Bir Çok Yönden ChatGPT V.S. Google Bard Yapay Zekaları

Hazırladığım bir çok farklı kategoride sorularla ChatGPT V.S. Google Bard. Bakın sonuçlar nasıl? Ne kadar başarılılar ve doğru bilgiler verdiler. 

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka dil modelidir. GPT, "Generative Pre-trained Transformer" kelimelerinin kısaltmasıdır. Gelişmiş bir yapay zeka algoritması olan Transformer mimarisine dayanır. ChatGPT, geniş bir metin veri kümesi üzerinde önceden eğitilmiş ve bu sayede çeşitli doğal dil işleme görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirebilir.

ChatGPT, insanlarla doğal ve akıcı bir şekilde etkileşim kurmak için tasarlanmıştır. Sohbet benzeri etkileşimlerde, metin tabanlı soruları anlayabilir, mantıklı cevaplar üretebilir ve bilgi sağlayabilir. Müşteri destek sistemlerinde, bilgi tabanlı sorgulamalarda ve diğer metin tabanlı uygulamalarda kullanılabilecek bir yapay zeka aracı olarak düşünülebilir.

GPT-3.5, dil yetenekleri ve çeşitli görevlerdeki performansı açısından önceki GPT sürümlerine kıyasla daha gelişmiş bir versiyondur. Ancak, bilgi kesme tarihim Eylül 2021 olduğu için daha sonraki gelişmeler ve güncellemeler hakkında size bilgi sunmuyor.

Bard, Google AI tarafından oluşturulan büyük bir dil modelidir. Metin ve koddan oluşan büyük bir veri kümesi üzerinde eğitilmiştir ve metin oluşturabilir, dilleri çevirebilir, farklı türde yaratıcı içerikler yazabilir ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde cevaplayabilir. Hala geliştirme aşamasındadır, ancak birçok türde görevi yerine getirmeyi öğrenmiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar