Mutlaka Denemeniz Gereken Yapay Zeka Aracı ChatGPT Nedir?

Son günlerde popüler yapay zeka araçlarından ChatGPT büyük ses getirdi. Hemen hemen her konuda oldukça şaşırtıcı sonuçlar size sunuyor. Aşağıdaki videoda yaptığım denemeleri görebilirsiniz. Bazı hatalı bilgilerde var. Ama yine de büyük gelişme

Bağlantı https://chat.openai.com


Peki ChatGPT Nedir?

"ChatGPT bir tür GPT yani Generative Pre-training Transformer (Üretken Ön Eğitim Dönüştürücüsü), yani OpenAI tarafından geliştirilen bir tür dil modeli.

ChatGPT , OpenAI tarafından geliştirilen bir dil modelidir. Bu model, derin öğrenme algoritmalarını kullanarak insan dilini anlamaya ve öğrenmeye çalışır. CHATGPT, çok sayıda dil örneğiyle eğitilir ve bu örnekler sayesinde dil yapısını, dil öğelerini ve dil kurallarını öğrenir.

CHATGPT, dil modeli olarak kullanılırken, insan dilini anlama ve üretebilme özelliğine sahiptir. Örneğin, kullanıcı bir soru sorarsa, CHATGPT bu soruyu anlar ve doğru bir cevap üretebilir. Ayrıca, CHATGPT, kullanıcının yazdığı metinleri anlayarak bunların anlamını öğrenir ve daha sonra bu metinler üzerinden dil modellemesi yapar.

CHATGPT, dil modelleme alanında önemli bir yapımızdır ve bu model, dil modelleme alanında yenilikler getirmeyi hedefler. Örneğin, CHATGPT, insan dilini anlama ve üretebilme özelliğine sahip olması nedeniyle, dil modelleme alanında çok sayıda kullanım alanı vardır. Örneğin, CHATGPT, chatbotlar, dil çevirileri ve dil öğrenme gibi uygulamalarda kullanılabilir.

ChatGPT, tıpkı bir sohbet robotu ya da Siri ve Alexa benzeri sanal asistanlar gibi, karşılıklı konuşma bağlamında metin üretmek üzere tasarlandı. Aracı özel yapan, kullanıcıların girdilerine doğal, tıpkı bir yazışma içinde insanların karışlık vermesine benzer şekilde yanıt üretebilmesi.

Microsoft ve Elon Musk'ın desteğini alan yapay zeka üreticisi OpenAI sohbet aracının şirketin GPT 3 teknolojisini kullanarak, mesajlaşma yazılımı gibi, kullanıcıların yapay zeka ile hemen her konuda yazılı sohbet etmesine imkan sunuyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar