Türkiye'nin 4. GSM Operatörü Sanal Mobil Şebeke Operatörü Abone Alımına Başladı


Sanal Mobil Operatörlük iş modeli mobil iletişim pazarında oyuncuların bir mobil iletişim operatöründen toptan fiyatla hizmet alıp kendi müşterilerine perakende fiyatlarla mobil iletişim hizmetleri satmasına dayanır. Yani al-sat modeli.

Bir mobil sanal ağ operatörü ya da mobil sanal şebeke operatörü, müşterilerine hizmet sağlayacak kendine özel bir baz istasyonuna sahip olmayan bir kablosuz iletişim hizmetleri sağlayıcısıdır.

Gelişmiş ülkelerde çok sayıda örneği bulunan MVNO (Mobil Virtual Network Operator), türkçesi SMŞH (Sanal Mobil Şebeke Hizmeti), sabit telefon hizmetlerinde olduğu gibi mobil telefonlarda da oluşturulan alternatif operatör sistemidir.

NETGSM, Mobilite ihtiyacını karşılamak adına Turkcell ile sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında sözleşme imzalayarak kendi GSM çekirdek şebeke altyapısını kurdu. Şirket, BTK'den aldığı lisanslar ile sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapısında hizmet veriyor.

Türkiye'nin 4'üncü operatörü Sanal Mobil Şebeke Operatörü olarak "0510 22X XXXX" numara blokuyla Turkcell üzerinden abone alımına başladı. Fiyatlarda oldukça uygun gibi geldi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar