Desteklemeyen Bilgisayarlara Windows 11 Nasıl Yüklenir? Basit, Zahmetsiz ve Garantili

Desteklenen tüm bilgisayarlar ücretsiz olarak Windows 11’e geçebilir. Peki ya bilgisayarınız Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamıyorsa? Microsoft tarafından önerilmiyor ancak desteklenmeyen bilgisayarlara da Windows 11 yüklemek mümkün.

Basit, Zahmetsiz ve Garantili

Bir çok yöntemi denedim ama bende sorunlar çıktı. Şimdiki yöntem daha zahmetsiz ve garantili yöntem. Benim denediğim bilgisayar çok eski bir bilgisayar ve windows 11'i hiçbir donanım desteklemiyor



Windows 11’e yükseltme yapmak yerine temiz bir yükleme yapmayı planlıyorsanız, TPM algılaması devre dışı olan bir yükleme diski veya ISO dosyasına ihtiyacımız var. Universal MediaCreationTool ayrıca TPM durumunu kontrol etmeyen Windows 11 ISO’ları veya USB dosyaları oluşturma konusunda becerikli.

  • Açık kaynaklı Universal MediaCreationTool aracı için GitHub sayfasına gidip “Download ZIP” bağlantısına tıklayarak MediaCreationTool.zip dosyasını indirin.
  • MediaCreationTool.bat dosyasını zip dosyasından çıkarın ve istediğiniz klasöre kaydedin. MediaCreationToolbar’ı çalıştırın. Windows dosyayı potansiyel olarak tehlikeli olarak işaretlerse, “Yine de çalıştır” butonuna tıklayın. 
  • MCT sürümü olarak 11’i seçin.

Tercihinize bağlı olarak “Create USB (USB Oluştur)” veya “Create ISO (ISO Oluştur)” butonuna tıklayın. 

Windows tarafından Power Shell’in bir uygulamayı açmasına izin verilip verilmeyeceği sorulduğunda Evet’i tıklayın. Sonrasında medya oluşturma aracı başlatılacak. Eğer kurulum sırasında “Windows 10” ile ilgili ibareler görürseniz buna aldırış etmeyin. İstendiğinde USB flash sürücüsünü veya ISO dosyasını seçin.

USB sürücüsünün veya ISO dosyasının kaydedilmesi için dosya konumunu seçin.


Media Creation Tool, Windows 11’i Microsoft sunucularından indirip önyüklenebilir bir USB Flash sürücü veya bir ISO dosyası oluşturacak. Bu süreç biraz zaman alabilir ve “Windows 10 indiriliyor” gibi bir yazı görürseniz yine buna aldırış etmeyin. Artık TPM desteği olmayan bilgisayarınız için Windows 11 yüklemeye hazırsınız.

Şuan bu 3. yöntem ile yüklediğim windows 11 yüklenir yüklenmez bu yazıyı güncelliyorum

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. 3. yöntemi kesinlikle tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. Windows 10'dan kurtulmak için yükledim. İyi ki yüklemişim

    YanıtlaSil