eş zamanlı olarak altı hafta boyunca temaya göre şekillendirilmiş yarışlarda performans sergileyecek bir robotun mekanik tasarımı, elektronik tasarımı ve yazılımını tamamlayıp üretim sürecini geliştirdiler.



Yarışma ile ilgili açıklama yapan okul müdürü ve takım koçu Tolga Yıldız, imkan verilmesi durumunda öğrencilerin birçok şeyi başarabileceğini belirterek, “Her ülkeden insanların bulunduğu bir turnuvada ABD’deki şampiyonluk ödülüyle buraya geliyoruz. Her şeyden kıymetlisi budur. Bu bir robotik yarışması liseler arasında tüm dünyada yaklaşık 400 bin öğrencinin yer aldığı turnuvalar serisinden bir tanesi. Biz California’daki turnuvaya katıldık. Bu turnuvaların aralarındaki şampiyonları ve derece alanların küçük bir kısmı dünya şampiyonasına gönderiliyor. Bizim grup da onlardan bir tanesi. İnşallah şampiyonluk ödülüyle de birlikte Nisan ayının sonuna doğru burada olacağız” dedi.

Yarışmaya katılan robot hakkında bilgiler veren Integra 3646 takımının kaptanı Anıl Cici, “Robotumuz yaklaşık 55 kilogram ağırlığında ve yerden bir mertek yükseklikte. Bir ipe tırmanabiliyor, sahadaki çeşitli görevleri yapıyor. Potaya basket atabiliyor. Sahadaki tüm görevleri tamamlayabiliyor” dedi.

Integra 3646 isimli robotik takımı 18 Nisan’da Houston’ da en iyi yarışacağı 500’ün üzerinde takımın katılımıyla gerçekleştirilecek büyük şampiyonada birincilik ödülü için çaba gösterecek.


Yorum Gönder

0 Yorumlar