Maliyetleri Düşüren Çin, 5G İstasyon Sayısını 1,7 Milyona Çıkaracak


Çin Mühendislik Akademisi öğretim üyelerinden Wu Hequan, Çin’in 2021 yılında 1.7 milyonun üzerinde 5G baz istasyonuna sahip olacağını söyledi. Wu, bu beklentisinin nedeni olarak da baz istasyonlarının maliyetinin düşecek olmasına bağladı. Wu, China Daily ile yaptığı röportajda, Covid-19 salgınının sonuçlarına rağmen Çinli telekom operatörlerinin 2019’da inşa edilen yaklaşık 100 bin 5G baz istasyonuna ek olarak bu yıl 600 binden fazla yeni 5G baz istasyonu kurmayı başardığını söyledi. Bu, 5G hizmetlerini tüm Çin şehirlerinde vilayet düzeyinde ve üzerinde kullanılabilir hale getirdi. 

Wu, “5G ağlarının inşası hızlandıkça, her bir 5G baz istasyonunu inşa etme maliyeti düşecek. Çinli telekom operatörleri 2022’de bu yıl yaptıklarıyla aynı miktarda 5G yatırımı ayırsa bile, çok daha fazla 5G baz istasyonu inşa edebilecek” dedi. Wu’nun sözleri, Çin’in önde gelen endüstri düzenleyicilerinin, ülkenin önümüzdeki birkaç yıl içinde 5G inşaatını “orta derecede” ilerleteceği tahminleriyle uyumlu. 

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, ekim ayında, ülkenin önümüzdeki üç yıl içinde bir liderlik dönemine girmeye hazırlandığını, Çin’in programın biraz ilerisinde bir ritimde 5G ağları kurmaya devam edeceğini söyledi. 5G, daha endüstriyel ve tüketici senaryolarında kullanımını teşvik etmeye yardımcı olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar