Whatsapp'ta Sohbet Kilitle İle Sohbetlerinizi Gizleyerek Görünmez Yapın


Whatsappa sohbet kilitleme özelliği geldi. Bu özellik sayesinde telefonunuzu birine verseniz de o kişi whatsappınıza girdiğinde kilitli sohbetlerinizi göremeyecek. Kilitli sohbetlere mesaj gelse de bildirim gelmiyor. 

İphone ve android'de farklı çalışan bu özellik şimdilik iphonelarda ek özelliklere sahip. Androidlerde ise kısmen gizleme var. Zamanla androidlerde de tamamen gizlenecektir. Androidlerde whatsapp açılınca görünmeyen aşağı doğru kaydırınca üstte kilitlenmiş sohbetler çıkıyor. 

iphone'larda bu da gizleniyor. İphonelarda gizleme kilitlenmiş sohbetlerin içine girdiğinizde sağ üstte ayarlara tıklayarak kilitlenmiş sohbeti gizleye tıklayarak yapılıyor. 

Sohbeti kilitlemek için yapmanız gereken sohbetin üzerine basılı tutup sağ üstten 3 noktaya tıkladığınızda açılan pencereden sohbeti kilitleye tıklayarak yapılıyor. Bu şekilde sohbet kilitlenir. Kilitleme yüz tanıma şifrelemesi ile çalışıyor. Telefonunuzda yüz tanımlama şifrelemesi aktif olması gerekiyor. kilitli sohbeti tekrar normale döndürmek için ise yine üzerine basılı tutup işaretliyorsunuz. sonra sağ üstten 3 noktaya tıklayıp açılan menüden sohbetin kilidini açıyorsunuz.

Bilgi https://blog.whatsapp.com/chat-lock-making-your-most-intimate-conversations-even-more-private?lang=tr_TR

Yorum Gönder

0 Yorumlar